Geen koffie maar data die wakker maakt | Events
Passionned Group is dé specialist in datagedreven werken, dashboards, KPI's, continu verbeteren, algoritmes, Artificial Intelligence en BI. Onze bevlogen en ervaren consultants helpen grotere en kleinere organisaties bij de kanteling naar een intelligente, datagedreven organisatie.

Geen koffie maar data die wakker maakt

Geschreven door

Unieke kennissessie op 15 februari 2017

Op 15 februari a.s. is het zover. Dan vertellen de gemeente Rotterdam, NPRZ en de gemeente Zaanstad meer over een belangrijke doorbraak in informatiegestuurd werken & data science voor de publieke sector: ‘Ontwaken door data en het creëren van een organisatiebrede cultuuromslag door informatiegestuurd werken’. U ervaart tijdens deze interactieve kennissessie:

 • Hoe u platte data kunt inzetten om een cultuurverandering op gang te krijgen.
 • Wat daarbij komt kijken om dat te verankeren in uw organisatie.
 • Welke positieve rol bestuurders kunnen spelen om datahelden te creëren.
 • Hoe u een datagedreven cultuur maakt en verder uitbouwt ten dienste van de bewoners.
 • Dat ondanks en dankzij privacy veel meer mogelijk is dan we denken.
 • Hoe u met uw huidige middelen en zonder extra investeringen dit voor elkaar krijgt.

Leven een of meer van deze vragen ook bij u of bent u enthousiast over het thema en wilt u zelf ook kennis delen met gelijkgestemden, schrijf u dan in voor de volgende kennissessie.

Sprekers en programma

15.30 Registratie met een datadrankje

16.00 Welkom door Daan van Beek, auteur van De intelligente organisatie (5e druk) en Sturen naar een intelligente overheid.

Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ)16.05 Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPZR), voormalig wethouder en mede-oprichter van een adviesbureau voor informatisering van de publieke sector. Hij zal meer vertellen over hoe NPRZ en de gemeente Rotterdam al hun beschikbare data hebben ingezet om de samenwerking van verschillende afdelingen te verbeteren, logistieke knelpunten op te lossen en de invoerdiscipline te verhogen en nu met completere dossiers, nieuwe inzichten en stratificaties de strijd tegen de jeugdwerkloosheid aangaan. Lees hier meer…

16.40 Jan van Ginkel, gemeentesecretaris in Zaanstad en auteur van het boek ‘Werken aan de wakkere stad’. Hij gaat in op de rol van (big) data voor de lokale overheid en publieke sector en vooral hoe data mensen wakker kan maken of zelfs schudden en uit hun comfortzone kunnen stappen:Jan van Ginkel, gemeentesecretaris Zaanstad

 • data moet je doen
 • het ongemak door data
 • focussen met data
 • van inert naar alert

17.20 Paneldebat o.l.v. Leo Kerklaan waarin we debatteren over de stellingen:

 • Interne data moet altijd gekoppeld kunnen worden ten gunste van de burger, het gezin en de samenleving; privacywetgeving mag dit nooit in de weg zitten.
 • Gemeenten zitten op een potentiële goudmijn met big data, hun businessmodel, organisatiestructuur en processen zullen grondig moeten veranderen anders gaat het niets opleveren.

18.00 Afsluiting

18.00 – 19.30 Borrel met een hapje en een drankje

Na afloop ontvangt u gratis een exemplaar van het boek ‘Werken aan de wakkere stad’ van Jan van Ginkel, genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2016.

Doelgroep

Directieleden, wethouders, managers verantwoordelijk voor het primaire proces, managers Business Analytics & Data Science, informatiemanagers, CIO’s, IT-managers, strategisch adviseurs en betrokken inwoners van Rotterdam-Zuid en Zaanstad.

Serie over informatiegestuurd werken

Dit is een serie van meerdere sessies waarbij Passionned Group het delen van kennis faciliteert voor informatiegestuurd werken & data science binnen de publieke sector. Het doel is om een netwerk op te bouwen voor de toekomstige uitdagingen binnen de publieke sector en het delen van best practices, ervaringen en kennis.

Schrijf u nu in

Deze kennissessie is gehouden op woensdag 15 februari 2017 van 16.00 tot 19.30 uur in HAL4 te Rotterdam.

Reacties op dit artikel

Gustavo Woltmann schreef op 30.11.2016 - 14:11:

Klinkt erg interessant

Reageer ook op dit artikel van Daan van Beek

Een selectie van onze klanten

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met geen koffie maar data die wakker maakt (events) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST