De SMART KPI-BEPALER 2021 | De handleiding voor KPI-management

De SMART KPI-bepaler 2021

Verbeter je KPI’s vandaag nog en versterk je businessmodel van morgen
Met de SMART KPI-Bepaler krijg je je KPI’s haarscherp in beeld en werk je sneller toe naar je strategische, tactische en operationele doelen.

Maar liefst 19 sectoren
Met ruim 350 voorbeelden
Ruim 20 jaar kennis gebundeld

Kies uit 3 edities

Verbeter je prestaties met KPI’s, dashboards & dialoog

Met de SMART KPI-bepaler 2021 leer je in 6 stappen hoe je effectief en efficiënt kunt werken en sturen met KPI’s. Dit onmisbare handboek voor controllers, managers, dashboardontwerpers, kwaliteits- en KPI-adviseurs helpt je bij het samenstellen van cruciale stuurinformatie voor jouw organisatie. Je krijgt je KPI’s haarscherp in beeld en je werkt sneller toe naar je strategische, tactische en operationele doelen. Winst boek je met de SMART KPI-bepaler op alle fronten: strategie, financiën, klanten, processen en medewerkers. Download de SMART KPI-bepaler hier.

Stop de steeds maar terugkerende KPI-discussies

KPI’s blijven de gemoederen in veel organisaties nog steeds bezig houden. Of het nu gaat om de definitie (is die wel scherp genoeg), de datakwaliteit, de visualisatie op een dashboard, het eigenaarschap op KPI’s (zijn we niet allemaal verantwoordelijk) of de organisatiecultuur. Met de SMART KPI-bepaler 2021 krijg je snel antwoord op een reeks van vragen:

Worstel jij ook met een of meerdere van deze vragen en wil je nu eindelijk eens verlost worden van de steeds maar terugkerende KPI-discussies? Download dan snel de SMART KPI-bepaler en ga vandaag nog aan de slag.

Theoretisch model gecombineerd met de praktijk: 350 KPI-voorbeelden uit maar liefst 19 sectoren

De SMART KPI-bepaler 2021 is gestoeld op een in de praktijk bewezen theoretisch model (inmiddels wereldwijd toegepast) en is daarnaast een zeer praktische handleiding met maar liefst 350 voorbeelden uit 19 sectoren waarmee je direct aan de slag kunt. Aan de hand van 6 logische stappen werk je toe naar een logisch, integraal en gebruiksvriendelijk dashboard en besturingsmodel voor jouw organisatie. Door de vele tips en oefeningen wordt iedere lezer van deze praktische gids optimaal ondersteund. Niet alleen bij het identificeren en definiëren van KPI’s, maar ook bij het visualiseren, normeren en operationaliseren van je key performance indicators.

Wil jij ook een nieuwe, veel effectievere manier van KPI’s invoeren, SMART doelen en betere financiële resultaten? Download hier dan de uitgebreide editie van de ‘SMART KPI-bepaler 2021: de handleiding voor performance management’ voor slechts 199 EUR.

De SMART KPI-bepaler

Download de 2021 editie hier

In 6 logische stappen ga je werken met KPI’s

Aan de hand van de SMART KPI-bepaler (PDF) ga je niet alleen zien hoe je de belangrijkste KPI-blunders voorkomt. Je gaat vooral begrijpen welke stappen je moet zetten voor KPI’s en dashboards die echt werken. En vooral leer je hoe je dat kan gaan opzetten in jouw organisatie. Deze 6 stappen komen aan bod:

  1. Identificeren: waar en hoe vind je de onvervalste KPI’s in jouw organisatie?
  2. Definiëren: hoe definieer je indicatoren tot één versie van de waarheid?
  3. Laden: hoe zorg je dat je jouw KPI’s kunt laden met de juiste, kwalitatieve data?
  4. Visualiseren: wat is de meest effectieve manier om je KPI’s te visualiseren?
  5. Normeren: welke methoden pas je wanneer toe om indicatoren te normeren?
  6. Operationaliseren: hoe ga je teams laten sturen en continu verbeteren met KPI’s?

Op basis van deze 6 logische stappen breng je niet alleen het verhaal achter de cijfers van jouw organisatie tot leven. Je gaat ook stappen zetten om je datakwaliteit te verbeteren, je brengt focus aan in je besturing (minder afleiding) en ook kom je tot dagelijks continu verbeteren met onvervalste KPI’s.

Over de auteur: Daan van Beek MSc

Daan van Beek (managing director Passionned Group)De SMART KPI-bepaler 2021 is ontwikkeld door Daan van Beek. Hij is de eindbaas van de Passionned Group en auteur van het boek De intelligente, datagedreven organisatie en het boek Datacratisch werken. Op basis van ruim 20 jaar managementervaring en tal van adviesopdrachten ontwierp hij deze KPI-gids. Als een ruwe diamant sleep hij de gids de afgelopen jaren steeds verder fijn. Daan geeft les bij de universiteiten TIAS en EUR en verzorgt daarnaast masterclasses in Singapore, Zuid-Afrika, New York, Paramaribo en Maleisië.

De praktische bron voor KPI-management met 350 voorbeelden

De SMART KPI-bepaler is een complete en praktische bron voor KPI-management en het scherp krijgen van je doelen. Meer dan 350 voorbeelden uit maar liefst 19 branches illustreren de relevantie en noodzaak van onvervalste KPI’s in de praktijk. Zet de turbo aan en neem de kortste en snelste route naar prestatiemanagement die wél werkt: download de gids hier. Bespaar hiermee kostbare tijd en krijg direct inzicht in de potentiële verbeterkracht in jouw organisatie.

Hét hulpmiddel voor inzichten die er werkelijk toe doen

De SMART KPI-bepaler is hét hulpmiddel om te komen tot KPI’s, prestatie-indicatoren (PI’s) en inzichten die er werkelijk toe doen. Het succesvol volgen van de 6 stappen in de SMART KPI-bepaler leidt tot:

Bestel hier de editie die past bij jouw behoefte

In onderstaande tabel zie je de verschillende edities van de SMART KPI-bepaler 2021. Kies de editie (compact, basis of uitgebreid) die past bij jouw behoefte, klik op bestel, vul je gegevens in en je kunt daarna direct aan de slag.

Uitgebreide uitleg en definitie van prestatiesturing
Direct toepasbare beslisboom met oefeningen
KPI’s en de intelligente organisatie
De 7 belangrijkste kenmerken van KPI’s
Topmethode: “high impact” inzichten
Analytische modellen & voorspellende KPI’s
De 4 KPI-analysemethodieken
KPI’s laden & datakwaliteit
Datavisualisatie & infographics
Methodes om indicatoren te normeren
350+ voorbeeld-KPI’s per functiegebied
De belangrijkste KPI’s per branche (19)
NIEUW: KPI’s bepalen op basis van Big Data
Totaal aantal pagina’s
Compacte Editie
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
Nee
45
79 EUR
Basis
Editie
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Nee
Nee
Nee
102
149 EUR
Uitgebreide Editie
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
157
199 EUR

Binnen 1 minuut ontvang je de SMART KPI-bepaler 2021 (PDF) in je e-mailbox. Je kunt direct aan de slag. Verbeter je KPI’s vandaag nog, verstevig je businessmodel van morgen en blijf niet langer achter bij branchegenoten. Download hier het document.

Volledig toegesneden op jouw branche

De SMART KPI-bepaler 2021 bevat een zeer uitgebreid overzicht van “echte”, zuivere, onvervalste KPI’s en prestatie-indicatoren (PI’s) die toepasbaar zijn in vele branches. In de gids vind je de lijst met 350 (prestatie)indicatoren en KPI’s per functiegebied en de branchespecifieke KPI’s. Voor de verschillende KPI’s is ook aangegeven welke bigdatabronnen je (eventueel) kunt gebruiken en ontsluiten. De SMART KPI-bepaler dekt minimaal de volgende branches af:

Banken
Retail
Telecom
Gezondheidszorg (ziekenhuis)
Geestelijke gezondheidszorg (ggz)
Vrachtvervoer & logistiek
Industrie/engineering-projecten
IT consultancy & managed services
Horeca: restaurants, bars en hotels
Consultancy- en ingenieursbureaus
Onderwijs
Industrie
Leasing
Verzekeraars
Energiebedrijven
Schoonmaakbedrijven
Lokale overheid en gemeenten
Woningcorporaties en vastgoedbedrijven
Uitzendbureaus

De huidige versie 2021 is recent herzien en geactualiseerd. De gids is verrijkt met enkele nieuwe branches en drie splinternieuwe hoofdstukken over KPI-definities, het laden van KPI’s en datavisualisatie (inclusief dashboards).

Download het document hier

Stelt een coach 11 spitsen op?

Stelt een coach 11 spitsen op?Een goede coach zal er niet over peinzen om elf spelers als spits op te stellen. Dat doet hij omdat hij slechts een paar echt goede spitsen nodig heeft. Bij te veel spitsen gaat het rendement juist omlaag. Bovendien is het duur. En de kans op succes is bijzonder klein. De spitsen lopen elkaar immers in de weg.

Het gevolg? Een te vol dashboard en niet kunnen winnen. Verder worden andere essentiële spelers niet opgesteld: de middenvelders en verdedigers. En die vormen samen met de spitsen in een goede balans de echte prestatie-indicatoren. Kortom: zonder echte KPI’s komt je team continu buitenspel te staan en hol je achter de feiten aan.

Wil je snel ook de echte KPI’s bepalen voor jouw bedrijf?

Ook aan de slag met SMART doelen en zuivere KPI’s binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze ervaren KPI-specialisten helpen je graag verder.

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met KPI's die wél werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, CEO en auteur van de SMART KPI-bepaler

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van de SMART KPI-bepaler

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST