Aanmelden
Verandertrajecten soepel en met succes gaan implementeren
Ga nu je werkwijze duurzaam veranderen met behulp van onze 3-daagse cursus Verandermanagement.

Schrijf je hier in

Verandermanagement opleiding

Deze 3-daagse verandermanagement opleiding geeft (business) controllers, projectleiders, IT-managers en medewerkers houvast bij noodzakelijke verander- en implementatieprocessen binnen organisaties. Verandering is een fact of life. De behoefte aan ondersteuning hierbij is universeel. Onze cursus Verandermanagement speelt hier praktisch op in. Veranderingen succesvol implementeren is echter niet eenvoudig, maar wél te leren, zo blijkt uit de ervaringen en de feedback van de cursisten die de Verandermanagement opleiding al hebben gevolgd. Tijdens onze training Verandermanagement leer je hoe je veranderingstrajecten soepel en met succes kunt voorbereiden, implementeren en begeleiden. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

De belangrijkste thema’s en issues van verandermanagement

Herken je deze thema’s en issues en worstel jij ook dagelijks met bovenstaande vragen? Geloof je niet in zachte heelmeesters en wil je nu eens een echte doorbraak, een duurzame verandering bewerkstelligen? Dan is onze 3-daagse Verandermanagement opleiding echt een aanrader voor jou.

hier aanmelden

Verandermanagement opleiding geeft houvast bij cultuurverandering

Tijdens deze opleiding Verandermanagement ga je de werkwijze binnen jouw organisatie kritisch tegen het licht houden. Je gaat in deze Verandermanagement training ook leren hoe je duurzaam kunt veranderen, zodat je niet telkens opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Een besluit nemen over een verandering van een leverancier of de aanschaf van een nieuw softwarepakket, is nog relatief eenvoudig. Het wordt al moeilijker als je wilt “afdwingen” dat medewerkers de software-functionaliteit ook echt gaan gebruiken, en dan liefst op de manier zoals de ontwikkelaars en jij voor ogen hadden. Schaduw IT is bij veel organisaties nog steeds een discussiepunt.

Bij een geslaagde implementatie komt namelijk veel meer kijken dan leveranciersselectie, licenties aanschaffen en medewerkers trainen. Meestal gaan bij een nieuwe implementatie de bestaande werkwijzen, processen, procedures en werkafspraken ook op de schop. Een (incompany) opleiding Verandermanagement kan dan bijdragen aan de gewenste cultuurverandering binnen jouw organisatie.

Verhoog de succesratio van je projecten met onze interactieve Verandermanagement opleiding

Veel implementaties mislukken of komen niet van de grond. Onderstaande twee voorbeelden schetsen de problematiek van implementeren en verandermanagement in een notendop:

Dat de invoering van de verandering in deze twee voorbeelden deels mislukt, heeft niets te maken met de gekozen producten of pakketten. Het is de implementatie zelf die is mislukt. Niet alle betrokken medewerkers gingen mee in de verandering. En dat is een bekend probleem: te veel implementaties mislukken daardoor geheel of gedeeltelijk. Met de cursus Verandermanagement kun je de slagingspercentages van dergelijke projecten aanzienlijk verhogen.

Praktische informatie: locatie, duur, data en prijs

Locatie:
Berghotel Amersfoort
Duur:3 dagen
Data:
7 t/m 9 december 2022
12 t/m 14 oktober 2022
15 t/m 17 maart 2023
31 mei t/m 2 juni 2023
4 t/m 6 oktober 2023
6 t/m 8 december 2023
Punten:
PA15
Deze opleiding Verandermanagement & Implementatiekunde van Passionned Academy geeft je recht op PA-punten. Bij een totaal van 150 PA-punten ontvang je een certificaat van bekwaamheid. En je mag jezelf 'Master of Organizational Intelligence' noemen.certificaat van bekwaamdheid
PE-punten
Vraag bij je vakvereniging (bijvoorbeeld de Vereniging van Registrercontrollers, de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants, et cetera) na hoeveel PE-punten/uren je kunt registreren voor je Permanente Educatie (PE).PE-punten registreren voor opleiding Verandermanagement & Implementatiekunde
Prijs:1.895 EUR - je betaalt geen 21% BTW

Voor particulieren zijn de kosten van de opleiding Verandermanagement & Implementatiekunde aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit voordeel kan oplopen tot wel 50% van de cursusprijs. Download de brochure voor meer informatie.
Schrijf je direct inDownload de brochure

Masterclass Verandermanagement legt pijnpunten genadeloos bloot

De docent van de masterclass Verandermanagement legt de pijnpunten die gepaard gaan met veranderen genadeloos bloot. Cursisten van de Verandermanagement opleiding worden dan ook van harte uitgenodigd om hun eigen bedrijfscase in te brengen, die dan vervolgens gezamenlijk wordt besproken, in alle vertrouwelijkheid uiteraard. In deze Verandermanagement opleiding ligt de nadruk op het gehele veranderingstraject (van projectdefinitie en implementatieplan tot en met storytelling en de communicatie met stakeholders), inclusief de vertaalslag naar de praktijk.

Cursisten uit verschillende branches en disciplines zullen baat hebben bij deze training Verandermanagement, want de principes van verandermanagement blijken universeel toepasbaar te zijn, of je nu in een ziekenhuis werkt, voor een transportbedrijf of bij een gemeente, dat maakt niet uit.

Inhoud Verandermanagement opleiding

Doel van deze opleiding Verandermanagement is enerzijds om je praktische hulp te bieden bij het implementeren en veranderen binnen jouw organisatie. Anderzijds krijg je tijdens deze Verandermanagement opleiding theoretische bagage mee en een zeer ruim inzicht in de menselijke kant van veranderen. Je leert op een andere manier naar je medewerkers, je organisatie en jezelf te kijken.

DAG 1: Implementeren, verandermodellen, stakeholders, communicatie- en implementatieplan

Dag 1: opleiding verandermanagementTijdens de eerste dag van de opleiding Verandermanagement wordt dieper ingegaan op de theorie én de praktijk van het implementeren. Je leert wat implementeren is en welke soorten implementaties er zijn. Ook bespreekt de docent welke faseringen er zijn en hoe een implementatieplan eruitziet. Je krijgt voorbeelden van een implementatiedraaiboek en je maakt groepsgewijs diverse implementatieplannen..

Lees verder
 • Introductie: wat is implementeren? Welke soorten implementaties zijn er? Welke factoren binnen organisaties in het algemeen en binnen jouw organisatie in het bijzonder belemmeren veranderingen en implementaties? Waar ligt het aan dat veranderingen zo moeizaam worden doorgevoerd? Heeft het iets te maken met de structuur van de organisatie, de systemen, het management of de bedrijfscultuur? We bespreken alle mogelijke variaties en proberen met behulp van enkele gezamenlijke oefeningen meteen te ontdekken welke obstakels zich bevinden in jouw organisatie.
 • Verandermodellen: welke verschillende verandermodellen bestaan er? Voor welke aanpak kies jij en welke voor- en nadelen kleven hieraan? Wat past het beste bij jou en past dat ook het beste bij jouw organisatie?
 • Stakeholders: wat is stakeholdermanagement? Welke categorieën en typen stakeholders kun je onderscheiden? Wat houdt een stakeholdermatrix in? We gaan in deze opleidingsmodule van de verandermanagement opleiding dieper in op alle belanghebbenden bij een verandering, de stakeholders. We verkennen welke soorten er zijn en we oefenen met het analyseren en plotten van stakeholders in een matrix. We bediscussiëren stakeholdermanagement, de mate van participatie van stakeholders in een veranderingstraject en op welke manier je de verschillende stakeholders het beste kunt informeren.
 • Communicatie: wat is een participatieplan? Uit welke elementen bestaat een communicatieplan? Hoe communiceer je zo effectief en efficiënt mogelijk met stakeholders? We bespreken participatieplannen, communicatieplannen en we sluiten de eerste dag van de af met het maken van een concreet implementatieplan.

deze opleiding was voor mij een eye -opener ik heb dingen kunnen plaatsen en verklaren. Alex was hierin een top docent.

Pascal Reijers
IV-experts.com

DAG 2: Veranderen: mensen, macht & leiderschap, afweer en interventies, omgaan met weerstand

Dag 2: training verandermanagementDe tweede dag van de cursus Verandermanagement staat in het teken van veranderen en de rol van de mens in organisaties. Waarom zijn mensen de doorslaggevende factor, waarom vinden wij veranderen zo moeilijk? Je ervaart de overeenkomsten tussen het menselijk karakter en de organisatiecultuur. Je leert en bestudeert de fasering binnen een veranderingsproces.

Lees verder
 • Mensen, macht & leiderschap: waarom zijn we zo gehecht aan het oude? Hoe komt het dat we het nieuwe niet meteen omarmen? Veranderen is het loslaten van het oude en hechten aan het nieuwe. Dat is voor ieder mens moeilijk. We onderzoeken bij onszelf waaraan we zo gehecht zijn en wat we niet los willen laten. Wat heeft dat te maken met je identiteit en de manier waarop je in het leven staat? Ook maak je kennis met de persoonlijkheid van mensen en het belang hiervan bij organisatieverandering. Daarnaast oefenen we met het uitoefenen van macht en leiderschap.
 • Afweer en interventies: welke afweerreacties zijn er? Hoe kun je deze herkennen bij een ander en bij jezelf? Mensen vertonen afweerreacties als ze geconfronteerd worden met veranderingen. We kijken naar karaktereigenschappen van individuen en organisaties. Ook staan we stil bij de fasering van een veranderingsproces en maak je kennis met de belangrijkste oorzaken van weerstand tegen een verandering. Welke interventiemogelijkheden bestaat er om de weerstand te verminderen?
 • Omgaan met weerstand: hoe ga je om met weerstand tegen verandering? De laatste opleidingsmodule van dag 2 van deze Verandermanagement opleiding staat in het teken van het omgaan met weerstand en het verminderen ervan. Je analyseert de verschillende vormen van weerstand en kiest vervolgens interventies die helpen om de weerstand te verminderen. We oefenen ook met verschillende afweerreacties en vormen van weerstand en je leert om deze op een constructieve manier te gebruiken binnen het veranderingsproces.

- Goede theoretische basis voor verandermanagement - Docent heeft veel praktijkervaring

Een cursist (die anoniem wil blijven)

DAG 3: Succesvol veranderingen implementeren: recap, presenteren groepsopdracht

Dag 3: Verandermanagement opleidingDe laatste dag van deze opleiding Verandermanagement staat grotendeels in het teken van de afsluitende groepsopdracht, die een flink beroep doet op je inzet, teamspirit en creativiteit. De theorie van het veranderen van mensen (inclusief jijzelf) komt nog eens kort voorbij. Daarnaast krijg je een korte samenvatting van de theorie van het implementeren. Je ontvangt een model implementatie- en veranderplan dat je meteen kunt gebruiken.

Lees verder
 • Recap: wat heb je geleerd? We beginnen de laatste dag met een recap, een korte samenvatting van de zaken die aan de orde zijn geweest en desgewenst gaan we nog wat dieper in op bepaalde aspecten en factoren die jij belangrijk of onderbelicht vindt. We bespreken ook het model van een implementatie- en veranderplan dat je meteen kunt gebruiken. We kijken of jij je leerdoelen van de opleiding Verandermanagement hebt gehaald en bespreken de resultaten van de afgelopen twee dagen.
 • Groepsopdracht: ben je in staat om het geleerde ook toe te passen? We gaan groepsgewijs aan de slag met een afsluitende opdracht waar je flink veel tijd voor krijgt, maar die zal je ook nodig hebben. Dit betreft een fictieve maar zeer ingrijpende organisatieverandering. Je presenteert uiteindelijk samen met je groep in een kick-off bijeenkomst op doordachte en creatieve wijze een implementatie- en/of verandertraject waarin je de opgedane kennis en ervaring van de voorgaande dagen goed kunt gebruiken en ook demonstreert aan de groep.

Verandermanagement training houdt je een spiegel voor

In drie intensieve dagen, waaruit deze verandermanagement training bestaat, leer je dus alle ins en outs van implementeren en veranderen. Je krijgt te maken met zowel de verschillende onderdelen en aspecten als het ontwerpen van een implementatie. Je ontdekt al doende waarom het moeilijk is om jezelf en anderen te veranderen. Maar vooral hoe je die verandering het beste in gang kan zetten. Uiteraard leer je ook hoe je een implementatie en verandering planmatig aanpakt als verantwoordelijk leidinggevende.

Wat zeggen onze klanten?

“De docenten van Passionned Group hebben een schat aan ervaring en delen dat met groot enthousiasme met de cursisten.”

André Drenth
Gemeente Almere

Cursus Verandermanagement leert je knopen door te hakken

Je krijgt tijdens deze cursus Verandermanagement niet alleen de theoretische kaders mee, maar gaat ook zelf aan de slag. Want veranderen en implementeren is denken en doen, besluiten en uitvoeren. Knopen doorhakken en doorpakken dus en daar zit nu net de crux van deze training Verandermanagement.

Groepsopdrachten centraal tijdens opleiding Verandermanagement

Het is zeker niet alleen theorie die je krijgt voorgeschoteld tijdens de cursus Verandermanagement. De drie dagen zitten boordevol individuele en groepsopdrachten, oefeningen en rollenspelen. Deze zeer praktische en interactieve Verandermanagement opleiding biedt je verrassende inzichten in je medewerkers, je organisatie, maar ook in jezelf. Je krijgt daarbij handvatten en een planmatig model om meteen mee aan de slag te gaan. Ook is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen en te discussiëren tijdens deze cursus Verandermanagement.

Breng je eigen bedrijfscase in tijdens Verandermanagement opleiding

Veranderen & Implementeren kost moeite en doet pijn, zelfs bij relatief eenvoudige veranderingen. Het wordt nog moeilijker als de directie of raad van bestuur besluit om de complete werkwijze of het business- of verdienmodel binnen je organisatie te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het besluit om (meer) datagedreven te gaan werken, of aan het besluit om afscheid te nemen van bepaalde klantgroepen. Daarvoor moet je niet alleen knopen doorhakken, maar je moet ook daadwerkelijk gaan implementeren, zelf een (mentale) knop omzetten en iets veranderen binnen de organisatie.

Kortom: implementeren en veranderen gaat nooit vanzelf en doet altijd pijn. Toch is er bijna nooit een alternatief. Je moet door die zure appel heen bijten. Of zoals wijlen Jack Welch, voormalig CEO van General Electric, het ooit verwoorde: “Change before you have to.”

Wat kun je als je deze Verandermanagement opleiding hebt afgerond?

Na deze opleiding Verandermanagement ben je:

Aanvullende informatie van deze training Verandermanagement

De prijs van deze opleiding is inclusief lunchbuffet, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook een exemplaar van het boek ‘Datacratisch werken’ van Daan van Beek.

HBO werk- en denkniveau
vrijgesteld van BTW
geen studiebelasting
interactief & praktijkgericht
gewaarmerkt digitaal certificaat
van 9:00 tot 17:00

bekijk ook alle andere opleidingen en trainingen

Voor wie is deze Verandermanagement opleiding geschikt?

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een leidinggevende of sturende rol heeft bij organisatieveranderingen en implementaties of die zo’n rol zou willen vervullen. Onze masterclass Verandermanagement wordt veel gevolgd door: business managers, (aankomend) projectleiders Performance Management, financial controllers, business controllers, business consultants, managers Financiën, Business Analytics managers, kwaliteitsmanagers, CIO’s en IT managers. Je wordt in drie intensieve dagen theoretisch en praktisch geschoold als implementatie- en verandermanager.

Behaalde leerdoelen aan het eind van deze opleiding:

 • Je kent de belangrijkste verandermodellen op je duimpje
 • Je stapt nooit meer in de meest voorkomende valkuilen bij implementatietrajecten
 • Je weet hoe je stakeholdermanagement moet toepassen
 • Je hebt geoefend met het schrijven van een implementatieplan
 • Je hebt geleerd dat veranderen vooral betekent loslaten van het oude en hechten aan het nieuwe
 • Je doorgrondt de belangrijkste oorzaken van weerstand tegen verandering
 • Je beschikt over tal van interventiemogelijkheden om de weerstand tegen verandering te breken
 • Je hebt geoefend met verschillende afweerreacties en vormen van weerstand
 • Door de eindopdracht heb je bewezen dat je de verandermanagementtheorie ook kunt toepassen
 • Kortom: je kunt veranderingstrajecten nu soepel voorbereiden, implementeren en begeleiden

Aanmelden voor deze unieke 3-daagse cursus Verandermanagement

Met het inschrijfformulier kun je je direct aanmelden voor de Verandermanagement opleiding. Heb je vragen, neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder.

direct inschrijven

Over de docent Alex Beishuizen

Alex Beishuizen - Docent Verandermanagement & auteur van 'Gouden graal of reddingsboei'

drs. ALEX BEISHUIZEN

Docent Verandermanagement & auteur van ‘Gouden graal of reddingsboei’

De opleiding Verandermanagement & Implementatiekunde wordt gegeven door Alex Beishuizen, associate partner bij de Passionned Group.
Alex Beishuizen is een verandermanager met een lange staat van dienst. Zijn specialisme zijn verandertrajecten bij media en organisaties die publiceren. Hij heeft inmiddels tientallen organisaties geholpen bij bijvoorbeeld digitaliseringstrajecten. Daarnaast is hij een zeer ervaren docent bij onder meer diverse hogescholen.

Reviews over "Verandermanagement opleiding"

Pascal Reijers | IV-experts.com | 4 februari 2022

deze opleiding was voor mij een eye -opener ik heb dingen kunnen plaatsen en verklaren. Alex was hierin een top docent.

Anoniem | a.s.r. | 29 januari 2022

Zeer waardevolle opleiding, de theorie behandeld maar vooral de praktijk besproken die altijd weerbarstig(er) is

Casper Steenbergen | IV-experts.com | 20 december 2021

De opleiding verandermanagement heeft mijn verwachting overtroffen, Alex is een zeer gedreven persoon en maakt mooie bruggetjes van theorie naar praktijk vanuit zijn eigen ervaring. Dit zorgt voor herkenning en helpt je de theorie goed te begrijpen. Daarnaast de interactie met de andere deelnemers en de herkenning naar vraagstukken in het dagelijks leven, maakt het een hele waardevolle training die je zowel je helpt in je werkende leven als prive'.

Anoniem | Lineas | 18 december 2021

Een goede opleiding gegeven door een enthousiaste docent! Veelvuldige interacties stimuleerden de gezamenlijke inzichten en gaven ruimte voor discussie. Absoluut een opsteker! Terwijl de info over wat verandering teweeg kan brengen en hoe iedereen toch wel op een andere manier omgaat met verandering absoluut nuttige informatie is, had ik misschien iets meer praktisch advies verwacht m.b.t. het ieffectief implementeren. Niettegenstaande: tevreden student!

Anoniem | ZiYou | 11 december 2021

Ik had iets meer verwacht over de praktische implementatie voor groepen en welke do's en don'ts hierbij te hanteren en welke valkuilen er zijn. Dus hoe voer je concreet alle verschillende onderdelen van een implementatie uit. De uit te voeren cases vond ik goed en praktisch, daar heb ik zeker veel van geleerd. De docent heb ik ervaren als een prettige en enthousiaste man met passie voor zijn vak.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Alex Beishuizen - Docent Verandermanagement & auteur van 'Gouden graal of reddingsboei'

drs. ALEX BEISHUIZEN

Docent Verandermanagement & auteur van 'Gouden graal of reddingsboei'

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST