Passionned Group™

DataRobot BI & Analytics

Op deze pagina etaleren we de hoofdlijnen van ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek naar de softwareleverancier DataRobot en zijn productportfolio (zoals DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML). DataRobot BI & Analytics scoort in onze studie beter dan Infor maar iets slechter dan ThoughtSpot. DataRobot is kwalitatief het beste in BI infrastructuur en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van DataRobot platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per thema (BI, Big Data, data analytics, AI en datascience) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML et cetera.

Open inhoudsopgave

Verzamel objectieve kennis over DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML

Hoe scoort DataRobot BI & Analytics op diverse onderdelen?

Score van DataRobot platform software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder DataRobot. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Wil je verdieping en meer informatie over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek beoordeelden we tevens alle relevante producten van DataRobot software. Meer dan 690 beoordelingscriteria zijn onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande weergave illustreert de sterke en minder sterke kanten van DataRobot platform op hoofdlijnen.

De DataRobot-analyse is gerealiseerd door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens diepgaand te analyseren. Meer dan 943 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het gebied van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij het trekken van conclusies.

DataRobot en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming DataRobot voert (minimaal) 4 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is DataRobot platform?

Onder deze kop beschrijven we DataRobot platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle features (100+) van DataRobot platform? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Overweeg je een DataRobot platform expert in te huren?

Wil je een DataRobot platform ontwikkelaar inhuren die je op weg kan helpen en een DataRobot platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een applicatie implementeren voor één van de gerelateerde producten zoals DataRobot Artificial Intelligence en DataRobot Core? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. DataRobot platform ontwikkelaars in dienst nemen is niet altijd opportuun. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken met jou de mogelijkheden tot samenwerking.

Screenshot van DataRobot platform software.
Afbeelding van DataRobot platform tools.
Schema van DataRobot platform.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van DataRobot platform. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is DataRobot Artificial Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: DataRobot AI

In deze sectie geven we een beschrijving van DataRobot Artificial Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot Artificial Intelligence kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van DataRobot Artificial Intelligence? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van DataRobot Artificial Intelligence software.
Afbeelding van DataRobot Artificial Intelligence tools.
Schema van DataRobot Artificial Intelligence.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van DataRobot Artificial Intelligence. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is DataRobot Core?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van DataRobot Core, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot Core kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je alles weten over alle kenmerken (100+) van DataRobot Core? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Wat is DataRobot AutoML?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van DataRobot AutoML, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product DataRobot AutoML kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle kenmerken (100+) van DataRobot AutoML? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Screenshot van DataRobot AutoML software.
Afbeelding van DataRobot AutoML tools.
Schema van DataRobot AutoML.
Figuur 8, 9 en 10: Diverse figuren laten de werking zien van DataRobot AutoML. Klik op een afbeelding om die te vergroten.

Recente innovaties van DataRobot platform-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij DataRobot een stabiele trend wat betreft BI & Analytics-functionaliteit. De meest recente innovaties liggen op het terrein van data discovery > datavisualisatie > heat maps, data-integratie > datavirtualisatie en data discovery > analyse > sentimentanalyse.

Van DataRobot BI & Analytics hebben we de actuele releases geanalyseerd. Hieronder zie je de opbouw van de historie van de verschillende versies van de diverse BI & Analytics-producten van DataRobot:

Achter elk product tonen we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van DataRobot dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien. Je betaalt dan alleen voor wat je werkelijk gebruikt aan resources. De aanschafkosten van DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van DataRobot platform

Tag cloud van DataRobot platform tools.Figuur 11: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van DataRobot BI & Analytics

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van DataRobot BI & Analytics, DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML, et cetera. Er is sprake van dynamiek, want: DataRobot kan momenteel werken aan het ontwikkelen van features die tegemoetkomen aan specifieke klantwensen (zoals ondersteuning voor Sharepoint, ODBC, KPI’s, Android, voorwaardelijke opmaak, Microsoft Excel, cloud analytics, IBM Db2, Office 365 en MDX). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Jouw mening stellen we op prijs

Laat hier een review achter over DataRobot BI & Analytics. Jouw bevindingen kunnen dan meegewogen gaan worden en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van DataRobot platform.

1. DataRobot BI Infrastructuur

43%

De leverancier DataRobot scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 43% scoren. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van DataRobot. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: authenticatie, infrastructuur, repository, embedded analytics, schaalbaarheid en high availability. In totaal onderzochten we 166 criteria in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. DataRobot Artificial Intelligence

41%

Het bedrijf scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘Artificial Intelligence’ met een score van 41%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: data science, Python, datamining, algoritmes, natural language processing, cognitive services en computer vision. We hebben daarbij de volgende vier producten bekeken: DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core, DataRobot platform en DataRobot AutoML. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. DataRobot Self-service BI

37%

De leverancier DataRobot doet het in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 37% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service reporting, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data analytics en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

4. DataRobot Decision Management

34%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘Decision Management’ met een score van 34%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management en decision-making platform. In totaal onderzochten we 30 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. DataRobot Dataconnectiviteit

34%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie matig op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 34%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Sharepoint, connectiviteit, native, Teradata, Google Analytics, Amazon Redshift en PostgreSQL. In totaal onderzochten we 95 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. DataRobot Data Governance

34%

DataRobot scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Data Governance’. De score bedraagt 34%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: DataRobot Artificial Intelligence. In totaal onderzochten we 82 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. DataRobot Big Data

29%

De leverancier DataRobot scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Big Data’. De score bedraagt 29%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: streaming en ongestructureerde data. In totaal onderzochten we 58 criteria binnen deze sectie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

8. DataRobot Analytics

27%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 27% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: analytics platform, customer analytics, marketing analytics, retail analytics, data center analytics en operations analytics. We hebben daarbij de volgende twee producten onder de loep genomen: DataRobot platform en DataRobot Core. In totaal onderzochten we 127 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. DataRobot Performance Optimalisatie

26%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 26%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: materialized views, datapijplijnen, quantum computing, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. DataRobot Real-time Analytics

24%

DataRobot scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Real-time Analytics’, gegeven dat ze hierop 24% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights, live connectie en real-time datawarehousing. In totaal onderzochten we 20 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. DataRobot Business Intelligence

23%

DataRobot doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 23%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: reporting, business intelligence platform, enterprise business intelligence en business process monitoring. In totaal onderzochten we 75 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

12. DataRobot Data Discovery

21%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Discovery’ met een score van 21%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, datavisualisatie, notificaties, standaarddeviatie, datastorytelling en het delen van inzichten. In totaal onderzochten we 394 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

13. DataRobot Data-integratie

20%

De leverancier DataRobot doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 20% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing en datavirtualisatie. In totaal onderzochten we 83 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

14. DataRobot Mobile Business Intelligence

11%

DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Mobile Business Intelligence’. De score bedraagt 11%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android en mobile server. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

15. DataRobot Multidimensionale Modellen

8%

De leverancier DataRobot doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 8%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

In welke sectoren is DataRobot BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier zich zoal beweegt. Dit zijn de sectoren waar DataRobot het vaakst wordt gebruikt: banken, gezondheidszorg, verzekeringen en retail.

DataRobot software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van DataRobot wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data scientists.

Huur een DataRobot developer in

Trainingen en incompany-opleidingen DataRobot BI & Analytics

Wij faciliteren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke DataRobot trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende software: DataRobot Artificial Intelligence, DataRobot Core en DataRobot AutoML. Natuurlijk kleuren we zo’n opleiding in met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: DataRobot platform scoort redelijk

DataRobot heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. DataRobot BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in relatief weinig sectoren en specialiseert zich in BI infrastructuur.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de DataRobot BI & Analytics specialistPassionned Group specialiseert zich in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Wij helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op