Slimmer werken | 2 gratis artikelen om slimmer te gaan werken

Slimmer werken met een intelligente organisatie

Ben je op zoek naar nieuwe werkmethoden en een effectieve aanpak om veel slimmer te gaan werken? En wil je je totale organisatie intelligenter, meer datagedreven laten werken? Bij veel grote en kleinere bedrijven en andere organisaties sluiten doelen, werkprocessen, systemen en databestanden vaak onvoldoende op elkaar aan. Hierdoor kan je natuurlijk niet efficiënt en plezierig werken. Laat staan slimmer. Steeds loop je tegen dezelfde zaken aan. Ook is er dikwijls sprake van onvoldoende slagvaardigheid. De financiële resultaten en de tevredenheid van je collega’s en klanten laten dan te wensen over. Vaak zie je dat deze problemen hand in hand gaan.

Doorbreek de impasse

Organisaties kunnen veel slimmer werken en hierdoor efficiënter en slagvaardiger zijn. Hoe? Dat lees je op deze pagina. De consultants en doorgewinterde docenten van Passionned Group helpen je graag met objectief organisatieadvies, slim management, management opleidingen en bewezen oplossingen om slimmer werken volgens een uitgekiend recept met succes in te voeren.

Klantervaring

“De opdracht is door de consultants van Passionned Group uitstekend uitgevoerd. Zij gaven mij scherpe en goed uitvoerbare adviezen en ik kan terugkijken op een prima samenwerking.”

Eric Ossel
directeur Middelen
Gemeente Delft

5 symptomen van stupide organisaties

  1. De besluitvorming gaat traag of de besluiten zijn niet objectief: de agility ontbreekt.
  2. Het gedrag van medewerkers staat haaks op de strategie: er is geen alignment.
  3. De processen duren te lang of leveren teveel fouten op: geen continu verbeterproces.
  4. De juiste managementinformatie is niet altijd direct voorhanden: analytics is ver weg.
  5. Er is een kloof tussen IT en andere afdelingen: agility en alignment zijn een brug te ver.

Met als gevolg: de uiteindelijke resultaten vallen tegen. Dit kun je nu een halt toeroepen door vandaag nog contact op te nemen met een van onze slimmer werken-adviseurs. Kijk ook bij onze interim-dienstverlening.

Maak nu kennis met ons “slimmer werken”-concept

Ons concept van slimmer werken staat uitgebreid beschreven in het boek De intelligente, datagedreven organisatie (compleet herziene druk). Het is een bewezen, succesvol en praktisch managementconcept. Een organisatie die slim werkt en ook zo is ingericht, kan op elk moment betere resultaten behalen. Ze is sensitief, slim, snel, vernieuwend en uitermate wendbaar.

De intelligente, datagedreven organisatie

Het boek 'De intelligente organisatie'

Wil je weten hoe jouw organisatie meer competitief voordeel kan behalen en nog efficiënter, sneller, wendbaarder en winstgevender worden? Dan is ons boek De intelligente organisatie zeker een aanrader.

Naar het boek

Wat is een intelligente organisatie?

Een organisatie die slimmer werkt, is intelligent in al haar facetten. Ze vertaalt haar strategie en visie naar de praktijk van alledag. Het management en de teams gebruiken dynamische dashboards en slimme tools om continu te verbeteren en te innoveren. Tot slot: er is zowel sprake van soepel lopende processen als van een wendbare organisatie. Dit zijn de hoofdlijnen hoe jouw bedrijf slimmer kan werken.

Door slimmer te werken, behaal je de gewenste resultaten makkelijker. Maar dan moet je de 3 belangrijkste principes van een slimmer werkende organisatie wel implementeren.

Raadpleeg hier twee relevante artikelen

Download kosteloos twee relevante artikelen over slimmer werken: ‘Intelligente organisatie presteren beter’ & ‘Wat domme organisaties ons kunnen leren’. Je leert direct wat de succesfactoren zijn van slimmer werken op persoonlijk vlak en op het niveau van de organisatie.

De drie belangrijkste principes van slimmer werken

Een slimmer werkende organisatie is doordrenkt van een aantal cruciale principes. Aan drie principes moet een organisatie absoluut voldoen. Wanneer je inzet op de implementatie en naleving van deze principes, wordt je organisatie op korte termijn gegarandeerd intelligenter.

  1. Maak je bedrijf sensitief en kies voor een heldere strategie
  2. Maak je organisatie slim met geavanceerde, datagedreven technologie (BI & analytics)
  3. Start met datagedreven, continu verbeteren & vernieuwen

Laat je inspireren door intelligente organisaties

Inspiratie door intelligente organisatiesUit onderzoek blijkt dat hooguit 20% van de organisaties echt intelligent is. De volgende intelligente, datagedreven organisaties brengen op strategisch, tactisch en operationeel niveau het slimmer werken in de dagelijkse praktijk:

Vermijd de verborgen kosten van niet slim werken

Organisaties die nog niet slimmer werken, hebben te maken met veel verborgen kosten. Een greep hieruit:

Dit is allemaal oplosbaar. Maar dan zal het management wel een ommezwaai moeten maken naar effectief leiderschap en een cultuur van gezamenlijkheid, datagedreven werken en transparantie.

Wil je ook slimmer werken invoeren in jouw bedrijf?

Wij realiseren al meer dan 15 jaar intelligente organisaties in verschillende sectoren. Snel en met praktische oplossingen helpen we je jouw organisatie slimmer en datagedreven te maken. Het resultaat is dat je op verschillende niveaus meer rendement gaat halen uit je medewerkers, middelen, klanten en data. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een verkennend gesprek.

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in Slimmer werkenPassionned Group is dé specialist op het gebied van slimmer werken. Onze doorgewinterde adviseurs helpen grotere en kleinere organisaties bij de ontwikkeling van hun organisatie, gericht op het halen van de langetermijndoelstellingen. Om het jaar organiseert de Passionned Group de verkiezing van de Slimste organisatie van Nederland.

Neem contact met ons op

Onze Slimmer werken-adviseurs

Daan van Beek, Auteur De intelligente organisatie

DAAN VAN BEEK MSc

Auteur De intelligente, datagedreven organisatie

Leo Kerklaan, Senior Consultant Slimmer werken

mr. LEO KERKLAAN

Associate Partner en auteur van De wendbare organisatie

Dick Pouw, Senior consultant Slimmer werken

DICK POUW MBA

Senior adviseur Slimmer werken

Alex de Jong, Consultant Slimmer werken

ALEX DE JONG

Consultant slimmer werken

Opleidingen
Kennisbank
Advies
Interim

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met slimmer werken (2 gratis artikelen om slimmer te gaan werken) of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Daan van Beek, Managing Director

DAAN VAN BEEK MSc

Managing Director

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
16
EDIT POST