Aanmelden
Interactieve en praktijkgerichte cursus Big Data
Onze driedaagse Big Data training belicht zowel de technische als de bedrijfsmatige invalshoeken.

Meld je aan voor deze cursus

Big Data training

In onze unieke Big Data training leer je dat Big Data Analytics en algoritmes onlosmakelijk zijn verbonden met procesverbeteringen, organisatievernieuwing en innovatie. Als consultant, manager, Big Data architect of projectleider wil je begrijpen hoe dat werkt. In deze driedaagse cursus Big Data leer je de grondbeginselen van Big Data Science & AI zodat je niet alleen een betere gesprekspartner wordt, maar ook in staat bent de zin en onzin te scheiden. Je wilt weten welke mogelijkheden er zijn voor jouw organisatie en rendement halen uit Big Data analytics en weten hoe je dit soort projecten effectief kan managen. Tijdens deze interactieve Big Data cursus leer je hoe je (grote hoeveelheden) ongestructureerde data kunt verwerken tot nieuwe inzichten, procesverbeteringen en een radicaal ander business model. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Cursus Big Data Analytics: de vragen & antwoorden

Je wilt je organisatie datagedreven laten werken met Big Data Analytics. Hoe doe je dat? Daarbij kom je in aanraking met data lakes, data science management, machine learning, artificial intelligence (AI) en algoritmes. Die ene simpele vraag roept tegelijkertijd nieuwe vragen bij je op, zoals:

Maar nog belangrijker: hoe maak je een succes van jouw Big Data-traject en hoe ga je het inbedden in jouw organisatie? En welke hard en soft skills heb je in jouw team nodig? En hoe zet je Internet of Things (IoT) en AI in voor innovatie en nieuwe businessmodellen? Worstel jij of je team, met een of meer van de bovenstaande vragen, dan is onze 3-daagse Big Data opleiding absoluut een aanrader.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
8 t/m 10 juni 2022
4 t/m 6 oktober 2022
30 november t/m 2 december 2022
22 t/m 24 maart 2023
7 t/m 9 juni 2023
4 t/m 6 oktober 2023
29 november t/m 1 december 2023
Punten:
PA15
Deze Big Data Analytics opleiding van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor Big Data Analytics opleiding
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de Big Data Analytics opleiding aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Download de brochureSchrijf je direct in

Spiegel je aan de best practices uit de Big Data cursus

In deze Big Data cursus schotelen we je niet alleen de theorie voor. Ook de praktijk komt tijdens deze masterclass Big Data ruimschoots aan bod. Je maakt kennis met tal van recente best practices, zoals de Brandweer Amsterdam-Amstelland, Netflix, Lemonade Insurance, ICS en de Politie die boeven in de kraag grijpt nog voordat ze een misdaad begaan. Ook voorbeelden van de verschillende oplossingen van de leveranciers komen aan bod zoals R, Dataiku, SPSS, SAS Miner, Python en MapReduce. Daarnaast gaat de docent dieper in op de verschillende algoritmes zoals beslisbomen, clusteranalyse en neurale netwerken.

Met Big Data & Analytics succes bereiken

Voorbeelden die direct aanspreken in onze cursus Big DataIn drie intensieve dagen word je klaargestoomd om direct binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met Big Data, machine learning & algoritmes. Wanneer je onze Big Data opleiding hebt gevolgd, ben je uitstekend in staat om een big data-traject op te starten en vervolgens stap voor stap succes te boeken met machine learning, AI en Big Data analytics.

Big Data training & toepassingen

Big Data en Data Science wijken sterk af van reguliere Business Intelligence-trajecten waar rapporten, KPI management en dashboarding centraal staan. Ook de omvang en complexiteit van de data verschilt enorm. Het specialistische gebied van Big Data Analytics vereist daarom geheel andere skills en tools. Maar het hogere doel van deze Big Data Analytics opleiding blijft altijd hetzelfde: werken aan de intelligentie van je organisatie en deze datagedreven maken.

Behoed je voor teleurstellende resultaten

Zonder de inzet van de juiste vaardigheden en instrumenten leveren Big Data en machine learning dikwijls resultaten op die totaal geen hout snijden. Een fiasco ligt altijd op de loer. Slechts een klein percentage van de Big Data-initiatieven haalt de eindstreep. Ons praktische model waarin alle Big Data-instrumenten en -methodes aan de orde komen, schept de juiste voorwaarden en wijst de juiste route richting nog betere resultaten. Deze praktische cursus Big Data behoedt jou voor teleurstellende resultaten.

Inhoud van de 3-daagse Big Data opleiding

Tijdens deze Big Data opleiding leer je in drie dagen hoe je een Big Data & AI-project van a tot z kan managen. Niet alleen wat je moet weten over de ‘internet of things’ (IoT), data lakes en data-architecturen. Maar je gaat ook kennismaken met de manier waarop je een businesscase kan verzilveren en een AI-first strategie samenstelt en implementeert. En hoe je moet omgaan met de privacyaspecten, regelgeving en ethiek.

Dag 1: Introductie, AI-first strategie, businesscase, projecten & architectuur

Dag 1: big data training: introductie Big Data AnalyticsJe leert tijdens de eerste dag van deze Big Data training precies wat Big Data is en nog belangrijker wat het niét is. Je maakt kennis met de karakteristieken van Big Data, Artificial Intelligence, data science, Business Intelligence en machine learning. Concreet leer je hoe je de waarde die big data heeft voor jouw organisatie kunt bepalen en verzilveren.

Ontwikkel een Big Data & AI-first strategie

Het gros van de organisaties blijft steken in het maken van rapporten, dashboards en experimenteert met algoritmes, maar vergeet een AI-first strategie te bedenken en te implementeren. In dit onderdeel leer je de belangrijkste aspecten van een Big Data & AI-strategie.

De businesscase van Big Data, AI, machine learning en het projectmanagement

Er is heel veel geld gemoeid met Big Data-gerelateerde initiatieven zoals AI, machine learning, Big Data tools en Big Data analytics. De totale markt wordt geschat op 1.000 triljoen euro (wereldwijd op jaarbasis). Maar ook de opbrengsten kunnen gigantisch zijn, zoals blijkt uit het succes van bijvoorbeeld House of Cards (Netflix). De docent presenteert ook vele andere best practices waar je van kunt leren.

Hoe bouw je een heldere Big Data-architectuur?

Met Big Data gaat het om grote hoeveelheden (ongestructureerde) data die niet meer passen in een datawarehouse. In deze Big Data cursus leer je hoe je een architectuur duurzaam inricht en laat aansluiten op bestaande architecturen. Hoe verhoudt een Big Data architectuur zich tot klassieke BI en DWH architectuur? Hoe laat je de AI tools aansluiten op je bestaande architectuur en infrastructuur.

Zeer goede docent (Jack) die met veel passie complexe concepten binnen de 'Big Data' materie duidelijk en toegankelijk overbrengt. Verder goede combinatie van praktijk en theorie waar je meteen mee aan de slag kunt.

Kevin Everts
MN

Dag 2: AI & Big Data proces, algoritmes, tools en technieken

Dag 2 Big Data opleiding: de algoritmes, tools en techniekenHet Big Data proces, de algoritmes, tools en technieken moeten naadloos aansluiten op het specifieke organisatievraagstuk. Maar hoe maak je de juiste keuze? Dat is van cruciaal belang. Tijdens de tweede dag van deze Big Data training neem je ook een duik in de techniek zonder dat het al te technisch wordt. Verschillende statistische modellen, algoritmes en machine learning-technieken passeren de revue zoals image processing, neurale netwerken en tekstmining. Maar we beginnen de dag met het proces.

Big Data proces

Waar houdt een data scientist zich mee bezig en uit welke stappen bestaat het big data science proces. Welke rol speelt machine learning hierin en hoe kun je de stappen implementeren in jouw organisatie?

Welke Big Data algoritmes kun je allemaal gebruiken?

Algoritmes zijn essentiële bouwstenen voor big data en machine learning. Wat zijn algoritmes en welke soorten zijn er zoal en wat kun je hiermee?

Big Data tools en technieken

In deze module van de Big Data training ga je aan de slag met diverse big data tools die in de praktijk door data scientists gebruikt worden. De docent geeft een overzicht van de tools die veel gebruikt worden:

Zeer zinvolle 3 dagen, kan niet wachten om hiermee met eigen data aan de slag te gaan.

Remco van der Wees
Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen

Dag 3: Big Data toepassingen bouwen, workshop, skills, ethiek, privacy en wetgeving

De laatste dag van onze Big Data training staat in het teken van succesvolle Big Data toepassingen, een workshop machine learning, de vaardigheden en competenties van Big Data Scientists en tot slot de ethische en juridische kant van Big Data & het gebruik van algoritmes.

Big Data-toepassingen

Dag 3 cursus Big Data: toepassingen, skills, ethiek & privacyDe overvloed aan data stelt je voor een aantal complexe uitdagingen. Wat kan en moet je er mee? Hoe voorkom je de informatieoverbelasting die altijd op de loer ligt? Hoe kun je de juiste, meest rendabele en meest praktische toepassingen bedenken en implementeren? Dit en nog veel meer over Big Data-toepassingen leer je allemaal tijdens onze praktische Big Data analytics opleiding.

Workshop Big Data & machine learning model ontwikkelen

In deze Big Data workshop leer je hoe je een (eenvoudig) machine learning model kunt bouwen. Je gaat aan de slag met het importeren van data, Exploratory Data Analysis (EDA), data opschonen en bewerken, het opbouwen van een training- en testdataset, het trainen van het algoritme, visualiseren en het valideren van het Big Data model.

Vaardigheden, kennis en competenties

Data Science is een professioneel vakgebied aan het worden en ook op het vlak van de vaardigheden en de competenties komt er in hoog tempo nieuwe kennis beschikbaar. Hoe houd je dat in de gaten en hoe houd je daar grip op? En hoe breng je jouw Big Data of data science team naar een hoger niveau?

Ethiek, privacy en wet- en regelgeving

Met het verzamelen en koppelen van (grote hoeveelheden) data kom je automatisch voor belangrijke ethische en juridische vraagstukken te staan. Big Data Science praktiseren zonder in te gaan op ethiek en privacy is tegenwoordig uitgesloten. De docent neemt je mee in de meest gebruikte frameworks, en kaders, de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en presenteert tot slot een aantal technieken om de privacy van personen grondig te beschermen zonder dat dit grote consequenties heeft voor de businesscase.

Maak kennis met de succesfactoren van geavanceerde Analytics

Onze driedaagse master Big Data and Business Analytics belicht zowel de technische als de bedrijfsmatige invalshoeken. Denk dan aan zaken zoals machine learning, data lakes, projectmanagement, datakwaliteit, businesscases en toepassingen. Maar je leert vooral wat de succesfactoren zijn van Big Data toepassingen en hoe je data kan omzetten in hogere marges, meer tevreden klanten en happy medewerkers.

Interactieve Big Data cursus

Tijdens elke opleidingsdag van deze Big Data cursus is er ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. En je neemt deel aan discussies en werkt in groepjes aan concrete opdrachten. Op die manier ontstaat een perfecte mix tussen de praktijk en de theoretische kaders en modellen. Na afronding van deze unieke Big Data training ontvang je als deelnemer een gewaarmerkt certificaat van de Passionned Academy, een digitale badge en een exemplaar van het Big data boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze Big Data training

De prijs van deze big data analytics training is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Deze masterclass Big Data maakt onderdeel uit van onze 10-daagse Data Science training.

Bekijk ook alle andere data analytics opleidingen

Doelgroep voor deze Big Data Analytics opleiding

De opleiding Big Data Analytics is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Big Data & AI voor zijn eigen organisatie. Deze unieke Big Data training wordt met name gevolgd door aankomend projectleiders, BI-managers, IT-managers, marketingmanagers, data scientists, big data analisten, adviseurs, programmamanagers, BI-consultants, data analisten, business analisten en controllers.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze training:

  • Je weet hoe je de waarde uit Big Data voor jouw bedrijf kunt bepalen en verzilveren
  • Je herkent de verschillende typen algoritmes en weet hoe ze werken
  • Je kent het onderscheid tussen unsupervised, supervised en reinforcement learning
  • Je hebt geoefend met het maken van een voorspellend model in Python
  • Je leert de basisbeginselen van machine learning en deep learning
  • Je kunt een Big Data model valideren want je wilt betrouwbare analyses
  • Je herkent de ethische, juridische en privacy-aspecten rondom Big Data
  • Kortom: je weet hoe je een Big Data-project van a tot z kunt managen

Meld je aan voor onze unieke Big Data cursus

Via ons inschrijfformulier kun je je direct inschrijven voor de eerstkomende Big Data cursus. Wil je Big Data trainingen incompany organiseren, of heb je vragen over deze big data analytics opleiding, neem dan direct contact met ons op.

Direct inschrijven

Jouw docent en begeleider

Jack Esselink - Big Data professional & docent AI ethiek

ing. JACK ESSELINK MA

Big Data professional & docent AI ethiek

Iedere organisatie verzamelt bergen data en is naarstig op zoek om hier slimmere dingen mee te doen. Jack is een zeer ervaren trainer en spreker die met veel bevlogenheid en passie over het onderwerp Big Data & AI spreekt, doceert en adviseert. Deze Big Data Analytics training is door hem een aantal jaren terug in de markt gezet en steeds verder verfijnd.

Reviews over "Big Data training"

Anoniem | NHL Stenden | 10 juni 2022

Geeft een mooie inkijk in AI en Bigdata. Geeft zowel de de impact van het gebruik als een meer verdiepend stuk tot het begin van programmeren.

Anoniem | DTN | 14 april 2022

Erg waardevolle training Big Data, zal hem zeker aanbevelen binnen mn netwerk. Dank voor de uitleg en passie voor het onderwerp.

Mitchel van de Water | Fontys Hogescholen | 28 januari 2022

Voor mij was de training prettig, omdat het genoemde “container-begrip” Big Data bij mij ook breder was dan het in essentie is. Ik vond de eerste dag erg vermoeiend en lang duren, met veel informatie. De informatie was wel erg nuttig en de kaders waren geschetst. De tweede dag was voor mij minder uitdagend omdat ik al code ervaring heb, maar wel prettig om er even in te duiken.

De derde dag was prettig omdat het mijn beeld bevestigde van hoe het nu in productie gaat, en daar in essentie niets aan veranderd is in vergelijking met mijn code ervaring. Ook Deep Learning was voor mij al wat bekender.

Al met al een prettige cursus, echt gefocust op een manager rol maar goed aansluitend op ons doel

Anoniem | De Wever | 18 december 2021

De basis van big data is duidelijk verteld, als basis cursus erg goed. Ik had gehoopt nog wat dieper in te gaan op hoe je een model echt implementeert in een bedrijf met wat meer voorbeelden. In de brochure stond dat deze cursus ook erg geschikt is voor data scientisten, daarvoor vond ik de cursus toch iets te veel op basis aspecten ingaan.

Anoniem | Langhenkel en Talenter BV | 10 december 2021

In deze tijd van digitaal lesgeven heeft de docent een interactief programma neergezet. Tijdens dit programma hebben we inzicht gekregen in de wereld van Big Data, de werkzaamheden van een Data Scientist en de praktische toepasbaarheid. Hierbij werden de kritische noten en aandachtspunten ook goed meegenomen.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Big Data opleidingen of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Jack Esselink - Big Data professional & docent AI ethiek

ing. JACK ESSELINK MA

Big Data professional & docent AI ethiek

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST