Passionned Group ontvangt het NRTO-keurmerk

Passionned Group ontvangt het NRTO-keurmerkFebruari 2023Passionned Group kondigt met trots aan dat zij onlangs het NRTO-keurmerk heeft ontvangen. Het keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden. Het certificaat stelt nieuwe cursisten van Passionned Academy in staat om gebruik te maken van de nieuwe subsidieregeling van de Rijksoverheid: het zogenoemde STAP-budget.

Vacature: Sales Engineer met hoge gunfactor

Vacature: Sales Engineer met hoge gunfactorJanuari 2023Ben jij een zelfstandig en resultaatgericht persoon die zich als sales professional verder wil ontwikkelen in een branche waar altijd iets te doen is? Ben jij ook iemand die van steile leercurves houdt en snel carrière wil maken zonder zichzelf daarbij te verliezen? Ben jij nieuwsgierig naar de échte drijfveren van mensen? Kun jij ook nog eens tactvol opereren in competitieve markten? Als jij jezelf herkent in dit profiel, dan komt Passionned Group graag met jou in contact om te praten over de concrete invulling van de functie van Sales Engineer (junior/medior).

Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2023 geopend

Nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2023 geopendJanuari 2023Passionned Group kondigt met trots aan dat de nominatieperiode voor de Dutch BI & Data Science Award 2023 vanaf vandaag officieel is geopend. Deze award, die elke twee jaar wordt toegekend aan de “Slimste Organisatie van Nederland”, is een zeer gewilde prijs die al sinds 2005 wordt uitgereikt. Elke organisatie met meer dan 50 werknemers in Nederland mag in principe meedingen. De prestigieuze prijs wordt dit jaar op donderdag 7 december 2023 live uitgereikt tijdens een vakcongres waar de finalisten in het zonnetje worden gezet en er alle ruimte is voor het netwerken.

De top 7 BI trends, big data trends & AI trends van 2023

De top 7 BI trends, big data trends & AI trends van 2023December 2022We moeten nog even door de zure appel heen bijten. Turbulente geopolitiek met militair machtsvertoon, een nieuwe koude oorlog, mega-inflatie, een (dreigende) recessie en de opeenhoping van deels door politici zelf veroorzaakte crises gooiden het afgelopen jaar veel roet in het eten. Met dit overwegend negatieve sentiment is het verrassend dat de IT-industrie er ook dit jaar toch weer in is geslaagd veelbelovende AI- en BI-technologie uit de hoge hoed te toveren. Zoals altijd beoordeelt Passionned Group de nieuwste op big data gebaseerde trends voor jou op relevantie, haalbaarheid en praktische toepasbaarheid. We geven je hierbij de belangrijkste BI trends en de trends in AI & Big Data.

Data mesh zet het mes in centrale BI-club en datawarehouse

Data mesh zet het mes in centrale BI-club en datawarehouseNovember 2022De term data mesh duikt steeds vaker op. Weinig mensen kunnen echter uitleggen wat het precies is en waar het voor staat. Praat je met data engineers en architecten over de data mesh, dan vliegen de datapijplijnen, connectoren, controllers en processoren je al snel om de oren. Dat is leuk als je een “techneut” bent, maar als business manager wil je zaken kunnen duiden en het complete plaatje voor je zien. En als architect wil je begrijpen hoe een data mesh past in de enterprise architectuur. Multinationals als Netflix, Zalando, VistaPrint en Intuit zijn enthousiast. Maar wat behelst deze filosofie eigenlijk en is data mesh niet de zoveelste hype? We wilden nu wel eens het naadje van de kous weten en vroegen experts Rick van der Linden en Daan van Beek van Passionned Group het hemd van het lijf.

7 doordenkers voor het demonteren van desinformatie

7 doordenkers voor het demonteren van desinformatieSeptember 2022Fake it until you make it. Dankzij Photoshop en slimme filters kunnen we onze eigen, relatief onschuldige schijnwereld creëren. Nepnieuws daarentegen, dat is andere kost. Door tekst, beeld en geluid te combineren met kunstmatige intelligentie kun je leuke dingen doen, maar ook een giftige cocktail mixen. Een cocktail die onze zo gekoesterde Westerse democratie aantast en de sociale cohesie in onze samenleving afbreekt. Iedereen zou daarom superalert moeten zijn op allerlei vormen van nepnieuws en deepfakes. Maar hoe voorkom je dat je verstrikt raakt in een web van verhalen? Weerbaarheid tegen een ongezond narratief begint met het ontwikkelen van een kritische geest. De altijd positief-kritische denktank van Passionned Group ging er eens goed voor zitten en bedacht 7 doordenkers waarmee je mediawijzer en datageletterd kunt worden.

De 20 beste tips voor zuivere decision making

De 20 beste tips voor zuivere decision makingAugustus 2022Wij zijn slechte beslissers en ons brein functioneert maar matig, zo blijkt uit tal van onderzoeken. Het proces van decision making was lang een black box, maar stap voor stap krijgen we steeds meer inzichten. Nu datagedreven werken de norm wordt, is het verbeteren van decision making een must. Daarom kruipen we in het brein van beslissers om te zien wat decision making is, hoe het brein functioneert en wat je kan doen om biases te bestrijden. Waarom nemen goedopgeleide en doorgaans verstandige managers en toegewijde, gemotiveerde werknemers verkeerde beslissingen? Hoe voorkom je biases en ruis tijdens het cruciale proces van decision making in organisaties? Deze blog gaat over decision making en het taaie gevecht tegen biases. Raadpleeg onze 20 tips en zet direct je eerste stap op weg naar betere beslissingen.

Zonder data-analyse is BI een zinloze zaak

Zonder data-analyse is BI een zinloze zaakJuni 2022“Dekt BI nog wel de lading?”, zo hoor je regelmatig in de wandelgangen. Vooral als het beloofde rendement op de investeringen in datawarehouses, data lakes en kpi dashboards tegenvalt en niemand begrijpt waarom dit zo is. Bijna altijd komt deze onzekerheid voort uit een gebrekkige of vergeten data-analyse. “Zonder data-analyse is BI een lege huls. Een zinloos en zielloos initiatief zonder inhoud.” Dit stellen eindbaas Daan van Beek en associate partner Thomas Abramse van Passionned Group in een duo-interview op basis van onderzoek en jarenlange ervaring bij klanten.

Provincie Zuid-Holland boekt succes met datagedreven werken

Provincie Zuid-Holland boekt succes met datagedreven werkenMei 2022Provincie Zuid-Holland (PZH) werkt dagelijks vanuit een integrale ketenvisie met veel ambitie en passie aan de oplossing van complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Denk hierbij aan schone energie voor iedereen, natuur(beleving), bereikbaarheid, sterke steden en dorpen en een gezonde en veilige woon-, leef- en werkomgeving voor inwoners, werknemers en ondernemers. Om de kwaliteit van de beleidsontwikkeling te verhogen en de slagkracht en de dienstverlening structureel te verbeteren, kiest het provinciebestuur bewust voor datagestuurd werken. De specialisten van Passionned Group ontwikkelden hiervoor een uitgebalanceerd trainings- en opleidingsprogramma op maat. Hiermee werden al snel verbluffende resultaten geboekt.

Analytics bij uitgeverij: 13% meer rendement

Analytics bij uitgeverij: 13% meer rendementApril 2022Een grote Duitse uitgeverij van managementboeken wil het rendement op haar uitgaven drastisch vergroten en boekvoorstellen sneller kunnen beoordelen op het te verwachten rendement. Men denkt door toepassing van Business Analytics en meer specifiek Predictive Analytics een belangrijk concurrentievoordeel te kunnen behalen. Uitgevers krijgen elke weer meerdere boekvoorstellen en manuscripten toegestuurd maar ze hebben geen tijd om die allemaal goed te beoordelen. Een typische klusje voor een algoritme.

De 5 eyeopeners van de opleiding Business Intelligence

De 5 eyeopeners van de opleiding Business IntelligenceApril 2022Of je nu gordijnen ontwerpt en fabriceert, de belangen van tomaten- en paprikatelers behartigt of op de bres staat voor de auteursrechten van muzikanten, dat maakt voor de strategievorming en het basisbegrip van KPI’s in wezen niet zoveel uit. Je zult op een gestructureerde maar tegelijkertijd creatieve manier te werk moeten gaan om uiteindelijk resultaten te boeken. Het helpt absoluut als je daarbij ook eens in de keuken mag kijken van andere cursisten die in een hele andere branche werken. Het is een eyeopener als je dan ziet dat iedereen met soortgelijke problemen worstelt. Zeker als het gaat om digitalisering, het omgaan met data, privacy en logistieke uitdagingen. Dit bleek onder meer tijdens de driedaagse Business Intelligence opleiding die onlangs werd georganiseerd door Passionned Academy.

De vrijheidsgraden van een Product Owner BI

De vrijheidsgraden van een Product Owner BIFebruari 2022Het Scrum Agile gedachtegoed, kortweg de Scrum methode, raakt steeds meer ingeburgerd binnen het bedrijfsleven en bij overheidsinstellingen. Na de projecten waar softwareontwikkeling centraal staat, zijn nu ook andere projectteams, afdelingen en disciplines aan de beurt. Agile werken en scrummen is het devies. Agile principes bepalen tegenwoordig grotendeels ook hoe marketingfunctionarissen, human resources-afdelingen en programmamanagers hun werk organiseren. De zogenoemde product owner vervult binnen deze scrum-aanpak een cruciale rol. Tot nog toe is de rol van de “Product Owner Business Intelligence” gek genoeg onderbelicht gebleven. In dit artikel staat de schijnwerper daarom vol op het functioneren van deze sleutelfiguur.

Datacratisch werken: dé uitweg voor het delegatiedilemma

Datacratisch werken: dé uitweg voor het delegatiedilemmaFebruari 2022In een vorige blog hebben we uitgelegd hoe organisaties hun autonomie kunnen vergroten door zoveel mogelijk alle opties open te houden. Slimme organisaties denken altijd in meerdere toekomstscenario’s, zo luidde mijn boodschap. Een van de fundamentele keuzeopties is om iets meer of juist iets minder te gaan doen. Deze optie loopt uiteen van een kleine verbetering doorvoeren tot en met de technieken van opschalen, verbreden en verdiepen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen maar op de winkel gaat passen, maar je moet dan wel raad weten met het delegatiedilemma.

Krachtige Business Intelligence bij accountant PwC

Krachtige Business Intelligence bij accountant PwCFebruari 2022Een krachtig Business Intelligence systeem voor het accountants- en adviesbureau PricewaterhouseCoopers. Tot voor kort stuurde dit kantoor op basis van cijfers die verborgen lagen in verzamelingen spreadsheets, prachtige presentaties en allerlei downloads op met name financiële indicatoren. Maar PwC wilde niet alleen via de achteruitkijkspiegel sturen maar juist voorspellende BI ontwikkelen. Samen met de partners van PwC ontwikkelde Passionned Group een compleet BI-systeem dat de data uit vier systemen bij elkaar brengt en waarmee de processen eenvoudig kunnen worden geanalyseerd en geoptimaliseerd.

De top 7 BI trends, big data trends & AI trends van 2022

De top 7 BI trends, big data trends & AI trends van 2022December 2021Na nog een onbarmhartig jaar waarin de supply chains haperen en de grondstof-, materiaal- en energieprijzen de pan uit rijzen, waart “opeens” het spook van de inflatie rond. Voor wie het leven van de zonnige kant beziet, zoals de techno-optimisten, biedt deze kunstmatig in stand gehouden crisis echter tal van kansen. Als de lonen te hoog worden, zullen algoritmes en robots ons werk geleidelijk kunnen overnemen. Maar dat versnelt het proces van dehumanisering en desocialisering in een rap tempo. En dan doemt een beeld op van een dystopie: een nare samenleving waarin technocraten de dienst uitmaken en zwartgalligen het sentiment bepalen. Passionned Group blijft zoals altijd positief en signaleert de belangrijkste BI trends, big data trends & AI trends van 2022. IT trends die het leven aangenamer moeten maken en het werk verbeteren.