Proeverij Informatiegestuurd werken & verbeteren | Events
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Proeverij 'Informatiegestuurd werken & verbeteren'

Geschreven door

De druk op de gemeentelijke organisatie

De gemeentelijke organisatie staat voortdurend onder druk. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe verantwoordelijkheden en de vraag naar nieuwe perspectieven neemt toe. Denk hierbij aan:

  • De richtingen: procesgericht, informatiegericht, gebiedsgericht, burgergericht, resultaat- en prestatiegericht
  • Aan de manier van werken en sturen: vraaggestuurd, informatiegestuurd, datagedreven, et cetera
  • De roep om het uitbouwen van de regiefunctie en wendbaarheid in besluitvorming en uitvoering.
  • En wat de gemeente moet laten zien is: toegevoegde waarde, transparantie en clusteroverstijgend denken en handelen.

Kansen of gevaarlijke uitdagingen

Clusteroverstijgende informatie, informatiegestuurde processen en continue verbeterinitiatieven vormen centrale bouwstenen om succesvol resultaat te boeken. Maar waar begin je en hoe vlieg je dit aan?

Ervaringen van gemeente Rotterdam

Logo Gemeente RotterdamGemeente Rotterdam heeft deze uitdagingen samen met Passionned Group opgepakt en is aan de slag gegaan om al deze ontwikkelingen en uitdagingen bij elkaar te brengen in een strategie, roadmap, architectuur en pilots.

Een succesvol gemeentebreed traject van inventariseren, plannen maken, ontwikkelen, experimenteren, bouwen en “gewoon” doen. In de Passionned Proeverij ‘Informatiegestuurd werken & verbeteren’ van dinsdag 24 november a.s. laat de gemeente Rotterdam zien hoe zij aan de slag zijn gegaan. Hierna gaan we vooral met elkaar in gesprek en delen we ervaringen.

 Programma ‘Informatiegestuurd werken & verbeteren’

15.00Ontvangst en registratie met koffie en thee
15.45Welkom en opening door Daan van Beek MSc, auteur van ‘De intelligente, datagedreven organisatie’. Daan is al 20 jaar actief in het vakgebied, geeft colleges en masterclasses o.a. aan TIAS en EUR en is eindbaas van de Passionned Group.
15.50drs. Willy Groenewold, strategisch adviseur (CIO office) Informatiegestuurd werken in de gemeente Rotterdam’ door drs. Willy Groenewold, strategisch adviseur (CIO office) bij de gemeente Rotterdam. Ze heeft de portefeuille Informatiegestuurd Werken (IGW) en Big Data onder haar hoede en is voor meerdere projecten gedelegeerd opdrachtgever. Willy is één van de initiatiefnemers van Kenniswerkplaats Urban Big Data, een samenwerkingsverband tussen de gemeente, EUR en Hogeschool Rotterdam.
16.25dr. Ko Achterberg RA‘Ervaar de wendbare gemeente: snel nieuwe ontwikkelingen doorvertalen naar agile processen’ door dr. Ko Achterberg. Expert op het gebied van risico- en procesmanagement. Hij is meer dan 35 jaar organisatieadviseur. Daarnaast is hij hoogleraar en docent aan respectievelijk de Vrije Universiteit en de EUR. Ko is auteur van het boek ‘Grip op processen en organisaties’.
16.55Pauze
17.00mr. Leo Kerklaan‘Informatiegestuurd verbeteren vasthouden in de gemeente’ door mr. Leo Kerklaan. Hoe smaakt continu verbeteren en vooral hoe houd je dit vast op team- en organisatieniveau? Leo heeft een langjarige internationale ervaring als adviseur en vervult tal van docentschappen. Hij is auteur van het bekende boek ‘De cockpit van de organisatie’ (5e druk) en verzorgt onder andere trainingen en implementaties op het gebied van PDCA en prestatiemanagement voor gemeenten.
17.30Martijn Stuiver, Director Continuous Improvement‘Interactief ervaringen uitwisselen’ onder leiding van drs. Martijn Stuiver. Martijn is expert op het gebied van gedrag, verandermanagement en continu verbeteren met data en is actief voor Passionned Group op het gebied van accountmanagement, teamcoaching en communicatietrainingen.
18.00Afsluiting van de middag en start van de borrel met een hapje en een drankje tot 19.30

Wat gaan we met elkaar doen?

Wat is de volgende stap?

  1. Aan de slag in een 3-tal interactieve sessies.
  2. Uw kansen en uitdagingen staan centraal.
  3. Gemeente Rotterdam deelt concreet haar best practices met u.
  4. Ervaringen uitwisselen en tot nieuwe inzichten komen.

Gemeenten & Passionned Group

Passionned Group is gespecialiseerd in vraagstukken binnen de publieke sector op de thema’s informatiegestuurd werken, Business Intelligence, processen, Data Science en continu verbeteren. Een aantal voorbeelden:

Daarnaast behoren tot onze klantenkring: Gemeente Alkmaar, Gemeente Arnhem, Gemeente Breda, Gemeente Den Haag, Gemeente Eindhoven, Gemeente Goes, Gemeente Haarlem, Gemeente Hengelo, Gemeente Hoorn, Gemeente Houten, Gemeente Mill en Sint Hubert, Gemeente Oldenzaal, Gemeente Oss, Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Tilburg, Gemeente Utrecht en Gemeente Woerden.

Doelgroep van deze proeverij

In deze niet te missen proeverij voor en van gemeenten delen we met elkaar ervaringen en best practices. Doelgroep: managers, teamleiders, CIO’s, managers BI, afdelingshoofden, teammanagers van verschillende beleidsterreinen, business managers, IT verantwoordelijken en medewerkers/managers met een leidende rol in transitieprocessen in gemeenten.

Meld je direct aan en verzeker je van een plaats

Onze proeverijen worden druk bezocht. Het is dus zaak om je tijdig in te schrijven zodat jij en je collega’s verzekerd zijn van een plaats.

Deze proeverij is geheel gratis en wordt gehouden op dinsdag 24 november 2015 van 15.00 tot 19.30 uur in het Princess Hotel Amersfoort. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met proeverij informatiegestuurd werken & verbeteren (events) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST