Passionned Group™

Business Intelligence boek (8e druk)

Daan van Beek
464 bladzijden
44,95 euro
Inhoudsopgave
9,5 op basis van 23 reviews

Dit gloednieuwe Business Intelligence boek (2023) biedt een wenkend perspectief voor iedereen die zich wil laten leiden door data en BI succesvol wil kunnen implementeren. Met dit unieke handboek, dat Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI), big data analytics, machine learning en besluitvorming op een begrijpelijke manier introduceert en logisch met elkaar verbindt, reikt bestsellerauteur Daan van Beek je een compleet recept aan om jouw organisatie in 10 stappen datagedreven te maken. Leer nu hoe je met dit complete Business Intelligence boek in de hand kunt uitgroeien tot een intelligente, datagedreven organisatie die continu veel waarde uit data haalt. Versterk nu de innerlijke kracht van je organisatie met een cocktail van (generatieve) AI, BI en Big Data analytics en bestel direct dit unieke BI-boek.

BI boek: hét recept voor een intelligente, datagedreven organisatie

Wat is het belang en nut van goede BI (rapporten, KPI dashboards en analyses) en hoe ga je een AI-first strategie implementeren? Hoe bouw je een robuuste data-infrastructuur en hoe bereik je dan het hoogste volwassenheidsniveau van BI? Welke generatieve AI-toepassingen kun je binnen jouw organisatie ontdekken? Profiteer maximaal van alle technologische mogelijkheden.

Op deze en tal van andere vragen en managementvraagstukken krijg je in dit praktische Business Intelligence boek een helder antwoord. Ambitieuze managers en nieuwsgierige medewerkers die gaan voor topresultaten, bestellen nu dit onmisbare, praktisch ingestoken standaardwerk over Business Intelligence en AI.

Productkenmerken van dit unieke BI-boek (8e druk)

Formaat:
Aantal pagina's:
ISBN:
Prijs (excl. BTW):
Auteur:
Hardcover
464
9789082809138
44,95 euro
Daan van Beek

LET OP: de 7e druk is al weer uitverkocht. Wij werken keihard aan de compleet herziene 8e druk. We verwachten die eind november 2023 te kunnen uitleveren. Reserveer hier alvast jouw exemplaar.

Verzilver de 25 voordelen met het leerboek BI

Vanuit vier perspectieven (markt, organisatie, mens en technologie) licht de auteur het nut en belang van Business Intelligence toe. De 25 voordelen van BI maken zijn verhaal bijzonder concreet. Uiteraard geeft hij ook een beknopte definitie en karakterschets van de intelligente, datagedreven organisatie. Drie relevante termen komen hierbij aan bod: sensitiviteit, capaciteit en agility.

Wat een geweldig boek, een echte ‘page turner’ die je (bijna) in een keer uitleest! Mijn complimenten.

Verder lees je in het boek meer over de vier volwassenheidsniveaus van BI, de drie stadia en de contouren van de intelligente organisatie en de belangrijkste sleutelconcepten: allround vision, analytics & BI, agility en alignment. In een apart hoofdstuk van dit leerboek BI wordt de infrastructuur in kaart gebracht die een intelligente organisatie nodig heeft om de BI-processen efficiënt uit te voeren.

Maak kennis met alle relevante BI-thema’s

Business Intelligence is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen vakgebied met grote impact. BI-functionarissen dragen een grote verantwoordelijkheid omdat zij mede aan de basis staan van cruciale bedrijfsbeslissingen. Besluiten die steeds vaker ook worden onderbouwd met behulp van algoritmes en (generatieve) Artificial Intelligence. Het zal je niet verbazen dat BI veel raakvlakken heeft met gangbare IT- en managementbegrippen.

BI & besluitvorming
Datagedreven werken
Decision Management
Key Performance Indicators
Normeren van KPI’s
Data analyse
Artificial Intelligence (AI)
AI-first strategie
Businessmodels, BI & AI
Digital Twins
Organisatorische herbedrading
Continu verbeteren met data
Datagedreven innovatie
Volwassenheidsniveaus BI
BI toepassingen
Datakwaliteit verbeteren
BI roadmaps ontwikkelen
Strategie & BI beleid
De organisatie van BI
Succesfactoren BI & AI
BI & DWH architectuur
Datawarehousing
Data Lakes
Data Mesh
Data Governance (DMBOK2)
Datavirtualisatie
Robotic Process Automation
CRISP-DM model
(Un)superv. machine learning
Uitleg van alle algoritmes
Big Data & deep learning
Descriptive, diagnostic
Predictive, descriptive
Generatieve AI
Overzicht met BI-tools
Generatieve AI in BI tools
Meta data & master data
Openbaar by design
Deepfake & maatschappij
De toekomst van BI & AI
Agile werken met BI
Sociale infrastructuur
Concrete Informatieproducten
Datageletterdheid
Datavisualisatie, dashboards
Competenties voor BI
Leiderschap in BI & AI
Alle BI rollen & functies
Het BICC & Datalabs
BI Governance
BI Projectmanagement
Risico’s bij BI & AI
Privacywetgeving (AVG)
Privacy by design
Large Language Models (LLM)
Transformers
✪ Synthetische data
Meta learning
Ethiek, data & algoritmes
AI bewustzijn

Bovenstaande tabel geeft een goede indruk van de tientallen thema’s die in dit leerboek Business Intelligence uitgebreid worden besproken.

Bestel nu dit leerboek BI

Maak een BI-roadmap met dit boek

Aan de hand van honderden voorbeelden, tips en illustraties kun je direct met dit leerboek Business Intelligence aan de slag. Met een “simpel” rapport, een cool dashboard of een complex neuraal netwerk. Je bepaalt zelf op welk niveau je instapt en voor welke aanpak je kiest. Ga je voor de strategiegedreven, procesgedreven, datagedreven, marktgedreven aanpak of een combinatie hiervan? Je zit zelf aan de knoppen. De BI roadmap, die je zelf kunt gaan maken, gebruik je hierbij als een betrouwbare gids om heel gestructureerd en gedisciplineerd naar een intelligente, datagedreven organisatie toe te groeien. Inclusief de inzet van machine learning.

Dataficatie in het Business Intelligence boek

Hoe ga je om met AI (Artificial Intelligence), algoritmes, machine learning (ML) modellen en de dataficatie in onze samenleving? Hoe kun je deze instrumenten effectief inzetten ten behoeve van een weerbare, gezonde en leefbare samenleving? Alle actuele managementvraagstukken en maatschappelijke thema’s van dit moment komen in dit boek over Business Intelligence aan de orde.

Meer dan 100 illustraties en praktijkvoorbeelden

  • De tien logisch ingedeelde hoofdstukken bevatten meer dan 100 illustraties en kleurenschema’s en meer dan 50 (internationale) best practices en praktijkvoorbeelden.
  • Dit BI-boek – al meer dan 25.000 exemplaren verkocht – is uitgevoerd als hardcover met leeslint en bevat in totaal 464 pagina’s. Door de soepele, toegankelijke en informele schrijfstijl zal het je echter weinig moeite kosten om de inhoud tot je te nemen.
  • Dit unieke boek over Business Intelligence helpt je om stap voor stap uiteindelijk door te groeien naar een 100% intelligente, datagedreven organisatie. Bestel hier het standaardwerk over BI & AI.

Business Intelligence boek bestellen

Multidisciplinair Business Intelligence boek

Business Intelligence is niet eenzijdig, maar veelkleurig en multidisciplinair. Daarom komen in dit handboek Business Intelligence naast de belangrijkste instrumenten, methodieken voor informatie-analyse en BI-tools ook vele toepassingen van BI aan bod. In een BI-toepassing (en ook een succesvol BI project) komen alle aspecten samen, zowel qua sociale infrastructuur als technologie.

Verzilver de 25 voordelen met het leerboek BIEen bijzonder praktisch hoofdstuk gaat dan ook over BI-projectmanagement en beschrijft de concrete rollen die je nodig hebt in je BI-team of Datalab. Het onderwerp BI-strategie en -governance komt natuurlijk ook aan bod: hoe groei je in volwassenheid van BI (en wat komt daarbij allemaal kijken), hoe en waar in de organisatie bouw je een succesvolle BI-afdeling op en hoe maak je een integrale BI-roadmap waar een directie graag ‘ja’ tegen zegt.

Tot slot schetst de auteur een toekomstperspectief. Hoe ziet de toekomst eruit voor BI en AI in het algemeen en voor organisaties in het bijzonder? En welke rollen spelen data, machines, algoritmes, intelligentie, arbeid, flexibiliteit en informatie hierbij?

Boek Business Intelligence is een ontdekkingsreis

Boek Business Intelligence is een ontdekkingsreisDe urgentie om het BI-concept van a tot z te doorgronden, is alleen maar toegenomen. Algoritmes en machine learning-modellen verbeteren en versnellen beslissingen immers in sneltreinvaart. Op alle niveaus en over de hele linie gaat dit grote impact hebben. In deze uitgebreide, verrijkte en volledig geactualiseerde editie van “De intelligente, datagedreven organisatie” neemt de auteur de lezer mee op ontdekkingsreis.

Als adviseur begeleidt hij vele organisaties, (BI) managers en directies in hun streven om door te groeien naar het hoogste niveau van BI-volwassenheid. Op basis van een BI-strategie en -planning voor de komende jaren helpt hij je de roadmap naar succes vorm te geven.

Bestel nu dit BI-boek

21 algoritmes verrijken de inhoud van dit BI boek

Een intelligente organisatie (I/O) richt niet alleen de zintuigen op de juiste signalen, zij verwerkt die ook in het “organisatiebrein” tot waardevolle informatie en inzichten die aanzetten tot de juiste beslissingen of acties. Hetzij op traditionele wijze met rapporten, analyses en dashboards, hetzij door middel van algoritmes die automatisch beslissingen kunnen nemen. De auteur bespreekt maar liefst 21 algoritmes & machine learning modellen.

Binnen een I/O geven klantgerichte, flexibele teams de klant uiteindelijk het roer in handen. Via portals & apps krijgt die toegang tot relevante data analyses & intelligentie uit de backoffice.

De slagkracht van de totale organisatie groeit aanzienlijk. Niet alleen managers beslissen voortaan, iedereen mag meesturen in de intelligente, datagedreven organisatie. Hoe je het ook wendt of keert, slimme algoritmes gaan het verschil maken. Wereldwijd omarmen inmiddels tienduizenden organisaties het I/O concept. Bestel direct dit unieke boek.

Leerboek Business Intelligence: heldere structuur

Universiteiten en hogescholen zullen dit Nederlandstalige modulaire leerboek Business Intelligence prima kunnen gebruiken om structuur in hun lesstof aan te brengen. Studenten op hun beurt zullen de heldere opbouw van het leerboek BI ongetwijfeld weten te waarderen. De analogie tussen het menselijk brein en het organisatiebrein spreekt hierbij zeker tot de verbeelding.

Wat zegt prof dr. Piet Ribbers?

Daan van Beek definieert de intelligente organisatie als een organisatie waarin medewerkers datagedreven werken, een collectief denkvermogen ontwikkelen, sneller juiste beslissingen nemen, en daarmee continu zorgen voor procesverbeteringen en innovatie. Er zijn weinig handboeken die dit allemaal integraal bespreken. Dit is precies het hiaat dat hij met dit boek opvult.

prof. dr. Piet Ribbers
Tilburg University (TIAS)

Doelgroep leerboek Business Intelligence

Het boek is bedoeld voor eenieder die meer rendement wil halen uit BI, (big) data, artificial intelligence, data science en machine learning (ML) modellen. Maar ook voor hen die echt willen profiteren van BI en geïnteresseerd zijn in de samenhang tussen de zonnige theorie en de gure praktijk. Na het lezen van dit BI-boek weet je Business Intelligence in al haar facetten op waarde te schatten en kun je het concept “verkopen” in jouw organisatie. Zo kun je veel gerichter met je collega’s werken aan succesvolle implementaties van BI, (generatieve) AI en big data. De missie van de auteur van dit complete Business Intelligence boek is geslaagd als je op effectieve en efficiënte wijze het concept van de intelligente, datagedreven organisatie weet toe te passen op jouw eigen organisatie, of die van je klanten en als je daarmee substantieel betere resultaten bereikt.

Business Intelligence boek: de standaard voor BI & AI

Business Intelligence boek: de standaard voor BI & AIIntelligente organisaties groeien en bloeien door sensitief, slim en datagedreven beslissingen te nemen. De intelligente organisatie (I/O) verwerkt (big) data razendsnel tot waardevolle informatie en kennis. Ze herkent tijdig opvallende patronen en ontwikkelt “1 miljoen euro inzichten” met als belangrijkste doel bedrijfsprocessen te optimaliseren en te innoveren.

Deze conclusie trok auteur Daan van Beek al in 2004, op basis van zijn praktijkervaringen bij vele bedrijven en overheid, en naar aanleiding van eigen onderzoek. In dit standaardwerk over Business Intelligence & Analytics zijn deze originele inzichten en invalshoeken allemaal verwerkt. Tegelijkertijd schenkt de auteur ruimschoots aandacht aan actuele ontwikkelingen en trends. Het resultaat is een praktisch studie- en managementboek dat inmiddels verplichte kost is op een groot aantal hogescholen en universiteiten.

Bestel nu dit unieke boek over BI, AI & analytics

Wil jij ook doorgroeien naar het hoogste volwassenheidsniveau van BI en daadwerkelijk aan de slag gaan met (generatieve) AI, Big Data en Data Science? Bestel dan nu de hardcover editie van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’ voor een prijs van 49,95 EUR (inclusief btw en verzendkosten).

direct bestellen

Over de auteur Daan van Beek MSc

Daan van Beek (managing director Passionned Group)Daan van Beek studeerde Bestuurlijke Informatiekunde en behaalde zijn Master of Science in Kunstmatige Intelligentie. Hij is eigenaar en oprichter van de Passionned Group een 100% onafhankelijk consultingbedrijf en opleidingsinstituut, de Passionned Academy. Daan geeft gastcolleges en masterclasses BI en AI, onder andere aan de gerenommeerde business school TIAS. Hij heeft tientallen publicaties – waaronder vier boeken – op zijn naam staan. Daan spreekt regelmatig op congressen, is initiatiefnemer van de Dutch BI & Data Science Award™ en helpt graag mee om jouw organisatie datagedreven te maken.

» Vraag interview aan met auteur

Reviews over Business Intelligence boek

Aantal reviews: 23 Gemiddelde score: 4,8 sterren
4,3 sterren
7 februari 2023

Heb inmiddels zes hoofdstukken doorgenomen. Mijn complimenten voor de geboden kwaliteit qua inhoud en opbouw. Duidelijk komt voor mij naar voren dat de schrijver over veel praktijkervaring beschikt en deze ook etaleert naast de toegankelijke theoretische kaders. Voor controllers/financieel manager/CEO's een must om deze materie te bestuderen en te implementeren in hun organisatie.

direct bestellen
5 sterren
1 januari 2023

Recent het boek De intelligente datagedreven organisatie gekocht. Wat een topboek. Duidelijke rode lijn, heldere uitleg en goede voorbeelden. Aanrader.

direct bestellen
5 sterren
| Gemeente Rotterdam | 28 september 2022

Ik vind het echt een super interessant boek! Heb het met veel plezier gelezen, zeker omdat het overgrote deel erg relevant is voor mijn vakgebied. Daarnaast was ik al langer opzoek naar een visie omtrent datagedreven werken, en ik denk dat ik die gevonden heb. Ik vind het soms lastig om te bepalen welke kant een organisatie op wil m.b.t. datagedreven werken, en welke stappen daarvoor nodig zijn. Ik ben er van overtuigd dat de lessen uit dit boek mij hierbij gaan helpen want de materie in het boek is heel praktisch toepasbaar voor mijn werk.

Ik werk dagelijks met onder andere:

- teams die worstelen met vraagstukken rondom KPI’s/dashboarding/datakwaliteit.
- datawarehousemanagers die voor ons de data ontsluiten en prepareren, maar daarnaast ook om verbindingen op te zetten tussen onze tooling & het datawarehouse
- stakeholders die ik moet overtuigen van de kracht van datagedreven werken (Process Mining in mijn geval)
- tooling die gebruik maakt van algoritmes
- et cetera

Het boek is voor mij dus erg relevant. Heb 0% spijt van de aanschaf.

direct bestellen
5 sterren
| Amsterdam University of Applied Sciences | 20 augustus 2021

Met "De Intelligente Organisatie" druk 4 en 5 begonnen en reeds eerder gebruikt in mijn lessen zoals de uitleg over KPI's. De onderwerpen worden zorgvuldig uitgelegd in begrijpelijk Nederlands. De illustraties zijn helder, goed uit te leggen en van goede kwaliteit om in een ppt slide te zetten! Als ik een Engelstalige klas heb kan ik de EN illustraties gebruiken. Dus zeer bruikbaar!!

De laatste editie van "De Intelligente Datagedreven Organisatie" gaat hierin door en wordt aangevuld met de nieuwste ontwikkelingen. Ik heb één van mijn lessen "BI instrumenten" met H4 "BI instrumenten en toepassingen" aangevuld. Het mappen van de BI instrumenten op het besluitvormingsproces geeft een goed overzicht wat waar welk instrument gebruikt kan worden en met de BI toepassingen kan ik de studenten uitleggen wat voor type analyse in hun project plaatsvindt.

Paragraaf 4.3 is voor mij weer leerstof omdat de studenten dit bij DEDS krijgen uitgelegd. Eigenlijk gebruik ik dit boek als een bibliotheek om in te struinen en te pakken wat ik nodig heb! Super fijn dus!!

direct bestellen
5 sterren
| KleurrijkWonen | 18 juni 2021

Inmiddels heb ik de laatste bladzijde van dit boek gelezen. Ik vind het een verhelderde uitleg over wat een ‘intelligente en datagedreven organisatie’ wel maar tegelijk ook niet is. Aan de hand van praktische voorbeelden is het aanschouwelijk gemaakt. De mix tussen theoretische modellen en de praktijk is goed in verhouding. Het meest waardevol vind ik de inleiding en ‘De handen en voeten van de intelligente organisatie’ (hoofdstuk 5). Als verbeterpunt zou ik een stappenplan of overzicht waardevol vinden om hiermee concreet aan de slag mee te gaan.

direct bestellen
5 sterren
| Student | 11 juni 2021

Omdat ik na mijn bachelor verder wil gaan met een master in data analytics is dit boek de perfecte eerste stap geweest om kennis op te doen over Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI), big data analytics, machine learning en Data Science. Ik raad het boek zeker aan, de kennis die je uit dit boek haalt is erg relevant voor de wereld en het werkveld van nu.

direct bestellen
4 sterren
| Gemeente Utrecht | 28 april 2021

Ik gebruik de kennis uit het boek in mijn werk. De stappen uit de grote en kleine BI-cyclus helpen mij het proces te ontleden om zo geen stappen te vergeten of over te slaan. Ik kan daardoor bewuster en zorgvuldiger werken aan de invulling van datagedreven sturing. Het is zeer toepasbaar in mijn werk en organisatie.

direct bestellen
5 sterren
5 september 2020

Wat een geweldig boek, een echte 'page turner' die je (bijna) in een keer uitleest! Mijn complimenten.

direct bestellen
5 sterren
| Gemeente Breda | 4 juni 2020

Mooi dat je weer een nieuwe editie af hebt, die weer aansluit op de wereld van nu. Het boek wat wij kregen tijdens de masterclass wordt nu veelvuldig gebruikt binnen de gemeente Breda. Ik heb mijn collega al verwezen naar het boek voor de opzet van het programma datagedreven sturing en zelf gebruik ik het voor het opzetten van het fundament rondom datagedreven sturing, binnen datzelfde programma. Het is echt een heel handig hulpmiddel! Heel fijn dus!

direct bestellen
5 sterren
| Ipse de Bruggen | 26 mei 2020

Geweldig boek. Ik vind de modellen heel fijn. Die gebruik ik nu al in mijn presentaties om aan te duiden waarom slimme zorg datagedreven is. Ik zou het liefst er nog een “werkboek” bij hebben. Maar dat komt omdat er zoveel stappen zijn omschreven dat de volgorde best complex is. Met een “werkboek” kun je in stappen vooruit komen. Je schrijft heel makkelijk. Ik wil er nog meer van weten dus je enthousiasmeert. Leuk om met de zorg hierop in te spelen en dit door te ontwikkelen. Daar zit veel potentie in.

direct bestellen
5 sterren
| Business Requirements & Data Analist | BI Professional | 12 mei 2020

Het boek heb ik met veel plezier gelezen, de inhoud is verhelderend. De details in de grote BI cirkel over de verschillende fases die doorlopen worden spreken mij aan want je ziet daarin terug hoe het leergedrag van een individu en de organisatie werkt. Door hier bewust van te zijn, kun je dit ook verhelderen naar de opdrachtgever om zo duidelijk te maken hoe een BI proces werkt en dit helpt om deze te overtuigen.

De voorbeelden die je schetst van AI geven een duidelijk beeld van mogelijke AI oplossingen en geven ook weer hoe en waar je deze kunt plaatsen. Dit vind ik een toegevoegde waarde in het denken over AI.

De plaatsing van de datagedreven aanpak naast die van strategie-, proces- en marktgedreven gaf mij een inzicht van relativering ten aanzien van hoe de datagedreven aanpak vandaag nogal eens als het ei van Columbus wordt gezien.

direct bestellen
5 sterren
| ING Bank N.V. | 28 maart 2020

Daan beschrijft de toegevoegde waarde van het optimaal omgaan met data binnen een organisatie, voortdurend in een bedrijfskundige context. Daarmee bedoel ik te zeggen dat Daan steeds de voorwaarden voor een succesvolle toepassing van Business Intelligence en AI benadrukt. Voorbeelden van de beschreven voorwaarden zijn: 100% begrip van het management, juiste kpi’s vaststellen, BI gefaseerd invoeren. Tegelijkertijd verkrijgt de lezer een goed inzicht in de onderdelen van de BI-architectuur.

Na het lezen van dit boek heeft de lezer in haar werkomgeving een uitstekend vertrekpunt met zijn of haar collega’s bij het toepassen c.q. doorontwikkelen van BI.

direct bestellen
5 sterren
| CFO netwerk | 29 juni 2019

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en vond het erg inspirerend, goed en prettig om te lezen.

direct bestellen
4 sterren
| TOT BV | 24 juni 2019

Compleet, doorwrocht, toegankelijk en "multidisciplinair" als Business Intelligence zelf.

direct bestellen
5 sterren
| Huisman Equipment | 8 december 2018

In november 2017 de training Business Intelligence gevolgd. Eén grote bron van inspiratie om dit binnen ons bedrijf te gaan oppakken! Het boek De Intelligente Organisatie reikt me de zeer toepasselijke handvatten aan om, als helder en compleet naslagwerk, de juiste stappen richting de intelligente organisatie te kunnen zetten.

direct bestellen
5 sterren
| Coöperatie VGZ | 27 oktober 2018

Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik veelvuldig gebruik gemaakt van het boek 'De intelligente organisatie'. Een erg interessant boek dat mij fan heeft gemaakt van de Intelligence-wereld.

direct bestellen
5 sterren
| BvR Advies & Management | 5 september 2018

Boek is een handzaam en goed geschreven leidraad waarmee organisaties richting krijgen en inzicht in de te nemen stappen om als organisatie intelligenter te kunnen opereren. Heb na de eerste druk ook de zesde druk gelezen en weer met plezier. Aanrader voor elke organisatie die hierin stappen wil nemen.

Persoonlijk heeft het mij ook erg geholpen bij het schrijven van mijn dissertatie voor mijn MBA- opleiding.

direct bestellen
5 sterren
31 juli 2018

Het boek De intelligente organisatie is een praktisch handboek voor managers die de intelligentie van hun organisatie naar een hoger niveau willen tillen. Het geeft goede handvatten voor het maken van een roadmap en het belang van een goede organisatie van data om datagedreven te werk te gaan. Met veel visualisaties en praktijkvoorbeelden leest het makkelijk weg.

direct bestellen
4 sterren
| Vabi Software | 17 mei 2018

Waar je ook naar op zoek bent op het gebied van BI, raak gefascineerd door dit boek. ‘De intelligente organisatie’ geeft kennis, handvatten en voorbeelden ter inspiratie en ondersteuning om BI binnen je eigen organisatie of je werkterrein tot een succes te maken. Zeker de moeite waard om te lezen.

direct bestellen
5 sterren
| Novel-T | 19 april 2018

Daan weet in dit boek de juiste snaar te raken als het gaat om invoering van Business Intelligence in de organisatie. Het stellen van haalbare doelen en de juiste informatie naar de gebruiker is hierbij de norm. Eens niet verzanden in tooling en interessante termen, maar praktisch en bruikbaar. Aan te raden voor de doorgewinterde consultant maar zeker ook voor business managers en teams die aan het begin staan van een BI roadmap. Must-have!

direct bestellen
4 sterren
| GGZ Oost Brabant | 4 maart 2018

Dit boek “de intelligente organisatie” helpt je om Business Intelligence binnen je eigen organisatie te positioneren en optimaliseren, en neemt je tegelijkertijd mee in de technieken van BI & Analytics. Een “moet-je-gelezen-hebben” voor managers en projectleiders, die de mooie taak hebben toegevoegde waarde te creëren met BI.

direct bestellen
4 sterren
| Enexis Groep B.V. | 24 februari 2018

Goed boek dat je van A tot Z meeneemt in wat er nodig is om een organisatie (continu) te verbeteren met behulp van data en al haar toepassingen. Het boek laat zien waar het echt om draait en dat is niet de (ICT) techniek maar de (mens in de) organisatie. De techniek komt ook terecht aan bod maar je blijft gedurende het boek de essentie voelen. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar organisatie wil verbeteren met behulp van data & Business Intelligence.

direct bestellen
Toon alle 22 reviews Plaats een review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met Business Intelligence & AI (boeken, opleidingen, advies) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur van het boek 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18