Passionned Group™
+32 38 084 789

Alteryx BI & Analytics

In dit stuk presenteren we een bondige samenvatting van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Alteryx en zijn productportfolio (zoals Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect). Alteryx BI & Analytics scoort in ons uitgebreide onderzoek beter dan MicroStrategy maar veel slechter dan TIBCO. Alteryx is kwalitatief het beste in dataconnectiviteit en komt het minst sterk uit de bus wat betreft mobile business intelligence. De belangrijkste voor- en nadelen van Alteryx Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (Business Intelligence, big data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect et cetera.

Maak kennis met Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect

Onafhankelijke informatie en advies over Alteryx BI & Analytics. Klik hier voor ons BI & Analytics-onderzoek 2022.

naar de BI-gids
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Alteryx BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

Score van Alteryx Analytics software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Alteryx BI & Analytics. Je kunt maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Heb je meer duiding nodig over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek beoordeelden we tevens de diverse tools van Alteryx software. Meer dan 700 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is verricht vanuit een 100% onafhankelijke grondhouding (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande scorekaart geeft goed inzicht in de sterke en minder sterke aspecten van Alteryx Analytics op hoofdlijnen.

De Alteryx-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 2.907 documenten hebben we van Alteryx geanalyseerd sinds die is opgenomen in ons onderzoek. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het terrein van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het tot stand komen van de finale resultaten.

Alteryx en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming Alteryx voert (minimaal) 7 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is Alteryx Analytics?

In deze paragraaf rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Alteryx Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Alteryx Designer, Alteryx Server, Alteryx Connect, Alteryx APA Platform, Alteryx Intelligence Suite en Alteryx Promote. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je alles weten over alle features (100+) van Alteryx Analytics? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Alteryx Analytics specialist inhuren?

Wil je een interim Alteryx Analytics consultant inhuren die materiedeskundig is en een Alteryx Analytics-applicatie kan implementeren? Of wil je een implementatietraject opstarten voor één van de gerelateerde producten zoals Alteryx Designer, Alteryx APA Platform, Alteryx Intelligence Suite en Alteryx Server? Je kunt altijd een beroep doen op de Alteryx Analytics-specialisten van Passionned Group. Alteryx Analytics ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Alteryx Analytics software.
Afbeelding van Alteryx Analytics tools.
Schema van Alteryx Analytics.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Alteryx Analytics. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Wat is Alteryx Designer?

Hieronder portretteren we Alteryx Designer, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je het fijne weten van alle eigenschappen (100+) van Alteryx Designer? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx Designer software.
Afbeelding van Alteryx Designer tools.
Schema van Alteryx Designer.
Figuur 5, 6 en 7: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Alteryx Designer. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Wat is Alteryx Server?

Hieronder rapporteren we de belangrijkste kenmerken van Alteryx Server, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Alteryx Server-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle kenmerken (100+) van Alteryx Server? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx Server software.
Afbeelding van Alteryx Server tools.
Schema van Alteryx Server.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Alteryx Server. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Alteryx Connect?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste features van Alteryx Connect, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Alteryx Connect kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je nieuwsgierig naar alle functionaliteiten (100+) van Alteryx Connect? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx Connect software.
Afbeelding van Alteryx Connect tools.
Schema van Alteryx Connect.
Figuur 11, 12 en 13: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Alteryx Connect. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Alteryx APA Platform?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Alteryx Analytic Process Automation

Onder deze kop beschrijven we Alteryx APA Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van Alteryx APA Platform? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx APA Platform software.
Afbeelding van Alteryx APA Platform tools.
Schema van Alteryx APA Platform.
Figuur 14, 15 en 16: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Alteryx APA Platform. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Alteryx Intelligence Suite?

In deze sectie geven we een beschrijving van Alteryx Intelligence Suite, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Alteryx Intelligence Suite kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Alteryx Intelligence Suite? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx Intelligence Suite software.
Afbeelding van Alteryx Intelligence Suite tools.
Schema van Alteryx Intelligence Suite.
Figuur 17, 18 en 19: Diverse figuren laten de werking zien van Alteryx Intelligence Suite. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Alteryx Promote?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Alteryx Promote, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Alteryx Promote kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van Alteryx Promote? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Alteryx Promote software.
Afbeelding van Alteryx Promote tools.
Schema van Alteryx Promote.
Figuur 20, 21 en 22: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Alteryx Promote. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Recente innovaties van Alteryx Analytics-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij Alteryx een stabiele trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste innovaties liggen op het terrein van real-time analytics > data ingestion, dataconnectiviteit > Hadoop Cloudera en BI infrastructuur > authenticatie > security assertion.

Van Alteryx BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van het productenpakket. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van de BI & Analytics-producten van Alteryx:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Alteryx kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support beperken natuurlijk wel je toekomstige investeringsruimte.

Wat maakt Alteryx BI & Analytics uniek?

In onze studie zien we dat Alteryx op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent en zich zo onderscheidt van de concurrentie. Dit maakt Alteryx Analytics min of meer uniek: self-service data analytics, web data connector, SQL editor, geautomatiseerde analytics en cognitive services.

De voor- en nadelen van Alteryx Analytics

Tag cloud van Alteryx Analytics tools.Figuur 23: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Alteryx BI & Analytics

Per onderzoeksthema (Business Intelligence, big data, data analytics, AI en datascience) benoemen we alle voor- en nadelen van Alteryx BI & Analytics, Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect, et cetera. Deze zijn niet in beton gegoten, dat wil zeggen: Alteryx wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend aan het ontwikkelen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor datavirtualisatie).

Deel je mening over Alteryx hier

Laat hier een beoordeling achter over Alteryx BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Alteryx Analytics.

1. Alteryx Dataconnectiviteit

70%

Alteryx doet het in ons onderzoek goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 70%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: CSV en connectiviteit. In totaal onderzochten we 95 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

2. Alteryx BI Infrastructuur

62%

De leverancier Alteryx doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 62%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: web services, web server en high availability. In totaal onderzochten we 166 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

3. Alteryx Analytics

60%

Het bedrijf doet het in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 60% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: quality analytics, field quality analytics, supply chain analytics, production quality analytics en utility analytics. We hebben daarbij de volgende vijf producten onder de loep genomen: Alteryx Analytics, Alteryx Designer, Alteryx Server, Alteryx APA Platform en Alteryx Connect. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Ben je enthousiast over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

4. Alteryx Business Intelligence

59%

Alteryx doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het thema ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 59%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende drie producten geanalyseerd: Alteryx Connect, Alteryx Analytics en Alteryx APA Platform. In totaal onderzochten we 75 criteria binnen deze sectie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Alteryx Data Governance

53%

De leverancier Alteryx scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 53% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 92 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. Alteryx Artificial Intelligence

51%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek goed op het thema ‘Artificial Intelligence’ met een score van 51%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: cognitive services en computer vision. We hebben daarbij het volgende product bekeken: Alteryx APA Platform. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Alteryx Data Discovery

50%

De leverancier Alteryx doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderdeel ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 50% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analyse, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. We hebben daarbij het volgende product onderzocht: Alteryx Connect. In totaal onderzochten we 398 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

8. Alteryx Self-service BI

48%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’ met een score van 48%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: self-service analyse, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service analytics platform en self-service datakwaliteit. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

9. Alteryx Big Data

47%

Alteryx doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Big Data’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 47%. De volgende criteria zijn gehanteerd: enorme hoeveelheden en big data governance. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

10. Alteryx Performance Optimalisatie

46%

Alteryx scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 46%. De volgende criteria zijn gehanteerd: caching, parallel processing, materialized views, datapijplijnen, quantum computing en cached data. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

11. Alteryx Data-integratie

44%

De leverancier Alteryx scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data-integratie’. De score bedraagt 44%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data-integratieplatform, data wrangling en database-overschrijdende joins. In totaal onderzochten we 83 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

12. Alteryx Decision Management

44%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 44% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision optimization, automated decision-making, real-time decisioning en decision planning. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. Alteryx Multidimensionale Modellen

43%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 43%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, DAX, MOLAP en ROLAP. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

14. Alteryx Real-time Analytics

35%

Alteryx scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights en real-time datawarehousing. In totaal onderzochten we 20 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Alteryx Mobile Business Intelligence

17%

Alteryx doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’. De score bedraagt 17%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: Android, iPad en iPhone. In totaal onderzochten we 11 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

In welke sectoren is Alteryx BI & Analytics het meest actief?

In ons onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit zijn de sectoren waar Alteryx frequent wordt gebruikt: energie, gezondheidszorg en publieke sector.

Huur een Alteryx expert in

Opleidingen en trainingen Alteryx BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Alteryx trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan aan de volgende software: Alteryx Designer, Alteryx Server en Alteryx Connect. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Alteryx Analytics scoort redelijk

Alteryx heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Alteryx BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van dataconnectiviteit.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Alteryx BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote & kleine organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op