MicroStrategy | sterk in mobile en Cloud | 100% neutrale BI-gids

MicroStrategy

Onafhankelijk onderzoek: MicroStrategy BI en de andere BI-tools
Volledig onafhankelijke review van MicroStrategy. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids:

 • 100% onafhankelijke informatie
 • MicroStrategy op vele criteria vergeleken
 • Gebruikt in meer dan 100 landen
naar de BI-app

MicroStrategy: aanbieder van Enterprise BI-oplossingen

MicroStrategy is een oplossing die vooral wordt gebruikt binnen grote (Enterprise) organisaties met veel data en een groot aantal gebruikers. Opvallend is dat de gebruikers zeer tevreden zijn over zowel het product als de implementaties. De implementaties van MicroStrategy BI worden opmerkelijk vaak als zeer succesvol omschreven. Het succes wordt volgens ons bepaald door de zeer goede performance van het product bij grote datavolumes. Een nadeel is echter dat implementaties relatief duur uitvallen in vergelijking met andere Enterprise BI-leveranciers.

Ontginning van data met MicroStrategy

MicroStrategy (MSTR) geeft zelf aan dat haar focus ligt op het ontginnen van een grote hoeveelheid data, die veilig is opgeslagen. Deze data kan realtime zijn. Het softwarebedrijf biedt al sinds 2010 mobiele BI-oplossingen aan en is hierdoor één van de voorlopers op het gebied van Mobile BI.

De sterke groei in omzet en winst van de afgelopen jaren wordt toegeschreven aan de eenvoud van het product. Het bedrijf kent één platform voor rapportage, dashboarding, analyse, big data en predictive analytics. Maar ook de hoge mate van tevredenheid van eindgebruikers van het product speelt een rol. MicroStrategy moet als uitdager van de gevestigde Enterprise BI-leveranciers nu stappen zetten om haar rol waar te maken.

Wat is uitstekend ontwikkeld in MicroStrategy BI?

De opvallendste voordelen van MicroStrategy BI zijn:

 • Zeer goede performance in een omgeving met veel data en gebruikers.
 • Het pakket zelf wordt hoog gewaardeerd en de implementaties zijn (bijna) altijd succesvol.
 • Het product heeft een zeer geavanceerde ‘multi-source’ input omgeving met zelfs mogelijkheden tot datamanipulatie.
 • Er wordt door MicroStrategy BI (sinds versie 10) ingezet op een veel eenvoudiger licentiemodel en er is veel aandacht voor de (online) community.
 • Het product loopt voor als het gaat om beveiligde gegevensopslag, data governance oplossingen, realtime gegevensverwerking & rapportage en Mobile BI.

Wil je alles weten over de voordelen van MicroStrategy? Bekijk dan de Business Intelligence & Analytics Guide™ van Passionned Group.

Wat kan beter in de MicroStrategy BI?

Er is een groot aantal voordelen, maar organisaties die MicroStrategy (MSTR) gaan gebruiken moeten wel rekening houden met het volgende:

 • Daar waar het product als zeer goed wordt ervaren is men over het verkoopproces en de customer service beduidend minder te spreken. MicroStrategy is nu bezig om hier stappen in te zetten.
 • Alhoewel het product relatief eenvoudig is aan te leren, is de leercurve toch hoger dan die van vergelijkbare spelers als Tableau en Cognos Analytics (Watson).
 • Het bedrijf scoort onder het gemiddelde in onze Business Intelligence vergelijkingstool, op het onderdeel performance management en Social BI.
 • De implementatie van dit pakket is relatief duur, zeker ten opzichte van vergelijkbare spelers in de markt.
 • De MicroStrategy-omgeving is veel minder geschikt voor middelgrote organisaties. Implementaties zijn eigenlijk alleen weggelegd voor grote organisaties.

Als je alle informatie wilt hebben over de voor- en nadelen van MicroStrategy, download dan de Business Intelligence & Analytics Guide van Passionned Group.

MicroStrategy als leverancier

MicroStrategy (MSTR) is opgericht in 1989 door een aantal MIT-studenten die druk bezig waren met data discovery oplossingen. Sinds eind jaren 90 is de onderneming aan de Amerikaanse aandelenbeurs NASDAQ genoteerd en sindsdien maakt het een sterke groei door.

MicroStrategy was niet alleen een leverancier van BI-oplossingen, maar ook van spraakoplossingen binnen de contactcenters. De spraakoplossing Angel werd in 2013 verkocht aan Genesys Telecommunications Laboratories. Sinds die tijd focust de organisatie zich weer volledig op het BI-domein.

MicroStrategy is sterk in mobile en Cloud

Al snel onderkende MicroStrategy dat mobiele toegang binnen het BI-domein een belangrijke rol zou gaan spelen. In 2010 zijn ze daarom als een van de eerste gekomen met het product MicroStrategy Mobile. Sinds enige tijd is het ook mogelijk om volledig in de MicroStrategy Cloud omgeving te draaien en niet meer afhankelijk te zijn van een (eigen) datacenter. Dit geeft de klanten de flexibiliteit om te kiezen tussen verschillende oplossingsrichtingen.

Er is een nauwe samenwerking op hardware-gebied met grote leveranciers als HP en Fujitsu. Het is volgens ons niet ondenkbaar dat ze op termijn die samenwerking nog verder zullen intensiveren. Ook bestaat er een kans dat MicroStrategy op termijn zal worden overgenomen.

MicroStrategy vergeleken met andere oplossingen

MicroStrategy komt het best tot haar recht in grote datagedreven organisaties met veel (big) data en veel gebruikers. De oplossing biedt erg veel handvatten voor ‘data governance’. De oplossing onderscheidt zich ook in data security en mobiele oplossingen. Vooral de business gedreven datadefinities, die de gehele organisatie kan gebruiken, is sterk onderscheidend ten opzichte van andere oplossingen.

Er worden zowel on-premise als cloudoplossingen aangeboden. Wil je meer weten over MicroStrategy en dit vergelijken met andere oplossingen, dan kun je natuurlijk terecht bij onze Business Intelligence & Analytics Guide.

Strategische positionering van MicroStrategy

MicroStrategy wordt vooral gepositioneerd in grote data georiënteerde organisaties met (zeer) veel gebruikers. Het is vaak de enige oplossing die wordt gebruikt binnen zo’n organisatie. Dit komt doordat de acceptatiegraad bij (business) gebruikers groot is en andere (point) oplossingen dan dus niet noodzakelijk zijn.

Als je een grote datagedreven organisatie bent en je hebt (veel) geld beschikbaar voor een implementatie, dan is MicroStrategy zeker een goede keuze. Anders zouden andere leveranciers voor jouw bedrijf misschien wel een betere match kunnen zijn.

Bekijk marktpositie MicroStrategy

MicroStrategy is de uitdager in de BI-markt

MicroStrategy is een echte uitdager van de reeds gevestigde namen in de Enterprise BI-markt. In de Business Intelligence & Analytics Guide kun je direct zien waar concurrenten als SAS en Business Objects staan en welke andere spelers eventueel in aanmerking komen.

Met de laatste versie (10) heeft MicroStrategy een grote stap vooruitgezet. Ze is een speler geworden waar zeker rekening mee moet worden gehouden.

MicroStrategy BI en de andere BI-tools

MicroStrategy BI en de andere BI-toolsMicroStrategy is relatief duur, maar wanneer deze in organisaties geïmplementeerd wordt, ook zeer succesvol. De oplossing wordt vaak als de ene centrale oplossing aangeboden door de (ICT)-organisatie.

MicroStrategy richt zich vooral op organisaties met grote hoeveelheden data. Dus als je een groot aantal (big) data oplossingen nodig hebt, dan kan dit de oplossing zijn. Met de laatste release zijn grote stappen gezet op het gebied van dataintegratie, verrijking en schoning. Maar misschien zijn andere aspecten voor jouw organisatie wel net zo belangrijk.

In de volledig onafhankelijke gids van Passionned Group worden leveranciers op heel veel aspecten met elkaar vergeleken. De Business Intelligence & Analytics Guide helpt je de juiste afweging te maken. Op die manier kun je snel voor de voor jou juiste oplossing kiezen. Want de vraag is: welke oplossing biedt de beste mogelijkheden als het om big data, data governance en data security gaat?

Bekijk de gids

Maak gebruik van onze expertise over MicroStrategy en BI

MicroStrategy wordt door veel medewerkers in een organisatie gebruikt als deze geïmplementeerd is. Maar deze implementaties zijn relatief gezien duur. Met de kennis en expertise van onze MicroStrategy BI experts ben je sneller in staat om jouw implementatieproject succesvol af te ronden tegen lagere investeringen.

Onze experts zijn de aangewezen personen om je hierbij te helpen. Neem eens contact met ons op, dan spreken we graag verder met je door over onze MicroStrategy expertise.

Andere BI tools

Of MicroStrategy de beste keuze is voor jouw organisatie is soms lastig te bepalen. Kijk ook eens bij de andere BI-leveranciers die Passionned Group voor je op een rijtje heeft gezet.

Meer BI Tools

Business Analytics en MicroStrategy staan niet op zichzelf

Passionned Group heeft naast specifieke kennis over MicroStrategy ook een breed palet aan dienstverlening voor jouw organisatie klaarstaan. Je kunt beschikken over onze uitgebreide kennisbank en algemene Business Intelligence opleidingen. Ook bieden wij ondersteuning bij het selecteren van de juiste interim BI specialisten.

Passionned Group is de onafhankelijke partij, waar je met al jouw vragen terecht kunt als het gaat om het nemen van datagedreven beslissingen binnen je bedrijf. Wil je meer weten of een specifiek probleem aan ons voorleggen? Geen probleem. Vul hieronder het contactformulier in met je verzoek of vraag. Wij nemen dan direct contact met je op.

Neem contact met ons op

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met microstrategy (sterk in mobile en cloud) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Dick Pouw, BI tools adviseur MicroStrategy

DICK POUW MBA

Senior adviseur

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST