Downloaden
Ontdek de kracht van het procesdenken
Deze whitepaper 'Visie op processen' brengt je aantal voordelen:

Diepgaand inzicht in processen
Het nut van een procesarchitectuur
Heldere definities en begrippenkader
3 cruciale observaties uit de praktijk
Snelle en effectieve processen

gratis downloaden

De whitepaper 'Visie op processen'

Als de procesarchitectuur (of: processtructuur) in een bedrijf of instelling ‘niet op orde’ is, dan komt dat vroeg of laat vanzelf als een boemerang terug. In consumentenprogramma’s klagen klanten dan over hun hypotheekverstrekker, telecomprovider, pakketjesbezorger of leverancier van zonnepanelen. Of ze stellen de lange reparatietijden van hun elektrische fiets, computer of Tesla aan de kaak. Tegelijkertijd proberen consumenten hun gram te halen op social media, waar ze het bedrijf of de overheidsdienst aan de schandpaal nagelen. De afdeling klantenservice maakt inmiddels overuren.

nu downloaden

Lees verder

Zorg voor een logische verklaring waarom je niet in control bent.

De oplossing lijkt zo simpel. Zorg dat alle processen in de organisatie te allen tijde op orde zijn. Of zorg in ieder geval dat je altijd een goed verhaal of een logische verklaring hebt waarom je (tijdelijk) ‘out of control’ bent. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Processen samenstellen en procesarchitecturen bouwen vraagt om een andere manier van denken. In deze whitepaper ontdek je de kracht van het procesdenken. Heldere definities zijn hierbij onmisbaar.

Procesarchitecturen bouwen vraagt om een andere manier van denken

Je kunt je natuurlijk afvragen waar een procesarchitectuur eigenlijk voor nodig is. Wat is het praktische nut? Duidelijk is dat procesarchitectuur een rol speelt bij het inrichten van organisaties binnen het kader van de missie, strategie en doelen van de organisatie. Maar dat is redelijk vaag. Het nut van een heldere procesarchitectuur wordt in deze populaire whitepaper nader gepreciseerd aan de hand van drie belangrijke observaties uit de praktijk.

Inhoudsopgave

De whitepaper 'Visie op processen'

  • Inleiding
  • Over De intelligente, datagedreven organisatie
  • Hoe kom je tot een procesarchitectuur
  • Praktijkvoorbeeld: de procesarchitectuur van een touroperator
  • Vier symptomen van een gebrekkige procesarchitectuur
  • Wat zijn de kerncompetenties van een procesarchitect?
  • Het grote gevaar van de systeembenadering
  • Procesbenadering en procesarchitectuur
  • Vijf bouwstenen voor een PAM
  • Conclusies en tips

Deze unieke whitepaper, geschreven door dr. Ko Achterberg, bestaat uit 28 pagina’s en bevat 8 heldere illustraties. Direct downloaden.

Factoren van cruciaal belang

Deze whitepaper beschrijft daarnaast welke factoren in de procesinrichting van cruciaal belang zijn om zowel op externe ontwikkelingen in te kunnen spelen als wel om de organisatie te kunnen verbeteren. De voorgestelde aanpak leidt tot kortere doorlooptijden, kwaliteitsverbeteringen, grotere doelmatigheid en hogere succesratio’s bij de introductie van nieuwe producten en diensten. Maar ook tot heldere informatievoorziening en beter gestructureerde acties op basis van een totaalbeeld van een intelligente, datagedreven organisatie.

nu downloaden

Over de auteur: dr. Ko Achterberg

foto Ko AchterbergKo Achterberg is docent en organisatieadviseur bij de Passionned Group. Hij schrijft daarnaast boeken waaronder het bekende managementboek ‘Grip op processen in organisaties’. Daar is inmiddels al een 2e druk van verschenen. Ko is ook verbonden als hoogleraar aan de VU en doceert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor hem is werk verbonden met zelfverwerkelijking en een levenslang leerproces dat helpt bezieling te vinden in je werk en leven.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek - Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

DAAN VAN BEEK MSc

Eindbaas & auteur van 'De intelligente, datagedreven organisatie'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST