Aanmelden
Leer hoe je PDCA & kwaliteitsmanagement in jouw organisatie implementeert
Verbeter je organisatie, leertempo en kwaliteit met onze training PDCA & kwaliteitsmanagement.

Download de PDF-brochure

Training PDCA & kwaliteitsmanagement

Continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en PDCA hangen nauw met elkaar samen. De opdracht is om dit populaire trio ook in het DNA van jouw bedrijf te vervlechten. Betrokken, gemotiveerde medewerkers luisteren naar hun hart, gebruiken hun hoofd en volgen hun ziel. Maar hoe stimuleer je continu verbeteren, PDCA en het kwaliteitsdenken in jouw organisatie? Hoe pak je dat nu concreet aan? En vooral, hoe zorg je voor wendbare teams en een lerende organisatie waar kwaliteit hoog in het vaandel staat? In deze 3-daagse training PDCA & kwaliteitsmanagement ga je direct met deze thema's aan de slag. Schrijf je hier direct in.

Zijn dit voor jou herkenbare thema’s?

Tijdens deze unieke opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA ga je aan de slag met de volgende thema’s:

Breng je eigen bedrijfscase in

Zijn deze universele vragen herkenbaar, maar wil je ook antwoord op specifieke vragen die in jouw branche spelen? Dan is onze 3-daagse PDCA training & opleiding kwaliteitsmanagement echt een aanrader. Tijdens onze training kun je namelijk je eigen specifieke bedrijfscase (zorg, overheid, banken, industrie, et cetera) inbrengen, die dan vervolgens wordt besproken met de docent en de medecursisten.

Boek meetbare resultaten met PDCA & kwaliteitsmanagement

In drie dagen krijg je alle elementen aangeboden waarmee je concrete, meetbare resultaten gaat boeken met PDCA, kwaliteitsmanagement & continu verbeteren. Deze hooggewaardeerde PDCA training stelt je in staat om de juiste verbeterstappen te zetten in je eigen organisatie. En je krijgt alle benodigde tools en inzichten om dit duurzaam vol te houden. Je gaat kennismaken met de “grote PDCA” om je businessmodel te versterken. Maar je gaat ook aan de slag met de “kleine PDCA” om de kwaliteit van je operaties sterk te verbeteren. En juist met die combinatie ga je het wel volhouden.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
18 t/m 20 mei 2022
12 t/m 14 oktober 2022
7 t/m 9 december 2022
8 t/m 10 maart 2023
24 t/m 26 mei 2023
11 t/m 13 oktober 2023
6 t/m 8 december 2023
Punten:
PA15
Deze training PDCA & kwaliteitsmanagement van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor training PDCA & kwaliteitsmanagement
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de training PDCA & kwaliteitsmanagement aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Download de brochureSchrijf je direct in

Training PDCA specifiek voor jouw sector

Of je nu directeur bent van een theaterschool, afdelingshoofd van een ziekenhuis, procesmanager of klinisch directeur bij een ggz-instelling, kwaliteitsmanager bij een bank of verzekeraar, projectleider bij een woningcorporatie, bestuurssecretaris bij een vereniging of stichting, operations manager bij een dienstverlener of “gewoon” fabrieksdirecteur, dat maakt voor jouw deelname aan de PDCA training & opleiding Kwaliteitsmanagement niet uit. Want de ervaren trainer mr. Leo Kerklaan weet in te spelen op bijna elk vraagstuk.

Onze docent mr. Leo Kerklaan is dankzij zijn jarenlange kennis en ervaring op het gebied van kwaliteits- en verbetermanagement namelijk van alle markten thuis. Bovendien beschikt hij over de souplesse om snel te switchen tussen de problematiek van verschillende specifieke branches.

Vermijd de grootste valkuilen in kwaliteitsmanagement

Door deze PDCA-training te volgen, voorkom je dat je in valkuilen stapt. De grootste valkuil is dat je begint met de stappen P en D. Dat lukt meestal vrij aardig, maar dan valt het stil. Hoe maak je de cirkel van continu verbeteren en kwaliteitsmanagement wel rond? Er zijn nog veel meer valkuilen waar je niet in moet stappen. Met concrete opdrachten werk je aan de vaardigheden voor succesvolle implementatie van continu verbeteren en kwaliteitszorg. Je werkt gedurende de opleiding kwaliteitsmanagement aan een complete PDCA-aanpak voor je eigen bedrijf.

PDCA-training staat in het teken van praktijk & interactie

Praktische en interactieve masterclassTijdens elke opleidingsdag vinden er groepsdiscussies plaats. Er is natuurlijk ook tijd gereserveerd voor het uitwisselen van ervaringen. Met de praktijkopdrachten maak je meteen de vertaalslag naar je eigen organisatie. We creëren samen een optimale mix tussen leren en doen, toepassen en reflecteren.

Na afronding van deze uitgekristalliseerde masterclass ontvang je een certificaat van de Passionned Academy. En je krijgt een gesigneerd exemplaar van het managementboek ‘De wendbare organisatie’ en het PDCA-handboek ‘Datacratisch werken’.

Inhoud opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA

Deze praktijkgerichte opleiding Kwaliteitsmanagement & PDCA training voorziet je van direct toepasbare kennis om van continu verbeteren een succes te maken. En je leert daarbij alle benodigde vaardigheden, technieken en bouwstenen te gebruiken. Kortom: we stomen je in drie intensieve dagen klaar voor een leidende en adviserende rol in PDCA- en kwaliteitsverbetertrajecten.

DAG 1: Kwaliteitsmanagement, grote PDCA cyclus, beleid & strategie

Dag 1: training kwaliteitsmanagement & PDCATijdens de eerste dag van deze masterclass maak je kennis met continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en het PDCA-principe. Je gaat de samenhang zien tussen verbeterinitiatieven, de strategische kaders en processen.

De grote cirkel vertalen naar de organisatie

De training PDCA & kwaliteitsmanagement is praktisch en helder. Leo Kerklaan heeft ervaring in diverse branches en kan hierdoor een goede vertaling maken naar de praktijk. Genoeg inspiratie opgedaan om in onze organisatie mee aan de slag te gaan. Bedankt hiervoor!

Annemarie van Aken
Laurentius Wonen

DAG 2: Kleine PDCA-cirkels, KPI's en hoogpresterende teams

Dag 2: PDCA cursus / training kwaliteitsmanagementTijdens de tweede dag komt het in beweging zetten en laten draaien van de verbetercirkel voor teams (de kleine PDCA) uitgebreid aan de orde. De docent legt uit waarom het zo belangrijk is om altijd de kleine PDCA te koppelen aan de grote PDCA. Beide cycli zijn nodig, maar hoe koppel je ze effectief, zonder in een bureaucratie te verzanden?

Prima opleiding, werkt stimulerend en motiverend om er mee aan de slag te gaan in de praktijk.

Gonda Nienhuis-Brands
Rijnstate

DAG 3: PDCA-implementatie, coöperatief systeem & competenties

Dag 3: opleiding PDCA / training kwaliteitszorgDe laatste dag van deze masterclass PDCA & kwaliteitsmanagement staat in het teken van samen verbeteren en leren. Tijdens deze dag ga je vooral het geleerde toepassen voor je eigen organisatie. Het coöperatief systeem, de individuele commitment, de competenties en het gedrag en samenwerking van medewerkers in teams hanteren we hierbij als aangrijpingspunten.

Opleiding Kwaliteitsmanagement stimuleert integrale visie

Masterclass in een praktische verbeteraanpak“Domme” organisaties pakken zaken los van elkaar op. Ze ontberen een integrale visie. Verandermanagement zien ze los van continu verbeteren, KPI’s, kwaliteitsmanagement en strategierealisatie. Of ze maken beleid en doelstellingen goed meetbaar, maar vergeten het bijbehorende procesmanagement.

In onze 3-daagse opleiding kwaliteitsmanagement & PDCA brengen we deze specialismen juist bij elkaar. Samen met de ervaringen uit jouw eigen praktijk. Je gaat aan de slag met concrete opdrachten die relevant zijn voor je eigen werksituatie. Deze PDCA training gaat je gegarandeerd helpen om van jouw bedrijf een lerende, agile organisatie te maken.

Wat zijn voor jou de concrete voordelen?

Aanvullende informatie van deze training

De prijs van deze training Kwaliteitsmanagement & PDCA is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook kosteloos een exemplaar van het boek ‘De wendbare organisatie’ (2016) van mr. Leo Kerklaan en het nieuwe PDCA-boek ‘Datacratisch werken’.

HBO werk- & denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Bekijk ook alle andere opleidingen

Voor wie is deze PDCA training bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij continu verbeteren en kwaliteitsmanagement in de eigen organisatie is deze PDCA training een eye-opener en absolute must. Bijvoorbeeld voor leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor het voorbereiden, uitvoeren en aanpassen van programma’s voor continu verbeteren. Tal van functionarissen volgen deze opleiding: business managers, transitiemanagers, (aankomende) verandermanagers, kwaliteitsmanagers, teamleiders, business consultants, BI consultants, business analisten, projectleiders, zorgmanagers en HRM/P&O adviseurs.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze PDCA-training:

  • Je ziet de samenhang tussen verbeterinitiatieven, de strategische kaders en processen
  • Je kent de verschillen tussen de “grote” en de “kleine” PDCA-cyclus
  • Je hebt zelf een strategiekaart gemaakt voor jouw organisatie
  • Je kunt foute KPI’s onderscheiden van goede, zuivere KPI’s
  • Je weet hoe je verbeterdoelen, processen en prestaties meetbaar maakt
  • Je weet hoe je niet-coöperatief denken kunt aanpakken in jouw organisatie
  • Je hebt je eigen bedrijfscase ingebracht en weet hoe je de theorie kunt vertalen naar jouw organisatie
  • Je hebt concrete opdrachten uitgevoerd die relevant zijn voor jouw werksituatie
  • Tijdens de groepsdiscussies en netwerkmomenten heb je waardevolle ervaringen en tips uitgewisseld
  • Je hebt genoeg bagage voor een leidende of adviserende rol bij (kwaliteits)verbeterprojecten

Schrijf je in voor de training PDCA & kwaliteitsmanagement

Wil je ook de prestaties van jouw organisatie en teams verbeteren door effectieve inzet van continu verbeteren, kwaliteitsmanagement & PDCA? Schrijf je dan direct in voor de 3-daagse training PDCA & kwaliteitsmanagement.

Direct inschrijven

Over de docent: mr. Leo Kerklaan

Leo Kerklaan - Auteur van De wendbare organisatie & De cockpit van de organisatie (5e druk)

mr. LEO KERKLAAN

Auteur van De wendbare organisatie & De cockpit van de organisatie (5e druk)

Leo Kerklaan heeft een indrukwekkend trackrecord als verbetercoach en organisatieadviseur. Hij doceert aan tal van universiteiten in binnen- en buitenland. Kerklaan is medeoprichter van het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) en is auteur van talrijke artikelen, whitepapers en boeken over strategisch prestatiemanagement en kwaliteitsmanagement. Zijn nieuwste boek ‘De wendbare organisatie’ is een bestseller en een bekroning op zijn werk.

Reviews over "Training PDCA & kwaliteitsmanagement"

Raoul Hoomans | Oodit Platform Bv | 9 juni 2022

Mijn suggestie zou zijn om meer uit de stoel te komen. Het was vrij lang zitten. Misschien zijn er opdrachten te verzinnen waarbij je even uit je stoel komt.

Een sta-plek is misschien ook een goed alternatief om scherpte, focus en energie vast te houden.

Linda Smallegange | Gemeente Den Haag | 21 mei 2022

Veel stof in 3 dagen maar daardoor ook, wat mij betreft, een complete cursus. Veel stof kan nog weleens overweldigend zijn maar Leo weet het concept kwaliteitsmanagement en PDCA klein, behapbaar en overzichtelijk te houden. De vele anekdotes en praktijkvoorbeelden maakt het levendig. Wat ik eruit gehaald heb: PDCA is veranderkunde maar het is geen rocket science. Hou het concreet en praktisch en voer het stapje voor stapje uit.

Else Boon | Bibliotheek Drachten | 11 mei 2022

Belangrijk onderwerp in enkele dagen aangeleerd, fijn zo kort en ter zake!

Synella Fleming | ProRail | 24 maart 2022

Leerzaam, inspirerend, voldoende informatie en interessante voorbeelden (soms te veel :-) )

Anoniem | Oost West Wonen | 19 maart 2022

Boeiende training, gaf goed inzicht in PDCA en kwaliteitsmanagement, Biedt handvatten.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan - Auteur van De wendbare organisatie & De cockpit van de organisatie (5e druk)

mr. LEO KERKLAAN

Auteur van De wendbare organisatie & De cockpit van de organisatie (5e druk)

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST