Daan van Beek

Thought leader ‘De intelligente, datagedreven organisatie’

Organisaties datagedreven maken en slimmer laten werken. Dat is de passie van Daan van Beek. Hij adviseert & faciliteert bedrijven en non-profit organisaties over de mogelijkheden van Business Analytics, Big Data, AI en datagedreven organisaties. Hij studeerde Bestuurlijke informatiekunde aan de Open Universiteit en behaalde vervolgens zijn Master of Science in Artificial Intelligence (AI) aan de Middlesex University in Londen. Daan is auteur van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ (compleet herziene druk), oprichter van de Passionned Group en de eindbaas.

Daan als consultant, coach en managementadviseur

Daan van BeekZijn kracht is medewerkers en managers op praktische en vakkundige wijze te helpen bij het leren verbeteren van de prestaties van de organisatie en teams door data analytics. De mens stelt Daan daarbij centraal of het nu gaat om KPI’s, dashboards, fotoherkenning of andere AI technologie.

De klant, de burger, de student, de patiënt of medewerker moet hier in positieve zin door geraakt worden en in beweging komen richting een verbeterdoel. Elke dag weer. BI en AI doe je voor je klant en implementeer je in het licht van de missie en organisatiestrategie.

Door te gaan sturen op waardevolle inzichten, relevante KPI’s en op het juiste moment toepassen van AI-technologie en (big) data gaat de beweging weliswaar van start. Maar door het in te bedden in een leer- en verbetercyclus kunnen organisaties echt grote verbeteringen realiseren en hun concurrentievoordeel vergroten.

Daan is daarnaast expert op het gebied van het optimaliseren van de User Experience (UX), Big Data, Data Science, BI architectuur en het selecteren van software voor Business Intelligence.

Daan als auteur: een greep uit zijn zakelijke oeuvre

Daan is een fervent schrijver en leeft letterlijk en figuurlijk van de letters. Hij schreef meerdere boeken en meer dan 50 publicaties staan op zijn naam. Een greep uit zijn zakelijk oeuvre:

Daan als docent en spreker

Daan geeft gastcolleges onder andere op de Rotterdam School of Management en TIAS. Hij geeft daarnaast masterclasses Business Intelligence & AI in Europa, Azië, Afrika en Amerika en spreekt op (internationale) conferenties. Van Beek is lid van de jury van de verkiezing van de ‘Slimste organisatie van Nederland’

Hij heeft veel werkervaring opgedaan in de volgende sectoren: de gezondheidszorg, retail & farmacie, (lokale) overheid, woningcorporaties en verzekeraars.

Interview met Brandpunt+ over Artificial Intelligence

Jasmijn Alkemade van Brandpunt+ interviewde Daan van Beek onlangs over de betekenis van AI en de impact van Artificial Intelligence op onze maatschappij en hoe wij organisaties inrichten.

Brandpunt+ | Data Mania: toekomst voorspellen met data (4/5)

Boek Daan als spreker

Opleidingen die Daan verzorgt

Daan van Beek verzorgt binnen de Passionned Academy ook een aantal opleidingen die voor jou interessant kunnen zijn. De 3-daagse masterclass BI die hij verzorgt, is zeker een aanrader als je wilt scoren met BI en data analytics.

Lees ook: ‘Daan, kom je bed uit!’ en ‘Eén algoritme maakt zomaar 100 rapportages overbodig’

Ook rendementsverbetering realiseren?

Wil je van jouw bedrijf een intelligente, datagedreven organisatie maken, datacratisch werken door jouw mensen laten omarmen en een forse rendementsverbetering realiseren? Neem dan hier contact op met Daan van Beek.

Neem contact met mij op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met intelligente, datagedreven organisaties of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST