contact
De aanbieder van een BI-oplossing waar programmeren overbodig is
Onafhankelijke expert-beoordeling van BOARD. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids.:

  • 100% onafhankelijke informatie
  • BOARD op 1000+ criteria vergeleken
  • Gebruikt in meer dan 100 landen
Naar de BI-gids

BOARD

Hieronder geven we de hoofdlijnen van ons objectief BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Board en haar productenpakket (zoals Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation). Board BI & Analytics eindigt in ons onderzoek als laatste. Board is het sterkste in performance management en het minst sterk in data-integratie. De belangrijkste voor- en nadelen van Board Platform, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderwerp (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de belangrijkste functionaliteiten van de softwareproducten zoals Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation etc.

Hoe scoort Board BI & Analytics op verschillende criteria?

In onze studie keken we ook naar de verschillende producten van Board software. We onderzochten maar liefst 994 aspecten. Het onderzoek is verricht vanuit een compleet onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande scorekaart laat zien wat de sterke en minder sterke kanten zijn van Board Platform op hoofdlijnen.

Score van Board Platform software.Figuur 1: Sterkte-zwakte analyse van de leverancier Board BI & Analytics. De beste leverancier op een bepaald thema krijgt maximaal 5 sterren. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Heb je meer duiding nodig over onze onderzoeksopzet? Klik hier om deze gids te downloaden.

De Board-analyse is mogelijk gemaakt door heel veel openbare big data af te tappen en die vervolgens nauwgezet te analyseren. Meer dan 62.350 documenten hebben we in de afgelopen jaren van Board onder de loep genomen. In dit analyseproces hebben zowel algoritmes als een ervaren BI consultant op het terrein van BI & Analytics hun stempel gedrukt op het uitvoeren van de validatie.

Board en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming Board voert (minimaal) 11 producten in de sfeer van BI & Analytics. Op basis van de relevantie zetten we de producten hieronder op een rij:

Wat is Board Platform?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Board Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Deze productgroep bestaat uit Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence, Board Financial Consolidation, Board Fashion Retail Planning, Board Financial Planning, Board Retail Planning, Board Portal, Board Cloud System, Board Financial Reporting en Board Cloud Data Pipeline. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Board Platform? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Board Platform specialist inhuren?

Overweeg je een externe Board Platform consultant aan te trekken die je een vliegende start kan bezorgen en een Board Platform-applicatie kan implementeren? Of wil je een applicatie ontwikkelen voor één van de gerelateerde producten zoals Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation? Onze interim-specialisten helpen je graag verder. Board Platform ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we onderzoeken voor jou de businesskansen.

Wat is Board Decision-Making Platform?

Onder deze kop geven we een beschrijving van Board Decision-Making Platform, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Board Decision-Making Platform kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Board Decision-Making Platform? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Board Decision-Making Platform software.
Afbeelding van Board Decision-Making Platform tools.
Schema van Board Decision-Making Platform.
Figuur 2, 3 en 4: Bovenstaande afbeeldingen illustreren de functionaliteit van Board Decision-Making Platform. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Wat is Board Business Intelligence?

In deze paragraaf geven we een beschrijving van Board Business Intelligence, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Wil je het fijne weten over alle functionaliteiten (100+) van Board Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Board Business Intelligence software.
Afbeelding van Board Business Intelligence tools.
Schema van Board Business Intelligence.
Figuur 5, 6 en 7: Diverse figuren laten de werking zien van Board Business Intelligence. Klik op de afbeelding om die te vergroten.

Wat is Board Financial Consolidation?

In deze paragraaf beschrijven we de belangrijkste features van Board Financial Consolidation, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Board Financial Consolidation kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van Board Financial Consolidation? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Board Financial Consolidation software.
Afbeelding van Board Financial Consolidation tools.
Schema van Board Financial Consolidation.
Figuur 8, 9 en 10: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Board Financial Consolidation. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Board Financial Planning?

In dit deel beschrijven we de belangrijkste features van Board Financial Planning, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. De Board Financial Planning-software kenmerkt zich onder andere door de volgende eigenschappen:

Wil je alles weten over alle features (100+) van Board Financial Planning? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Board Financial Planning software.
Afbeelding van Board Financial Planning tools.
Schema van Board Financial Planning.
Figuur 11, 12 en 13: Verschillende afbeeldingen tonen de werking van Board Financial Planning. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wat is Board Retail Planning?

Onder deze kop tonen we een detaillering van Board Retail Planning, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Het product Board Retail Planning kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Ben je nieuwsgierig naar alle eigenschappen (100+) van Board Retail Planning? Open dan hier de BI & Analytics Guide™ 2022.

Screenshot van Board Retail Planning software.
Afbeelding van Board Retail Planning tools.
Schema van Board Retail Planning.
Figuur 14, 15 en 16: Diverse figuren laten de werking zien van Board Retail Planning. Klik op een afbeelding om die groter te maken.

Wat is Board Portal?

In dit deel geven we een beschrijving van Board Portal, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Dit product / deze groep producten kenmerkt zich onder andere door de volgende kenmerken:

Ben je benieuwd naar alle karakteristieken (100+) van Board Portal? Download dan hier onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wat is Board Financial Reporting?

In deze sectie portretteren we Board Financial Reporting, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Board Financial Reporting kenmerkt zich onder andere door de volgende features:

Wil je het fijne weten over alle karakteristieken (100+) van Board Financial Reporting? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Drie recente innovaties Board Platform-tools en de versiehistorie

De afgelopen tijd zien we bij Board een positieve ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en ondersteuning voor besturingssystemen en connectiviteit. De laatst toegevoegde ‘snufjes’ liggen op het terrein van dataconnectiviteit > native, performance management > KPI en BI infrastructuur > repository.

Van Board BI & Analytics hebben we de actuele releases geanalyseerd van haar productportfolio. Hieronder kun je de opbouw zien van de verschillende releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Board:

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers (of het aantal CPU’s bij server software), de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. Doe je dit enige weken voor het einde van het fiscaal kwartaal van Board dan kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Daarnaast is het tegenwoordig aan te raden om de software in de cloud te draaien, je betaalt dan alleen voor het daadwerkelijke gebruik. De aanschafkosten van Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support komen wel elk jaar terug op je begroting.

De voor- en nadelen van Board Platform

Lees verder in de volgende themaparagrafen, daar benoemen we alle voor- en nadelen van Board BI & Analytics, Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation, etc. De opsomming in de volgende alinea’s is aan verandering onderhevig, want: Board wil natuurlijk in de markt een betere positie verwerven en werkt natuurlijk voortdurend met partners aan het verder opbouwen van nieuwe features (zoals ondersteuning voor java, XML, PostgreSQL, Kerberos, JSON, SDK, Google BigQuery, Single Sign-On, iOS en active directory). Of een bepaalde feature is (nog) niet (goed) gedocumenteerd.

Tag cloud van Board Platform tools.Figuur 17: Word cloud met de sterkte-zwakte-analyse van Board BI & Analytics

Laat hier een beoordeling achter over Board BI & Analytics. Jouw bevindingen kunnen dan meegenomen worden bij een beter afgewogen oordeel van de prestaties van Board Platform.

Board Performance Management

59%

Board doet het in ons onderzoek goed op het onderdeel ‘Performance Management’ met een score van 59%. De volgende criteria zijn gehanteerd: KPI, financiële consolidatie en financiële planning. We hebben daarbij de volgende vier producten onderzocht: Board Platform, Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation. In totaal onderzochten we 7 features binnen deze discipline. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Performance Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Board Business Intelligence

33%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 33%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij de volgende vijf producten geanalyseerd: Board Platform, Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence, Board Financial Consolidation en Board Retail Planning. In totaal onderzochten we 75 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Board Multidimensionale Modellen

22%

Board doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Multidimensionale Modellen’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 22%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: OLAP, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022.

Board Self-service BI

22%

Het bedrijf doet het in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 22% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service reporting en self-service analyse. In totaal onderzochten we 16 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Board Real-time Analytics

16%

De leverancier Board scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Real-time Analytics’ met een score van 16%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time data, data ingestion, real-time big data, real-time datawarehousing en real-time streaming data. In totaal onderzochten we 20 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

Board Analytics

15%

Board doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Analytics’, gegeven dat ze hierop 15% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: web analytics, analytics hub en business process analytics. We hebben daarbij de volgende vier producten bekeken: Board Platform, Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation. In totaal onderzochten we 127 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Board Performance Optimalisatie

14%

De leverancier Board scoort in ons onderzoek niet goed op het thema ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 14%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: in-memory, parallel processing, materialized views, datapijplijnen, cached data en cache settings. In totaal onderzochten we 29 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je de diepte in met het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Board Data Governance

13%

De leverancier Board scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Governance’ met een score van 13%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 81 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Board Mobile Business Intelligence

13%

Board scoort in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 13% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: iPhone, mobile analytics, mobile server, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 11 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Board Data Discovery

12%

Het bedrijf scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Discovery’. De score bedraagt 12%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: tijdreeks, standaarddeviatie, datastorytelling en share insights. In totaal onderzochten we 394 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

Board BI Infrastructuur

12%

Board scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 12% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: web services en embedded analytics. In totaal onderzochten we 166 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Board Big Data

12%

Board doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 12% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: IoT, streaming en big data analytics. In totaal onderzochten we 58 features binnen deze discipline. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Board Dataconnectiviteit

10%

Board scoort in ons 100% leveranciersonafhankelijk BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’ met een score van 10%. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: ODBC en MongoDB. In totaal onderzochten we 95 aspecten in deze categorie. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

Board Artificial Intelligence

9%

Board scoort in ons onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 9%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: bedrijfsregels, bayesian networks en embedded artificial intelligence. In totaal onderzochten we 170 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

Board Data-integratie

7%

Board scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’, gegeven dat ze hierop 7% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datahub, datavirtualisatie, data wrangling, database-overschrijdende joins en Extract-Transform-Load. In totaal onderzochten we 83 aspecten in deze categorie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

In welke sectoren is Board BI & Analytics het meest actief?

In ons onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een leverancier een trackrecord heeft. Dit zijn de sectoren waar Board het vaakst wordt gebruikt: mode en retail.

Opleidingen en trainingen Board BI & Analytics

Passionned Group organiseert diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Board trainingen verzorgen, ook incompany. Denk dan aan de volgende software: Board Decision-Making Platform, Board Business Intelligence en Board Financial Consolidation. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Tot slot: Board Platform scoort matig

Board heeft een uitgebreid productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Board BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en specialiseert zich in performance management.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Board BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze gedreven en gepassioneerde adviseurs helpen overheden, instellingen en commerciële organisaties verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van De intelligente, datagedreven organisatie

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST