Proeverij Wendbare organisaties in woelige tijden | Event
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Passionned Proeverij 'Wendbare organisaties in woelige tijden'

Geschreven door

Zet woensdag 13 april a.s. in uw agenda

Op woensdag 13 april a.s. organiseert Passionned Group een unieke proeverij over ‘wendbare organisaties’. Hoe vaak wordt een organisatie niet verrast door plotselinge gebeurtenissen? De ontwikkelingen zijn turbulent en managers moet steeds vaker complexe strategische keuzen maken. Organisaties die niet slim en wendbaar zijn kunnen de veranderingen niet bijhouden. De houdbaarheid van de strategie valt nauwelijks meer uit te drukken in jaren.

Daarbij wordt het steeds lastiger om de formulering van een strategie toekomstbestendig te maken. De oplossing? Wendbare organisaties. Collega mr. Leo Kerklaan heeft hier een gloednieuw boek over geschreven genaamd ‘De wendbare organisatie’, Agile Based Strategy in de praktijk. Leo vertelt je graag meer hierover.

De uitdagingen

 1. De uitdagingenDe toekomst is onzeker. Toch moet de manager zich een zodanig beeld vormen van de toekomst dat hij verantwoord kan besluiten met welke producten en diensten welke type klanten het beste kan worden bediend. Het vinden van focus is de eerste uitdaging.
 2. De ingezette strategie om deze producten en diensten vervolgens naar de markt te brengen, hoe goed ook, zal na verloop van tijd zijn grondslag verliezen. Hierop moet je als manager anticiperen. De tweede uitdaging is daarom het op tijd bijstellen (herijken) van de strategie aan de nieuwe werkelijkheid.
 3. De derde uitdaging zit hem in de realisatie van de inmiddels aangepaste strategie. De organisatie heeft daarvoor middelen, capaciteit, competenties en geld nodig. Het is echter volstrekt onzeker of dat nog wel op tijd plaatsvindt.
 4. En tot slot: de menselijke factor bepaalt uiteindelijk het succes. Hoe stimuleer je creativiteit en de noodzakelijke beweeglijkheid binnen jouw organisatie? Hoe zet je performance management in om de acties van morgen te realiseren?

Zeer actueel thema

Graag nodigen we je uit voor onze gratis proeverij van woensdag 13 april 2016 rondom dit zeer actuele thema. De auteur Leo Kerklaan zal tijdens een kernachtige speech ingaan op de kenmerken van wendbare organisaties en hoe je wendbaarheid al van te voren kan inbakken in je strategie, sturing en processen. Hierna zal directeur en uitgever Freek Talsma van vakmedianet je meenemen hoe wendbaarheid een steeds grotere rol speelt in een verschuivend informatie- en medialandschap. Een verhaal uit de praktijk.

Programma

15.30 Ontvangst met koffie en thee

16.00 Opening door Daan van Beek, eindbaas Passionned Group en auteur van ‘De intelligente organisatie’

16.05 Presentatie door mr. Leo Kerklaan, auteur van ‘De wendbare organisatie’ en de ‘Cockpit van de organisatie’.

 • Presentatie door mr. Leo KerklaanInleiding & waarom wendbaarheid voor overleven van belang is
 • De vier uitdagingen nader toegelicht
 • De betekenis hiervan voor organisaties en management
 • Discussie en debat

17.00 Praktijkcase door directeur Freek Talsma over wendbaarheid binnen de uitgeverijsector.

 • Praktijkcase door directeur Freek TalsmaGrote verschuivingen in het media- en informatielandschap
 • Strategie: van content naar data
 • Hoe wendbaarheid de mediasector gaat helpen om te overleven
 • Discussie

17.45 Afsluiting met overhandiging van het eerste exemplaar door een mystery guest

18.00 Uitgebreide borrel met een hapje en een drankje

19.30 Einde proeverij

Doelgroep

Leden van de Raad van Bestuur, CEO’s, directieleden, middenmanagement, chief risk officers, chief information officers, beleidsmedewerkers, politici en adviseurs.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in Fletcher Hotel Amersfoort, Stichtse Rotonde 11.

Meld je direct aan en verzeker je van een plaats

Onze proeverijen worden druk bezocht. Het is dus zaak om je tijdig in te schrijven zodat jij en je collega’s verzekerd zijn van een plaats.

Deze proeverij is geheel gratis en wordt gehouden op woensdag 13 april 2016 van 16.00 tot 19.30 uur in het Fletcher Hotel te Amersfoort. We zorgen uiteraard voor een hapje en een drankje.

Reageer op dit artikel van Daan van Beek

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met proeverij wendbare organisaties in woelige tijden (event) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST