Passionned Group™

datapine BI & Analytics

In deze bijdrage presenteren we een ruwe schets van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier datapine en zijn productportfolio (zoals datapine BI). datapine BI & Analytics scoort in onze studie beter dan Board maar iets slechter dan Incorta. datapine is het meest krachtig in business intelligence en het minst sterk in performance optimalisatie. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van datapine BI, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en data science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de features van het productportfolio zoals datapine BI et cetera.

Een complete en 100% onafhankelijke expertbeoordeling van datapine. Klik hier voor onze vernieuwde BI & Analytics Guide 2023:

  • 100% objectieve reviews
  • datapine vergeleken op 900+ criteria
  • interactieve gids met trainingsvideo's
  • Wereldwijd toegepast voor toolselectie
bestel de BI & Analytics Guide
Open inhoudsopgave

Maak kennis met datapine BI

Hoe scoort datapine BI & Analytics op diverse onderdelen?

Score van datapine BI software.
Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier datapine BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Heb je behoefte aan extra informatie over de onderzoeksverantwoording? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In onze onafhankelijke studie inspecteerden we ook de diverse tools van datapine software. We beoordeelden datapine BI & Analytics op maar liefst 690 criteria. Het onderzoek is gerealiseerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande afbeelding illustreert de sterke en minder sterke kanten van datapine BI vergeleken met andere BI & Analytics-tools.

De datapine-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens grondig te analyseren. Meer dan 1.505 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics hun stempel gedrukt op de validatie van de resultaten.

datapine en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier datapine heeft (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van populariteit zetten we de belangrijkste hier op een rij:

Wat is datapine BI?

Onder deze kop portretteren we datapine BI, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Ben je nieuwsgierig naar alle karakteristieken (100+) van datapine BI? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Tekort aan capaciteit en wil je een datapine BI consultant inhuren?

Wil je een interim datapine BI-specialist inhuren die materiedeskundig is en een datapine BI-applicatie kan implementeren? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. datapine BI ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van datapine BI software.
Afbeelding van datapine BI tools.
Schema van datapine BI.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van datapine BI. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Recente innovaties van datapine BI-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij datapine een stabiele tendens wat betreft BI & Analytics-functionaliteit en support voor besturingssystemen, cloudplatforms en connectiviteit. De laatste noviteiten liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > trendlijn, artificial intelligence > data science > data science platform en real-time analytics > data ingestion.

Van datapine BI & Analytics hebben we de meest recente releases beoordeeld van haar productportfolio. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt datapine niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van datapine BI?

In veel gevallen kan het lastig zijn om de licentiekosten van datapine BI & Analytics te bepalen omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van datapine kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van datapine BI zijn misschien niet de grootste kostenpost, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van datapine BI

Tag cloud van datapine BI tools.Figuur 5: Word cloud van de plus- en minpunten van datapine BI & Analytics

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van datapine BI & Analytics, datapine BI, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: datapine kan op dit moment werken aan het creëren van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor SDK, Sharepoint, Linux, OAuth, Google BigQuery, Kerberos, active directory, Impala, Single Sign-On en XML). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel hier je ervaring met datapine BI & Analytics

Geef hier je ervaring door over datapine BI & Analytics. Je observaties kunnen dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van datapine BI.

1. datapine Business Intelligence

37%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 37%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van datapine. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: datapine BI. In totaal onderzochten we 75 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. datapine Decision Management

30%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Decision Management’. De score bedraagt 30%. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management en decision-making platform. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. datapine Self-service BI

27%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Self-service BI’. De score bedraagt 27%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

4. datapine Real-time Analytics

27%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 27% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights en live connectie. In totaal onderzochten we 20 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. datapine Data Discovery

25%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 25%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

6. datapine Data Governance

25%

datapine scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 25% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. datapine Big Data

25%

datapine doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’. De score bedraagt 25%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: big data analytics en ongestructureerde data. In totaal onderzochten we 58 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

8. datapine Analytics

21%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Analytics’ met een score van 21%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: advanced analytics, web analytics, geoanalytics, customer analytics, marketing analytics, retail analytics en sales analytics. We hebben daarbij het volgende product beoordeeld: datapine BI. In totaal onderzochten we 127 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. datapine Mobile Business Intelligence

19%

De leverancier datapine doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 19% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: iPhone, mobile server, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

10. datapine Dataconnectiviteit

18%

datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 18%. De volgende criteria zijn gehanteerd: ODBC en CSV. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

11. datapine BI Infrastructuur

17%

De leverancier datapine doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 17%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: authenticatie, infrastructuur, repository, open source, web services en embedded analytics. In totaal onderzochten we 166 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

12. datapine Multidimensionale Modellen

17%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Multidimensionale Modellen’, gegeven dat ze hierop 17% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: OLAP, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

13. datapine Artificial Intelligence

17%

De leverancier datapine scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’ met een score van 17%. De volgende criteria zijn gehanteerd: machine learning, data science, natural language processing, lineaire regressie, bedrijfsregels, cognitive services en computer vision. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: datapine BI. In totaal onderzochten we 171 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

14. datapine Data-integratie

15%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’. De score bedraagt 15%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datavirtualisatie, data wrangling en database-overschrijdende joins. In totaal onderzochten we 83 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. datapine Performance Optimalisatie

14%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 14%. De volgende criteria zijn gehanteerd: in-memory, parallel processing, materialized views, datapijplijnen, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Huur een datapine specialist in

Trainingen en incompany-opleidingen datapine BI & Analytics

De specialisten van Passionned Group organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke datapine trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan aan de volgende software: datapine BI. Vanzelfsprekend maak je ook kennis met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Eindbeoordeling: datapine BI scoort matig

datapine heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. datapine BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in business intelligence.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de datapine BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op