Aanmelden
Leer nu programmeren in R en los met datamining bedrijfsproblemen op
De training R & Data Mining is een ideale combinatie van theorie en praktijk. Leer nu programmeren in R en verken alle ongekende mogelijkheden van data mining.

Download de brochure

Training R & Data Mining

De cursus R & data mining is een toptraining die gericht is op het daadwerkelijk toepassen van data science in de praktijk. Data science is een vakgebied dat steeds meer ingeburgerd raakt. In essentie ga je proberen patronen te ontdekken in grote stromen data (big data). Maar hoe doe je dat? In deze training R leer je alles over dit mooie vakgebied en tegelijkertijd ga je onder leiding van de docent modellen ontwikkelen. Ook krijg je onder meer een helder overzicht van de verschillende soorten algoritmes en tools. Als vehikel om data science (en meer specifiek machine learning) vorm te geven maken we gebruik van de populaire programmeertaal R. Voor meer informatie neem contact met ons op.

De belangrijkste uitdagingen met data mining in R

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen die tijdens de cursus R & data mining aan bod komen? En wat zijn de leerdoelen?

Je krijgt in deze op data mining gerichte R-training antwoord op al deze vragen. Daarnaast ga je heel praktisch met R aan de slag. De data mining R cursus is dus een ideale combinatie van theorie en praktijk en helpt je vooral om data science in de praktijk toe te passen door het ontwikkelen van goede algoritmes.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
8 t/m 10 juni 2022
28 t/m 30 september 2022
7 t/m 9 december 2022
1 t/m 3 februari 2023
11 t/m 13 april 2023
7 t/m 9 juni 2023
27 t/m 29 september 2023
6 t/m 8 december 2023
Punten:
PA15
Deze training R & data mining van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor training R & data mining
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de training R & data mining aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Download de brochureSchrijf je direct in

Data science is een nieuw vakgebied dat zich richt op het ontdekken van trends en patronen in de data. Deze ontdekkingen vormen vervolgens de basis van modellen en algoritmes waarmee je uiteindelijk voorspellingen kunt gaan doen.

Maak jezelf de basisprincipes van R eigen

Wat zeggen onze cursisten?

“Zeer bedankt, grote aanvulling voor de verdere ontwikkeling van Business Analytics en Data Science in mijn organisatie.”

Henk Middeljans
Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord

Solide basis met de training R & data mining

Tijdens de training R & data mining leer je iedere opleidingsdag nieuwe technieken en mogelijkheden. Die ga je ook direct toepassen en evalueren. Concreet leer je hoe je ze kunt inzetten in jouw dagelijkse praktijk. Na het afronden van deze opleiding R & data mining heb je gegarandeerd een solide basis om data science ook daadwerkelijk toe te passen in jouw organisatie.

Modulaire opzet van de 3-daagse cursus R & data mining

De cursus R & data mining bestaat uit 9 compacte onderdelen. Laat je onderdompelen in het specialistische vakgebied Data Science en de programmeertaal R. Na afloop van deze training Data Mining & R ben je in staat om zelf te programmeren in R en algoritmes te ontwikkelen en heb je een goed begrip van de mogelijkheden om data mining binnen de eigen organisatie toe te passen.

Dag 1: Data science, machine learning en basisbeginselen van R

Dag 1: cursus data mining & RTijdens de eerste dag van de cursus R & data mining ga je leren wat het belang van data science en machine learning is voor publieke en commerciële organisaties en verken je samen met de docent dit interessante vakgebied. Je krijgt ook inzicht in de belangrijkste basisbeginselen, data mining algoritmes en supervised versus unsupervised learning.

Een prettige opleiding waarbij theorie en praktijk bij elkaar kwamen. Wel was het prettiger geweest als er meer voorbeelden kwam wat aansluit bij mijn interesse. Zo hadden we verschillende voorbeelden gezien, maar wat betekend dit voor ons? Hoe kan ik dit gebruiken?

Tom Griekspoor
Gemeente Waddinxveen

Dag 2: Supervised learning algoritmes, modellen en data mining

Dag 2: Training R & data miningTijdens de tweede dag van deze compacte training R & data mining ga je de gehele dag aan de slag met data en met R. De docent neemt je mee in de mogelijkheden van R voor het analyseren van data, het kiezen van algoritmes, het maken van en het evalueren van modellen. Je gaat ook praktische data mining toepassingen bouwen in R. Verder laat de docent je zien hoe een solide data mining process eruit ziet en wat de stappen en valkuilen zijn.

Goede opleiding voor een eerste introductie met Data Mining en R, geeft genoeg informatie om hiermee verder te gaan.

Annika Dekkers
Rabobank

Dag 3: Unsupervised learning, forecasting, text mining en implementatie

Dag 3: cursus R & data miningTijdens de derde en laatste dag van deze intensieve, praktische cursus R & data mining leer je nieuwe modellen, ga je leren hoe je de performance van classificatie-algoritmes kunt verifiëren en hoe je het “beste” model kunt kiezen. Tot slot komen de belangrijkste implementatie-aspecten aan bod voor het succesvol toepassen van data mining met in R programmeren.

Interactieve cursus programmeren R & data mining

Tijdens elke opleidingsdag van deze cursus R & data mining vinden er ook groepsdiscussies plaats en werk je aan uitdagende praktijkopdrachten. Je leert daadwerkelijk programmeren in R. Zo ontstaat er een optimale mix tussen leren en doen. Na afronding van deze unieke R-cursus ontvang je een certificaat, een digitale badge voor LinkedIn en een exemplaar van het boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie’.

Aanvullende informatie van deze R cursus

De prijs van deze cursus R & data mining is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt tevens een exemplaar van het Big Data boek ‘De intelligente, datagedreven organisatie (2021)’.

HBO niveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

Bekijk ook alle andere analytics opleidingen

Voor wie is deze training R bedoeld?

Voor iedereen die betrokken is bij een Data Science of Big Data project biedt onze R training waardevolle content, praktische programmeerervaring en een stevig houvast. Onze opleiding R wordt vooral veel gevolgd door: (aankomend) projectleiders Business Analytics, Data Scientists, Data Architecten, BI managers, Data Science managers, business analisten, data analisten en business managers.

Behaalde leerdoelen van de training Data mining in R:

  • Je weet hoe je data mining kunt toepassen om bedrijfsproblemen op te lossen
  • Je kunt programmeren in R en werken met RStudio
  • Je kunt data uit externe bronnen importeren en visualiseren
  • Je kunt de belangrijkste packages van R voor data mining gebruiken
  • Je beheerst de verschillende soorten modellen en algoritmen voor data mining
  • Je weet hoe je betrouwbare modellen kunt ontwikkelen en valideren
  • Je hebt lineaire en niet-lineaire voorspellingsmodellen ontwikkeld (‘predictive modelling’) voor cases
  • Je hebt geoefend met text mining
  • Je doorgrondt de belangrijkste succesfactoren van data mining en data science

Schrijf je nu in voor onze unieke training R & data mining

Via ons inschrijfformulier schrijf je je direct in voor de eerstkomende training R & data mining. Heb je vragen over deze training, neem dan nu contact met ons op. Of bel ons voor meer informatie over de mogelijkheden voor een incompany training R op maat voor jouw organisatie.

Direct inschrijven

Over de docent: Herman van Dellen

Herman van Dellen - Docent AI, R & data mining

HERMAN VAN DELLEN MSc

Docent AI, R & data mining

Herman van Dellen is een zeer ervaren data scientist. Hij zet zijn jarenlange kennis en ervaring in voor organisaties die worstelen met hun bedrijfskritische toepassingen en tools, zoals CRM, BI, Datawarehousing en ETL. Uiteraard heeft hij uitgebreide ervaring met programmeren in R en Python. Ook is hij expert op het gebied van datagedreven werken, predictive modeling en de PDCA-verbetercyclus.

Reviews over "Training R & Data Mining"

Anoniem | Medux | 21 mei 2022

Prima basis om verder aan de slag te gaan met Datamining in R

Anoniem | Gemeente Leeuwarden | 10 december 2021

Heel informatief. Goed gestructureerd. Goed niveau. Zou in mijn geval meer willen kunnen oefenen. Gewoon de praktische handelingen en zelf een plan maken. Dit zijn de data. Dit is wat we willen onderzoeken. Wat ga je dan doen. In welke stappen.

Tom Griekspoor | Gemeente Waddinxveen | 14 juni 2021

Een prettige opleiding waarbij theorie en praktijk bij elkaar kwamen. Wel was het prettiger geweest als er meer voorbeelden kwam wat aansluit bij mijn interesse. Zo hadden we verschillende voorbeelden gezien, maar wat betekend dit voor ons? Hoe kan ik dit gebruiken?

Anoniem | Perined | 8 april 2021

Goede start met duidelijke uitleg. Soms mogen onderwerpen iets meer in Jip-en-Janneke taal worden uitgelegd in plaats van alleen maak vaktermen te gebruiken.

Leo van den Berg | Gemeente Winterswijk | 4 januari 2021

Prima wel teveel stof in de 3 dagen. Daardoor weinig oefenen.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Herman van Dellen - Docent AI, R & data mining

HERMAN VAN DELLEN MSc

Docent AI, R & data mining

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST