Passionned Group™

Incorta BI & Analytics

Managing Director
Door: Daan van Beek MSc
Managing Director
Inhoudsopgave

Op deze pagina tonen we een samenvatting van ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek naar de softwareleverancier Incorta en zijn portfolio van producten (zoals Incorta Analytics). Incorta BI & Analytics scoort in onze onafhankelijke studie beter dan datapine maar iets slechter dan insightssoftware. Incorta is in een vergelijking op de verschillende BI-onderdelen van het productportfolio het meest sterk in self-service BI en komt het minst sterk uit de bus wat betreft multidimensionale modellen. Dit hebben we objectief kunnen vaststellen. De belangrijkste voor- en nadelen van Incorta Analytics, binnen de context van BI & Analytics, hebben we per onderdeel (business intelligence, big data, artificial intelligence en Data Science) voor je klaargezet. Ook benoemen we de sterke punten van de belangrijkste producten zoals Incorta Analytics et cetera.

Hoe scoort Incorta BI & Analytics op verschillende criteria?

In ons onderzoek keken we ook naar de verschillende producten van Incorta software. We beoordeelden Incorta BI & Analytics op maar liefst 710 criteria. Het onderzoek is uitgevoerd vanuit een totaal onafhankelijk perspectief (we zijn niet gebonden aan enige leverancier) en onze jarenlange ervaring in de BI-markt. De hieronder getoonde weergave toont de scores (op een schaal van 0-100) van Incorta Analytics vergeleken met de concurrentie.

Score van Incorta Analytics software.
Figuur 1: Scorekaart van de BI-aanbieder Incorta. Een topleverancier kan maximaal 100% behalen. Bron: de BI & Analytics Guide 2023. Wil je verdieping en meer informatie over ons onderzoek? Klik hier om deze kopersgids te downloaden.

De Incorta-analyse is samengesteld door heel veel openbare big data te verzamelen en die vervolgens uitputtend te analyseren. Meer dan 1.331 documenten zijn geanalyseerd voor deze leverancier. Hierbij hebben zowel algoritmes als de kritische blik van een ervaren en onafhankelijke specialist op het gebied van BI & Analytics een belangrijke rol gespeeld bij de validatie van de resultaten.

Incorta en het complete BI & Analytics productportfolio

De softwareonderneming Incorta voert (minimaal) 1 product in de sfeer van BI & Analytics. Op volgorde van relevantie rangschikken en beschrijven we de producten hieronder:

Wat is Incorta Analytics?

Onder deze kop beschrijven we de belangrijkste features van Incorta Analytics, inclusief de kenmerken en eventuele gerelateerde producten. Incorta Analytics kenmerkt zich onder andere door de volgende functionaliteiten:

  • analytics > analytics platform
  • data analytics
  • business intelligence > reporting
  • business intelligence > dashboards
  • business intelligence
  • real-time analytics > real-time
  • artificial intelligence > machine learning
  • self-service BI > self-service analyse
  • artificial intelligence > data science

Ben je nu nieuwsgierig geworden naar alle karakteristieken (100+) van Incorta Analytics? Download hier direct onze BI & Analytics Guide™ 2023.

Wil je een Incorta Analytics specialist inhuren?

Wil je een interim Incorta Analytics consultant inhuren die je een vliegende start kan bezorgen en een Incorta Analytics-applicatie kan implementeren? Dat kan via onze interim dienstverlening. Incorta Analytics ontwikkelaars in dienst nemen kan in een aantal gevallen onhandig zijn en ook kostbaar. Laat hier een bericht achter en we nemen snel contact met je op.

Recente innovaties van Incorta Analytics-tools en de versiehistorie

Momenteel signaleren we bij Incorta een stabiele ontwikkeling met betrekking tot BI & Analytics-functionaliteit en ondersteuning voor besturingssystemen en connectiviteit. De laatste innovaties liggen op het terrein van big data > sensor data, BI infrastructuur > schaalbaarheid > cloud services en data governance > gegevensversleuteling.

Van Incorta BI & Analytics hebben we de laatste updates beoordeeld van haar productportfolio. Hieronder geven we een overzicht van de diverse releases van alle ons bekende BI & Analytics-producten van Incorta:

  • Incorta Analytics: 5 4.6

Achter elk product staan de versienummers, de meest recente versies staan vooraan.

Wat zijn de licentiekosten van Incorta Analytics?

Het is lastig om precies te bepalen wat een licentie van Incorta Analytics kost omdat dit afhankelijk is van het land, het aantal gebruikers, de connectoren naar databronnen en op welke moment in het jaar je een offerte aanvraagt. En voor het einde van een fiscaal kwartaal van Incorta kun je mogelijk een behoorlijke korting tegemoet zien. Overigens adviseren wij om de software in de cloud te draaien. Vaak betaal je dan alleen voor wat je aan resources verbruikt. De aanschafkosten van Incorta Analytics zijn misschien niet de grootste bedragen, maar de onderhoudskosten en support kunnen zeker een behoorlijke druk leggen op je jaarlijkse begroting.

Wat maakt Incorta BI & Analytics het bekijken waard

In onze studie zien we dat Incorta op het terrein van BI & Analytics software een aantal specifieke eigenschappen kent die de doorslag kunnen geven bij aanschaf. Dit maakt Incorta Analytics min of meer uniek: self-service analyse, finance analytics, augmented reality, agile analytics en sensor data.

De voor- en nadelen van Incorta Analytics

Tag cloud van Incorta Analytics tools.Figuur 2: Word cloud van de pros en cons van Incorta BI & Analytics

In de volgende secties beschrijven we alle voor- en nadelen van Incorta BI & Analytics, Incorta Analytics, et cetera. Dit overzicht en de scores zijn niet rigide: Incorta kan op dit moment werken met partners aan het verder opbouwen van ontbrekende functionaliteit (zoals ondersteuning voor embedded analytics, connectiviteit, Linux, ODBC, notificaties, Google Analytics, Teradata, kubus, iPad en data discovery). Het kan ook zijn dat een feature nog onvoldoende is beschreven.

Deel hier je ervaring met Incorta BI & Analytics

Laat hier een beoordeling achter over Incorta BI & Analytics. Jouw mening kan dan gaan meewegen en bijdragen aan een betere, evenwichtige beoordeling van Incorta Analytics.

1. Incorta Self-service BI

26%

Incorta doet het in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Self-service BI’. De score bedraagt 26%. Maar dit is wel één van de best uitgewerkte onderdelen van Incorta. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: self-service data preparation, self-service analyse, self-service data discovery, self-service data analytics, self-service datavisualisatie en self-service data exploratie. In totaal onderzochten we 14 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Self-service BI? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

2. Incorta Real-time Analytics

26%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Real-time Analytics’ met een score van 26%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: real-time, real-time data en data ingestion. In totaal onderzochten we 19 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Real-time Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

3. Incorta BI Infrastructuur

26%

De leverancier Incorta doet het in ons actuele BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘BI Infrastructuur’, gegeven dat ze hierop 26% scoren. De volgende criteria zijn gehanteerd: authenticatie, infrastructuur, embedded analytics, SaaS, schaalbaarheid en high availability. In totaal onderzochten we 162 criteria binnen deze sectie. Wil je de diepte in met het onderwerp BI Infrastructuur? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

4. Incorta Business Intelligence

24%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het thema ‘Business Intelligence’. De score bedraagt 24%. De volgende criteria zijn gehanteerd: reporting, enterprise business intelligence, embedded business intelligence en business process monitoring. We hebben daarbij het volgende product onder de loep genomen: Incorta Analytics. In totaal onderzochten we 73 features binnen deze discipline. Wil je je verder verdiepen in het onderwerp Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie. Of zoek de verdieping in de volgende content:

5. Incorta Analytics

22%

De leverancier Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Analytics’. De score bedraagt 22%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analytics platform, advanced analytics, retail analytics, marketing analytics, sales analytics, quality analytics en performance analytics. We hebben daarbij het volgende product geanalyseerd: Incorta Analytics. In totaal onderzochten we 130 selectiecriteria binnen dit hoofdthema. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Analytics? Download dan hier onze BI & Analytics Gids.

6. Incorta Data Governance

19%

Het bedrijf scoort in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het thema ‘Data Governance’, gegeven dat ze hierop 19% scoren. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: datamanagement, datakwaliteit, datacatalogus en gegevensversleuteling. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Wil je je verder bekwamen in het onderwerp Data Governance? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

7. Incorta Big Data

19%

De leverancier Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Big Data’ met een score van 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: streaming, big data analytics, ongestructureerde data, complexe data, data lakes en big data appliance. In totaal onderzochten we 59 aspecten in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Big Data? Download dan hier onze BI & Analytics Studie.

8. Incorta Data-integratie

19%

Het bedrijf scoort in onze recent geactualiseerde, onafhankelijke BI & Analytics studie niet goed op het onderdeel ‘Data-integratie’. De score bedraagt 19%. De volgende criteria zijn gehanteerd: datawarehousing, datahub en datavirtualisatie. In totaal onderzochten we 76 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Data-integratie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide. Of zoek de verdieping in de volgende content:

9. Incorta Dataconnectiviteit

18%

Het bedrijf scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Dataconnectiviteit’. De score bedraagt 18%. De volgende criteria zijn gehanteerd: connectiviteit en Google Analytics. In totaal onderzochten we 91 aspecten in deze categorie. Ben je enthousiast over het onderwerp Dataconnectiviteit? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

10. Incorta Performance Optimalisatie

17%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Performance Optimalisatie’. De score bedraagt 17%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: in-memory, caching en parallel processing. In totaal onderzochten we 29 criteria binnen deze sectie. Ben je enthousiast over het onderwerp Performance Optimalisatie? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

11. Incorta Decision Management

10%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Decision Management’, gegeven dat ze hierop 10% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: performance management, decision-making platform, decision optimization en real-time decisioning. In totaal onderzochten we 30 criteria binnen deze sectie. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Decision Management? Download dan hier onze BI & Analytics Guide 2023.

12. Incorta Artificial Intelligence

9%

Incorta scoort in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Artificial Intelligence’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 9%. De volgende factoren hebben we laten meewegen: machine learning, data science, datamining, algoritmes, natural language processing, lineaire regressie en augmented reality. In totaal onderzochten we 164 aspecten in deze categorie. Wil je meer te weten komen over het onderwerp Artificial Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023. Of zoek de verdieping in de volgende content:

13. Incorta Data Discovery

7%

Incorta doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Data Discovery’, gegeven dat ze hierop 7% scoren. De volgende factoren hebben we laten meewegen: analyse en datastorytelling. In totaal onderzochten we 400 criteria in deze categorie. Wil je de diepte in met het onderwerp Data Discovery? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

14. Incorta Mobile Business Intelligence

4%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons onafhankelijke BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderdeel ‘Mobile Business Intelligence’, gegeven dat ze hierop 4% scoren. We hebben de volgende selectiecriteria gehanteerd: Android, iPad, pushberichten, mobile analytics, mobile dashboards en mobiele push-notificaties. In totaal onderzochten we 10 features binnen deze discipline. Wil je de diepte in met het onderwerp Mobile Business Intelligence? Download dan hier onze BI & Analytics Guide.

15. Incorta Multidimensionale Modellen

1%

Het bedrijf doet het, in vergelijking met andere leveranciers, in ons objectieve BI & Analytics-onderzoek niet goed op het onderwerp ‘Multidimensionale Modellen’. Het bedrijf scoort op dit onderwerp 1%. We hebben onder andere gekeken naar de volgende criteria: OLAP, DAX, ROLAP, MOLAP en gegevensmodellen in tabelvorm. In totaal onderzochten we 14 features binnen deze discipline. Ben je van plan om je verder te specialiseren in het onderwerp Multidimensionale Modellen? Download dan hier onze BI & Analytics Studie 2023.

Meer weten? Bestel dan hier de BI & Analytics Guide™ 2023

In welke sectoren is Incorta BI & Analytics het meest actief?

In ons 100% leveranciersonafhankelijke BI & Analytics onderzoek hebben we ook gekeken in welke sectoren een softwareleverancier zich zoal beweegt. Dit is de sector waar Incorta (zeer) populair is: manufacturing.

Incorta software wordt het meest gebruikt door…

De BI & Analytics-software van Incorta wordt het vaakst genoemd in combinatie met de volgende functie: data scientists.

Huur een Incorta specialist in

Trainingen & opleidingen Incorta BI & Analytics

Wij geven diverse opleidingen en cursussen op het gebied van BI & Analytics maar kunnen ook specifieke Incorta trainingen verzorgen, bijvoorbeeld als incompany. Denk dan bijvoorbeeld aan de volgende software: Incorta Analytics. Uiteraard omlijsten we de training met het gedachtegoed van de intelligente, datagedreven organisatie.

Finaal oordeel: Incorta Analytics scoort matig

Incorta heeft een minimaal productportfolio waarmee het matig scoort in ons BI & Analytics-onderzoek. Incorta BI & Analytics innoveert (bij benadering) met een gemiddeld tempo van meer dan 15 features per jaar, is (vooralsnog) actief in niet heel veel sectoren en gooit hoge ogen op het gebied van self-service BI.

Over Passionned Group

logo van Passionned Group, de Incorta BI & Analytics specialistPassionned Group heeft zich gespecialiseerd in 100% onafhankelijk BI & Analytics advies en de implementatie van BI & Analytics oplossingen. Onze ervaren BI & Analytics-specialisten helpen kleine en grotere organisaties om verder te gaan als intelligente, datagedreven organisatie.

Neem contact met ons op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18