Lean expert Louis Brackel versterkt Passionned Group

“Lean brengt het beste in iedereen boven”

Inleiding

Passionned Group blijft groeien en werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. Om een organisatie slimmer te laten werken, zijn de mensen van essentieel belang. Want nadat de processen slimmer zijn ingericht en het ‘Lean’-gedachtengoed is omarmd, moet de nieuwe werkwijze ook in het DNA van de organisatie worden verankerd. Zo moet er geleerd worden om van verticaal horizontaal te gaan denken en doen, en hun teams weer meer in de driver seat te brengen met behulp van informatie die er echt toe doet.

Lean expert Louis Brackel versterkt Passionned GroupOnze nieuwe associate partner Louis Brackel staat niet alleen voor het creëren van intelligente organisaties, maar duikt bovendien in het hart van de bedrijfscultuur.

Louis is Lean Black Belt, Registercontroller en gecertificeerd coach. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als financieel manager, management consultant, coach, programma- en projectmanager op het gebied van performance management en Lean.

Om kennis te maken met Louis stelden wij hem een aantal vragen:

Waar staat een ‘Lean’ organisatie voor in jouw ogen?

“Bij Lean gaat het erom dat je verspilling uit de organisatie haalt en dus continu werkt aan het verbeteren van processen. Zodat de klant, de medewerker en de organisatie daarvan profiteert. Verbeteren doe je niet op projectbasis, dat doe je elke dag van het jaar. Veel organisaties zijn nog verticaal georiënteerd en hebben de focus op hun eigen afdeling, waardoor ze niet makkelijk het overzicht hebben om processen te kunnen verbeteren.”

“Ik vergelijk die afdelingen altijd met silo’s, processen kunnen niet goed over het geheel gemanaged worden. De klant is daar de dupe van. En daarmee ook de organisatie zelf. Met een horizontale aanpak kun je processen over de verschillende kolommen heen managen. Lean werken dus. Door teams uit verschillende disciplines bij elkaar te zetten en te laten samenwerken, zie je dat er veel ruimte voor verbetering ontstaat. Dit kan alleen als iedere medewerker meedoet. Dit vergt dus een andere manier van leidinggeven.”

Wat betekent slimmer werken op lange termijn?

“Het komt neer op een cultuurverandering. Slimmer samenwerken moet een ‘way of life’ zijn, want anders werkt het niet. Hiertoe moeten leidinggevenden worden begeleid in Lean werken.”

Hoe zie je de toekomst van de intelligente organisatie en wat is jouw rol daarin?

“Anno 2015 zijn veel bedrijven al slimmer gaan werken, mede dankzij de inzet van de juiste IT-systemen waarmee data op een intelligentere manier kan worden verwerkt. Mensen spelen vanzelfsprekend nog steeds een belangrijke rol bij deze intelligente organisaties. ‘Eerst organiseren dan informatiseren’, luidt een oude management wijsheid. Dat organiseren en inspireren is mijn vak, managers coachen om Lean leiding te geven, zodat zij voorbeeldgedrag kunnen laten zien.”

Wat trekt je aan in de Passionned Group?

“Passionned Group is een organisatie die net als ik actiegericht en pragmatisch is. De collega’s weten waar ze het over hebben, kijken verder dan hun neus lang is, snappen dat je het samen met je klanten moet doen en durven ze uit te dagen. Dat vind ik erg prettig. Werken aan de intelligente organisatie door het creëren van een beter samenwerkend collectief van denk- en doevermogen, op basis van bewezen principes hoe je organisaties vormgeeft is altijd mijn focus en passie geweest. Zodoende past Passionned Group qua ambitie, cultuur en dienstverlening helemaal bij mij.”

Link naar CV Louis

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met lean expert louis brackel versterkt passionned group (people) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST