PDCA-boek | Datacratisch werken | PDCA-cirkel in een nieuw jasje

Het PDCA-handboek 'Datacratisch werken'

Laat de data voor jou spreken én werken
Het boek 'Datacratisch werken' is genomineerd voor de titel Managementboek van het Jaar 2020.

Heldere praktijkcases & voorbeelden
Duidelijk raamwerk voor verbeteraars
Theorie gecombineerd met praktijk
Niet-technisch, prettig geschreven

direct bestellen

PDCA in een nieuw, datagedreven jasje

In dit nieuwe PDCA-handboek gaat de auteur uitgebreid in op de basisprincipes van PDCA, continu verbeteren en leerprocessen in organisaties. Hij verrijkt de bestaande kennis over het inrichten van verbetercirkels met inzichten uit het domein van datagedreven werken en data analytics. Kortom: hij steekt de PDCA in een nieuw jasje. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven, blijkt uit het feit dat het boek is genomineerd voor de titel ‘Managementboek van het Jaar 2020’.

direct bestellen

Datagedreven verbetercirkels: verbind jouw data met continu verbeteren

In dit boek betoogt de auteur dat organisaties momenteel veel te weinig een verbinding leggen tussen de beschikbare data en het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en innovatie. Dit leidt tot suboptimale resultaten. De aanleiding van dit boek is om te laten zien hoe je via datagedreven verbetercirkels de dienstverlening, innovatie en de strategie van jouw organisatie op een steeds hoger plan kunt tillen. Of je nu werkt bij een gemeente, in een ziekenhuis, in het onderwijs, bij een winkelketen, een bank of een verzekeraar, overal ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak.

Productkenmerken

Formaat:
Aantal pagina’s:
ISBN nummer:
Prijs:
Auteur:
Ingenaaid
272
9789082809190
€ 29,95

Twee misverstanden

Tegelijkertijd ruimt de auteur twee wijdverbreide misverstanden uit de weg. Zo is de PDCA geen bureaucratisch instrument en ook geen format voor budgettering. De essentie van PDCA is een natuurlijke flow waar je eenvoudig op kunt ingrijpen. Het levert bovendien waardevolle inzichten op: hoe goed doe jij het nu als persoon, als team, als afdeling, als organisatie?

Dagelijkse worsteling: de P en D lukken nog wel

Hoewel veel sectoren al werken met PDCA-verbetercirkels, zie je dat organisaties dagelijks hiermee worstelen. Ze gaan halfslachtig te werk: de P en de D lukken nog wel, maar dan stokt het verbeterproces vaak al. Het continue verbeteren blijft uit. De voorbeelden in het boek laten echter zien dat het anders kan en dat het ook anders moet, tenminste als je als organisatie wilt overleven.

Middle managers – lees dit boek niet. Vergelijk het met democratie: geleid door het volk, en bureaucratie: geleid door het bureau. Datacratie is dus simpelweg geleid door data. – Elly Stroo Cloeck, jurylid managementboek van het jaar 2020

Gebruik de veilige experimenteerruimte

Dat je de reguliere verbetercirkels ook kunt gebruiken als een veilige experimenteerruimte (‘oefenen op het droge’) en dat er zowel grote als kleine PDCA’s bestaan, zijn twee echte eyeopeners in het boek. Sneller leren betekent sneller de PDCA doorlopen. Zo simpel is het. Het leren via een PDCA-cyclus is ook nooit klaar. Niet voor niets heet het een continu verbeterproces.

Datacratisch werken brengt de passie en plezier terug

PDCA boek genomineerd voor de titel Managementboek van het jaar 2020In dit boek beschrijft de auteur de voordelen van datacratisch werken en geeft hij hiervoor een raamwerk. Verder toont hij overtuigend aan dat datacratisch werken in essentie democratischer is dan democratisch. In dit nieuwe PDCA-handboek gaat de auteur uitgebreid in op de basisbeginselen van PDCA, continu verbeteren en leerprocessen in organisaties. Maar dat doet hij niet zonder de P van Plan te koppelen aan Passie, de D van Doen te verbinden met Data, de C van Check te mengen met Continuous control en de A van Actualize uit te breiden met Autonomy.

Want plannen zonder passie, handelen zonder data, checken zonder control en actualiseren zonder autonomie is als een regenboog zonder kleuren, een woestijn zonder zand, een ziekenhuis zonder IC-bedden, een formule 1-wagen zonder banden. En daarom: verbind data met continu verbeteren en PDCA en je organisatie bloeit weer op. Mensen krijgen meer plezier in hun werk omdat ze weer de regie terug hebben.

Uitgebreide praktijkcases uit verschillende sectoren

De uitgebreide praktijkcases in het boek illustreren dat datacratisch werken geen abstract gedachte-experiment is, maar een concreet toepasbaar en realistisch alternatief. Zo behandelt de auteur praktijkcases van de gemeente Rotterdam (overheid), Rabobank (financiële sector), een fietsenwinkel (retail) en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (zorgsector).

Doe het beter dan gisteren en bestel vandaag het boek

Datacratisch werken houdt in dat je het – gebaseerd op data – beter doet dan gisteren. Maar ook dat je het beter doet dan je directe concurrent of collega. ‘Let the data do the talking’. Laat de data voortaan voor jou spreken én verbeteren. Het boek bestel je hier voor slechts 29,95 EUR exclusief btw en inclusief verzendkosten.

nu bestellen

Over de auteur Daan van Beek MSc

Daan van Beek (managing director Passionned Group)Daan van Beek, eindbaas Passionned Group, heeft op basis van ruim 20 jaar ervaring als verbeterconsultant het concept ‘Datacratisch werken’ vormgegeven. Hij studeerde bestuurlijke informatiekunde en is oprichter van de Passionned Group, een sterk groeiend en 100% onafhankelijk advies- en consultingbedrijf. Daan geeft gastcolleges en masterclasses in Europa, Azië, Afrika en New York.

» Vraag interview aan met auteur

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met pdca-boek (datacratisch werken) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST