Passionned Group™
+32 38 084 789

Domo BI & Analytics

In dit achtergrondartikel presenteren we een uitgebreid overzicht van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Domo en zijn productportfolio (zoals Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science). Domo BI & Analytics scoort in ons onderzoek beter dan Zoho maar iets slechter dan Sisense. Domo is het meest ontwikkeld in self-service BI en het minst sterk in performance optimalisatie. De belangrijkste voor- en nadelen van Domo Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science et cetera.

Leer Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science beter kennen

Gedegen, 100% onafhankelijk advies over Domo. Klik hier voor ons wereldwijde BI & Analytics-onderzoek:

naar de BI & Analytics Guide
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Domo BI & Analytics op bepaalde onderdelen?

Score van Domo Platform software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Domo. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 100%. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Meer weten over de surveyopbouw? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons uitgebreide onderzoek keken we ook naar de verschillende tools van Domo software. We beoordeelden Domo BI & Analytics op maar liefst 690 criteria. De studie is uitgewerkt vanuit een 100% onafhankelijke blik (we hebben geen banden met de leveranciers) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande afbeelding toont de scores (op een schaal van 0-100) van Domo Platform op hoofdlijnen.

De Domo-analyse is tot stand gekomen door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 4.081 documenten hebben we van Domo geanalyseerd sinds die is opgenomen in ons onderzoek. Hierbij hebben zowel algoritmes als de materiedeskundigheid van een BI-adviseur op het terrein van BI & Analytics een voorname rol gespeeld bij het uitvoeren van de validatie.

Domo en het complete BI & Analytics productportfolio

De leverancier Domo kent (minimaal) 7 producten in de sfeer van BI & Analytics. We zetten de belangrijkste producten op een rij:

Wat is Domo Platform?

Hieronder beschrijven we Domo Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence, Domo Data Science, Domo Data Visualization, Domo Business Automation en Domo Business Optimization. De Domo Platform-software kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle features (100+) van Domo Platform? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Tekort aan capaciteit en wil je een Domo Platform consultant inhuren?

Wil je een interim Domo Platform consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Domo Platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een implementatietraject opstarten voor één van de gerelateerde producten zoals Domo Business Cloud? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Domo Platform ontwikkelaars in dienst nemen is namelijk niet altijd nodig en soms zelfs onhandig. Laat hier een bericht achter en we gaan met plezier voor je aan de slag.

Screenshot van Domo Platform software.
Afbeelding van Domo Platform tools.
Schema van Domo Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Domo Platform. Klik op de afbeelding om die groter te maken.

Wat is Domo Business Cloud?

In deze sectie geven we een beschrijving van Domo Business Cloud, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Domo Business Cloud kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Cloud? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Business Cloud software.
Afbeelding van Domo Business Cloud tools.
Schema van Domo Business Cloud.
Figuur 5, 6 en 7: Bovenstaande figuren laten de werking zien van Domo Business Cloud. Klik op een afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Business Intelligence?

Andere namen waaronder dit softwareproduct bekend staat: Domo BI

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Domo Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Domo Data Science?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Domo Data Science, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Domo Data Science kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Science? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Data Science software.
Afbeelding van Domo Data Science tools.
Schema van Domo Data Science.
Figuur 8, 9 en 10: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Domo Data Science. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Domo Data Visualization?

In deze paragraaf geven we een beschrijving van Domo Data Visualization, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten van alle functionaliteiten (100+) van Domo Data Visualization? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Data Visualization software.
Afbeelding van Domo Data Visualization tools.
Schema van Domo Data Visualization.
Figuur 11, 12 en 13: Diverse figuren laten de werking zien van Domo Data Visualization. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Domo Business Automation?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Domo Business Automation, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Domo Business Automation kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van Domo Business Automation? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Domo Business Automation software.
Afbeelding van Domo Business Automation tools.
Schema van Domo Business Automation.
Figuur 14, 15 en 16: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Domo Business Automation. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Vernieuwingen van Domo Platform-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Domo een positieve lijn met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en support voor dataconnecties en besturingssystemen. De laatste noviteiten liggen op het terrein van BI infrastructuur > besturingssystemen > iOS, BI infrastructuur > besturingssystemen > java en BI infrastructuur > high availability > serverless.

Van Domo BI & Analytics hebben we de laatste versies bekeken. Hieronder zie je de opeenvolgende versies van de diverse BI & Analytics-producten van Domo:

Achter elk product vermelden we de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (en/of het aantal cores wanneer je het op een server wil draaien), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Domo dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien, je betaalt voor het grootste deel dan alleen voor je verbruik. De aanschafkosten van Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science zijn misschien niet de meest belangrijke kosten, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Domo Platform

Tag cloud van Domo Platform tools.Figuur 17: Word cloud van de pros en cons van Domo BI & Analytics

In de volgende alinea’s vermelden we alle voor- en nadelen van Domo BI & Analytics, Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science, et cetera. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Domo kan momenteel werken met partners aan het verder opbouwen van functionaliteit die de hiaten in het productportfolio dicht (zoals ondersteuning voor web server, kubernetes, REST API’s, OLE DB, Red Hat, failover, Hortonworks, Apache Tomcat, AIX en z/OS). Bovendien kan de documentatie achterlopen op de actualiteit.

Deel hier je ervaring met Domo BI & Analytics

Laat hier een review achter over Domo BI & Analytics. Jouw ervaringen kunnen dan gaan meewegen bij een nog objectievere beoordeling van de scores van Domo Platform.

1. Domo Self-service BI

54%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek goed op het thema ‘Self-service BI’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 54%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: self-service analytics platform en self-service data platform. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

2. Domo Business Intelligence

52%

De leverancier Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek goed op het onderwerp ‘Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 52% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: reporting, dashboards, business intelligence platform en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vijf producten beoordeeld: Domo Business Cloud, Domo Platform, Domo Business Intelligence, Domo Data Science en Domo Data Visualization. In totaal onderzochten we 75 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Domo Mobile Business Intelligence

50%

Domo doet het in ons onderzoek goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’ met een score van 50%. De volgende criteria zijn gehanteerd: Android, iPhone, pushberichten, mobile server, mobile analytics en mobile dashboards. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

4. Domo Dataconnectiviteit

47%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 47%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: ODBC, JSON, Sharepoint, Salesforce en connectiviteit. In totaal onderzochten we 95 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

5. Domo Data Discovery

46%

Domo doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Discovery’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 46%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analyse, tijdreeks en datavisualisatie. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

6. Domo BI Infrastructuur

46%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek matig op het thema ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 46% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: authenticatie, repository, open source, hybride cloud en besturingssystemen. In totaal onderzochten we 166 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

7. Domo Real-time Analytics

43%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Real-time Analytics’ met een score van 43%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time, real-time data en near real-time. In totaal onderzochten we 20 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

8. Domo Data Governance

41%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het thema ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 41% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. We hebben daarbij het volgende product bekeken: Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 82 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Domo Big Data

39%

De leverancier Domo scoort in ons onderzoek matig op het thema ‘Big Data’. De score bedraagt 39%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: IoT, sensors, complexe data, Blob opslag en sensor data. In totaal onderzochten we 58 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

10. Domo Data-integratie

38%

De leverancier Domo scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Data-integratie’ met een score van 38%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datawarehousing, datavirtualisatie, data-integratieplatform, database-overschrijdende joins, data-integratietaken en Extract-Transform-Load. We hebben daarbij de volgende vier producten beoordeeld: Domo Platform, Domo Data Science, Domo Business Cloud en Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 83 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. Domo Decision Management

34%

Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderdeel ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 34% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision support, decision optimization, decision intelligence, design decisions en decision flow. In totaal onderzochten we 30 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

12. Domo Multidimensionale Modellen

33%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. De score bedraagt 33%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: MDX en MOLAP. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

13. Domo Artificial Intelligence

32%

Domo scoort in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 32% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning en datamining. In totaal onderzochten we 171 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

14. Domo Analytics

31%

Domo doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek matig op het onderwerp ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 31% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: analytics platform en customer analytics. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: Domo Platform, Domo Business Cloud, Domo Data Science en Domo Business Intelligence. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Domo Performance Optimalisatie

29%

Domo scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 29%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: in-memory, MPP en materialized views. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

In welke sectoren is Domo BI & Analytics het meest actief?

In ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit zijn de sectoren waar Domo het meest populair is: retail en universiteiten.

Huur een Domo developer in

Trainingen en incompany-opleidingen Domo BI & Analytics

Wij organiseren diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Domo trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk hierbij dan aan de volgende software: Domo Business Cloud, Domo Business Intelligence en Domo Data Science. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Samenvattend: Domo Platform scoort redelijk

Domo heeft een compact productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Domo BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Domo BI & Analytics specialistPassionned Group is gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en bevlogen consultants helpen grote en kleine overheden en bedrijven verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op