Passionned Group™

Alex Beishuizen

Zelfstandig media-adviseur, docent en interim-manager

Alex Beishuizen (1965) begon zijn carrière in de radiojournalistiek. Hij werkte jarenlang voor diverse media in journalistieke en managementfuncties. Zo was hij chef van diverse redacties van het AD en hoofdredacteur van ICT-vaktitels Computable en CRN, van e-businessplatform Emerce en van Intermediair. Sinds 2012 is hij zelfstandig media-adviseur. Bij Passionned Group is Alex actief als docent. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement, datagedreven werken en informatietechnologie.

Strategisch en projectmatig verandermanagement

foto Alex BeishuizenDoor zijn analytische vermogens, oplossingsgerichtheid, ervaring en kennis van de markt en mediabranche (krant, tijdschrift, radio, tv en internet) kan Alex onmiddellijk meerwaarde bieden voor uitgevers, directies en redacties. Hij is bovenal een change-manager in de breedste zin van het woord. Dankzij zijn uitgebreide kennis van mediaorganisaties, online platforms en online publiceren, verdienmodellen, redacties, financiën en stakeholders is hij zeer breed inzetbaar. Daarnaast heeft hij een uitgebreid netwerk en is hij auteur van het mediaboek ‘Gouden graal of reddingsboei’.

Projecten en interimwerkzaamheden

Alex was betrokken bij diverse innovatieve media-initiatieven. Zo werkte hij als projectleider aan de samenwerking tussen de regionale krant BN DeStem en Omroep Brabant in het regionale mediacentrum West-Brabant. Van 2013 tot de lancering in september 2014 was hij actief als projectleider in de samenwerking van L1 en MGL in het gezamenlijke digitale nieuwsplatform 1Limburg.

Daarnaast werkte Alex op interim-basis als hoofdredacteur van de publieke regionale omroep voor Friesland, Omrop Fryslân. In 2016 en 2017 was hij werkzaam als interim-content director van de Adfo Groep met de titels Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Communicatie Magazine en van de IT-vaktitel AG Connect (voorheen AutomatiseringGids).

Docentschappen

Van 2008 tot en met 2016 was Alex als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Hij doceerde verschillende vakken en gaf diverse colleges, veelal met betrekking tot marketing, journalistiek, ondernemerschap, communicatie en verandermanagement. Daarnaast verzorgde hij als (gast)docent colleges voor de Rijksuniversiteit Groningen (RuG), de Fontys Hogeschool Journalistiek en de Universiteit Leiden.

Digitale transitie

Alex veranderde Computable van een traditioneel weekblad met website in een online titel met als bijproduct een magazine, webinars, congressen en diverse jaargidsen. Het werd het eerste traditionele weekblad dat door een internetredactie werd gemaakt.

Daarnaast bouwde Computable op zijn initiatief een expertpanel op van meer dan duizend leden die gevraagd en ongevraagd (user generated) content leveren voor website en magazine. Deze bijzondere transitie bleef niet onopgemerkt en Computable won er in 2009 de prestigieuze jaarlijkse LOF Prijs voor vaktitels mee. Computable werd op slag een landelijk bekende vaktitel en nog altijd wordt Alex gevraagd om over dit onderwerp te spreken op congressen en seminars.

Het resulteerde ook in een boek over zijn visie op media en internet: ‘Online of flatline, een uitweg uit het sterfhuis van de media’, dat hij samen schreef met toenmalig adjunct-hoofdredacteur van Computable Johannes van Bentum.

Jurylid

Als hoofdredacteur van Computable zat Alex van 2007 tot 2009 in de jury van de BI & Data Science Award. Van 2009 tot en 2016 zat hij in de jury van de LOF Prijs voor vakinformatie, de prijs voor de beste vaktitel van ons land. In de periode 2012-2016 was hij voorzitter van de jury. Van 2011 tot 2014 was hij jurylid voor de NL-Awards, de jaarlijkse prijzen voor tv-, radio-, en online producties van de 13 regionale omroepen in ons land.

Wil je kennismaken met Alex Beishuizen?

Neem gerust contact op met Alex Beishuizen voor een afspraak over de mogelijkheden van digitale transities, verandermanagement en datagedreven werken binnen jouw organisatie.

neem contact met mij op

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met verandermanagement en alles wat daarmee samenhangt, zoals een stakeholderbenadering, opleidingen en / of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Alex Beishuizen - Executive Partner

drs. ALEX BEISHUIZEN

Executive Partner

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen ___
Trainingen & workshops ___
Deelnemers opgeleid ___
Beoordeling klanten 8,9
Consultants & docenten ___
Kantoren 3
Jaar ervaring 18