Passionned Group™
+32 38 084 789

Incorta BI & Analytics

Op deze pagina tonen we een samenvatting van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Incorta en zijn portfolio van producten (zoals Incorta Analytics). Incorta BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan datapine maar iets slechter dan GoodData. Incorta is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in BI infrastructuur en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Incorta Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Incorta Analytics et cetera.

Onafhankelijke informatie over Incorta Analytics

Incorta is beoordeeld op honderden documenten voor publicatie in onze online gids. Klik hier voor onze onafhankelijke BI-gids:

  • 100% objectieve informatie
  • Incorta op 690 criteria beoordeeld
  • Gebruikt in meer dan 140 landen
naar de BI-gids
Open de inhoudsopgave

Hoe scoort Incorta BI & Analytics op verschillende criteria?

Score van Incorta Analytics software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Incorta. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2022. Wil je verdieping en meer informatie over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

In ons onderzoek keken we ook naar de verschillende producten van Incorta software. We beoordeelden Incorta BI & Analytics op maar liefst 690 criteria. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. Onderstaande weergave toont de scores (op een schaal van 0-100) van Incorta Analytics vergeleken met de concurrentie.

De Incorta-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens uitputtend te analyseren. Meer dan 423 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.

Incorta en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming Incorta voert (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Incorta Analytics?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van Incorta Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Incorta Analytics kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Incorta Analytics? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2022.

Wil je een Incorta Analytics specialist inhuren?

Wil je een interim Incorta Analytics consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Incorta Analytics-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Incorta Analytics ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Screenshot van Incorta Analytics software.
Afbeelding van Incorta Analytics tools.
Schema van Incorta Analytics.
Figuur 2, 3 en 4: Deze drie afbeeldingen geven een eerste indruk van Incorta Analytics. Klik op de afbeelding om die uit te vergroten.

Incorta Analytics-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Incorta een stabiele ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en ondersteuning voor besturingssystemen en connectiviteit.

Van Incorta BI & Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld van haar productportfolio. Voor zover wij kunnen beoordelen werkt Incorta niet met een herkenbare versienummering.

Wat zijn de licentiekosten van Incorta Analytics?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Incorta Analytics kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Incorta kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Incorta Analytics zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

De voor- en nadelen van Incorta Analytics

Tag cloud van Incorta Analytics tools.Figuur 5: Word cloud van de pros en cons van Incorta BI & Analytics

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van Incorta BI & Analytics, Incorta Analytics, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Incorta kan op dit moment werken met partners aan het verder opbouwen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor embedded analytics, Google Analytics, Esri, IIS, REST API’s, lineaire regressie, OLE DB, Red Hat, visual analytics en OData). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel hier je ervaring met Incorta BI & Analytics

Laat hier een beoordeling achter over Incorta BI & Analytics. Jouw mening kan dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Incorta Analytics.

1. Incorta BI Infrastructuur

38%

Incorta doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’. De score bedraagt 38%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Incorta. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: authenticatie, infrastructuur, embedded analytics, SaaS, schaalbaarheid en high availability. In totaal onderzochten we 166 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Incorta Performance Optimalisatie

36%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Performance Optimalisatie’ met een score van 36%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: in-memory, caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

3. Incorta Self-service BI

35%

De leverancier Incorta doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek matig op het onderwerp ‘Self-service BI’, gegeven dat ze hierop 35% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: self-service data preparation, self-service analyse, self-service data discovery, self-service datavisualisatie, self-service data analytics en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 16 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

4. Incorta Real-time Analytics

32%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek matig op het thema ‘Real-time Analytics’. De score bedraagt 32%. De volgende criteria zijn gehanteerd: real-time, real-time data, data ingestion, near real-time, real-time insights en real-time big data. In totaal onderzochten we 20 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Incorta Dataconnectiviteit

31%

De leverancier Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 31%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Sharepoint, Salesforce, native, Teradata, Google Analytics, Amazon Redshift en Kafka. In totaal onderzochten we 95 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. Incorta Big Data

31%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek matig op het thema ‘Big Data’, gegeven dat ze hierop 31% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: streaming, big data analytics, ongestructureerde data en complexe data. In totaal onderzochten we 58 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Incorta Data Governance

31%

De leverancier Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek matig op het onderdeel ‘Data Governance’ met een score van 31%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus, gegevensversleuteling, data lineage en data acquisitie laag. In totaal onderzochten we 82 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

8. Incorta Business Intelligence

29%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 29%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, dashboards en CRM. We hebben daarbij het volgende product bestudeerd: Incorta Analytics. In totaal onderzochten we 75 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Incorta Data-integratie

29%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data-integratie’. De score bedraagt 29%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datahub en datavirtualisatie. In totaal onderzochten we 83 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. Incorta Decision Management

23%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Decision Management’. De score bedraagt 23%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: performance management, decision-making platform en decision support. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

11. Incorta Data Discovery

19%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 19% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: analyse, datavisualisatie, notificaties en standaarddeviatie. In totaal onderzochten we 398 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2022.

12. Incorta Analytics

17%

Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Analytics’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 17%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: advanced analytics, analytics platform, marketing analytics, retail analytics, sales analytics, data center analytics en operations analytics. We hebben daarbij het volgende product onder de loep genomen: Incorta Analytics. In totaal onderzochten we 127 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. Incorta Mobile Business Intelligence

15%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 15% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: Android, iPad en iPhone. In totaal onderzochten we 11 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

14. Incorta Artificial Intelligence

12%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Artificial Intelligence’, gegeven dat ze hierop 12% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: machine learning, data science, datamining, algoritmes, natural language processing en lineaire regressie. In totaal onderzochten we 171 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

15. Incorta Multidimensionale Modellen

10%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 10%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: OLAP, DAX, MOLAP, ROLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 16 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2022.

Huur een Incorta specialist in

Trainingen & opleidingen Incorta BI & Analytics

Wij geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Incorta trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Incorta Analytics. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Finaal oordeel: Incorta Analytics scoort redelijk

Incorta heeft een minimaal productportfolio waarmee het redelijk scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Incorta BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van minder dan 5 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van BI infrastructuur.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Incorta BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze ervaren BI & Analytics-specialisten helpen kleine en grotere organisaties om verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op