Passionned Group™

Over Passionned Group

Manager communicatie
Door: drs. Eric van der Steen
Manager communicatie
Wij kijken met een frisse blik naar je organisatie, mensen en data
Inhoudsopgave
Over Passionned Group | Ga mee met ons op reis in 2023

Ga mee met ons op reis

Passionned Group is dé specialist in het ontwerpen en implementeren van datagedreven, intelligente organisaties. Met een sterk groeiend aantal gepassioneerde consultants, docenten en interim-adviseurs helpen wij (middel)grote en kleinere organisaties bij de kanteling naar een datagedreven organisatie. Slimmer werken en de digitale transformatie spelen hierbij een hoofdrol. Een organisatie intelligenter maken, dat is elke keer weer opnieuw een spannende reis waar ons hart in ieder geval sneller van gaat kloppen.


Drie pijlers

Door onze integrale aanpak, gestoeld op gedegen onderzoek, weten we vaker, sneller en duurzamer succes te boeken voor onze opdrachtgevers dan welk ander adviesbedrijf dan ook. Het fundament van onze aanpak rust dan ook op drie stevige pijlers die zorgen voor een solide onderbouwing en argumentatie van onze adviezen.

1. Strategie

Maak werk van een datagedreven strategie met KPI dashboards en strategiekaarten. Meer over strategie.

2. BI & Analytics

Pas de beste BI technologie en concepten toe. Bekijk en onderzoek alle Business Intelligence tools. Meer over Business Intelligence.

3. Verbeteren

Laat data je leiden bij het optimaliseren van processen en continu verbeteren. Richt alles lean in. Meer over continu verbeteren.

100% onafhankelijk

Passionned Group is niet gebonden of gelieerd aan commerciële partijen, zoals bijvoorbeeld leveranciers van BI-tools en/of andere software. Wij zijn 100% onafhankelijk en objectief. Dat geldt voor onze (interim)adviezen, opleidingen, boeken en trainingen. Sinds onze oprichting in 2004 zijn onze filosofie, werkwijze en plannen van aanpak steeds verder verfijnd, aangescherpt en geperfectioneerd.

contactgegevens & route

Authentieke reviews

Onze propositie is helder en grotendeels gebaseerd op waardevolle feedback van onze opdrachtgevers en onze cursisten door de jaren heen. Onze volledig transparante reviews zijn altijd authentiek en spreken boekdelen. Onze missie is sinds de oprichting altijd hetzelfde gebleven: wij willen elke organisatie slimmer en meer datagedreven laten werken.

naar de reviews

Ons missie en doelstellingen

“Elke organisatie in Nederland intelligent”, dat is onze missie. Met veel inzet en plezier leveren wij dagelijks een substantiële en zichtbare bijdrage aan de performance van grotere en kleinere bedrijven en non-profitorganisaties. Met als doel om ze aantoonbaar en blijvend intelligenter en meer datagedreven te laten werken. De resultaten zijn verbluffend: intelligente organisaties nemen sneller, vaker en beter onderbouwde beslissingen en realiseren hogere marges. Ze beschikken over meer tevreden klanten en medewerkers die meer plezier in hun werk beleven. Lees meer over onze missie.

Onze oprichter en eindbaas

Passionned Group is in 2004 opgericht door Daan van Beek, auteur van onder meer de boeken ‘De intelligente, datagedreven organisatie’, ‘Datacratisch werken’ en het Engelstalige Data Science for Decision-Makers & Data Professionals. Met een sterk groeiend aantal consultants en docenten doen wij dagelijks aan praktische kennisdeling via onze Passionned Academy, de kennisbanken en onze boeken en whitepapers. Lees meer over de geschiedenis van Passionned Group.

Ons gedachtegoed

In onze visie is de intelligentie van jouw organisatie niet eenvoudigweg een optelsom van de intelligentie van je medewerkers. De uitdaging ligt er juist in de organisatie zelf intelligenter te maken en slimmer te laten werken. Dat doen we onder andere door het kantelen van de organisatie en het vervangen van verticale door horizontale sturing, oftewel zelfsturing. En natuurlijk door het datagedreven werken tot in de haarvaten van je organisatie in te voeren.

Laat je inspireren en leer van de succesverhalen

Boek ons als reisleider en wij garanderen je dat je voortaan met een heel andere blik naar de wereld, organisaties, data en mensen kijkt!

naar ons portfolio, de succesverhalen

Bewezen oplossingen

Wij bieden bestuurders, managers en consultants bewezen oplossingen om tot een datagedreven, intelligente organisatie te komen. Zo hebben we een uitgebreide kennisbank, zijn we auteur van het Business Intelligence-boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ en geven we workshops, trainingen en organisatieadvies. Ook voeren we complete implementatietrajecten van a tot z uit. Kortom: wij zijn allround inzetbaar.

Verkiezing van de Slimste organisatie van Nederland

Al sinds 2004 organiseert Passionned Group de verkiezing ‘Slimste organisatie van Nederland’, waaraan vele honderden bedrijven meedoen. De voorgaande editie van de verkiezing is gewonnen door Pon. Een concreet voorbeeld is een machine learning model dat het omzetpotentieel voor verschillende auto- en fietsmerken in geografische regio’s voorspelt. Hierbij is maximaal gebruikgemaakt van de kracht van externe data en verschillende algoritmes, zoals een forecasting en outlier algoritme, een productieplanningsalgoritme en een algoritme voor data cleaning.

De intelligente, datagedreven organisatie™

Wil je weten hoe jouw organisatie meer concurrentievoordeel kan behalen en nog efficiënter, wendbaarder, meer datagedreven en winstgevender kan worden? Dan is ons boek De intelligente, datagedreven organisatie (luxe, hardcover editie) zeker een aanrader.

naar het boek

Altijd binnen handbereik

Een intelligente organisatie ligt vanwege onze laagdrempelige en pragmatische aanpak altijd binnen handbereik. Dankzij het handboek kun je direct beschikken over het recept. Voor advies trekken we doorgaans niet meer dan vijf tot tien werkdagen uit. En een eerste implementatie kunnen we vaak al binnen enkele weken of maanden voltooien, afhankelijk van de complexiteit en de scope van de opdracht.

Sluit je bij ons aan

Ben je ambitieus? Herken jij je in onze missie, bedrijfsfilosofie en marktbenadering? Heb je interesse om een samenwerkingsverband met Passionned Group aan te gaan? Wij zijn altijd op zoek naar nog meer gedreven en betrokken consultants, docenten en trainers. Lees meer over wat we elkaar kunnen bieden: werken bij Passionned Group.

sluit je ook aan

Zoek de verdieping

In onze kennisbanken vind je tal van achtergrondartikelen, whitepapers en andere waardevolle en relevante content items. Lees bijvoorbeeld ook:

Gedegen onderzoek en relevant advies

Sinds de oprichting heeft Passionned Group een aantal spraakmakende onderzoeken uitgevoerd, onder andere de Business Intelligence & Analytics Guide™ 2023. Door deze rijke onderzoekstraditie hebben wij ook een goed inzicht gekregen in de performance van organisaties in de meest uiteenlopende sectoren. Hierdoor zijn we in staat om altijd een gedegen en actueel organisatieadvies op te stellen.

Oplossingen om jouw organisatie slimmer en datagedreven te maken

Op basis van onze langjarige ervaring en gedegen onderzoeksmethoden ontwikkelden we een aantal oplossingen die je direct helpen om je organisatie blijvend intelligenter en meer datagedreven te maken:

Wil je ook een intelligente, datagedreven organisatie?

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Daar kunnen we eenvoudig antwoord op geven: probeer ons uit. “The proof of the pudding is in the eating.” Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak met een van onze specialisten.

neem contact met ons op

Maak kennis met onze consultants

Eric van der Steen - Manager communicatie

drs. ERIC VAN DER STEEN

Manager communicatie

Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Rick Van der Linden - Senior Business Analist

ir. RICK VAN DER LINDEN

Senior Business Analist

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Eric van der Steen - Manager communicatie

drs. ERIC VAN DER STEEN

Manager communicatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18