contact
12 essentiële verbetermethoden en proces verbeter modellen op een rij
De 12 belangrijkste verbetermethoden en proces verbeter modellen vergeleken. Welke proces analyse of verbetermethode past bij jouw situatie en organisatie?

stel een vraag

Verbetermethoden

Tegenwoordig zijn er gelukkig veel goede verbetermethoden en proces verbeteren modellen beschikbaar. Ze helpen je met het in de dagelijkse praktijk brengen van prestatiemanagement en continu verbeteren.

  • Maar welke verbetermethode past nu het beste bij jouw organisatie en team?
  • Maar liefst 12 verbetermethoden zetten we voor jou hier op een rij.

De datagedreven verbeterspecialisten van de Passionned Group adviseren je graag en helpen je bij de implementatie van onderstaande proces analyse modellen.

Lees verder
Open de inhoudsopgave

Waarom continu verbeteren en modellen procesoptimalisatie?

Onderzoek toont aan dat intelligente organisaties verbeteren niet als een eenmalige exercitie zien maar als een continu proces. Ze doen dat datagedreven, gebaseerd op feiten en gevoel. Want ze willen hun klanten de allerbeste ervaring bieden. En ze willen de beste zijn in wat ze doen tegen zo min mogelijk kosten. Uit het onderzoek blijkt verder dat wanneer je een verbetermethode of procesanalyse model structureel toepast je prestaties blijvend toenemen. En dan maakt het niet uit welke verbetermethode of model voor procesoptimalisatie je kiest.

naar het onderzoek

Welke verbetermethode ga jij gebruiken?

De ene methode is de andere niet. Voor bepaalde type processen en organisaties werkt de ene methode nu eenmaal beter dan de andere. En voor nog betere resultaten ga je waar nodig meerdere verbetermethoden en procesoptimalisatie modellen combineren. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verbetermethoden en modellen met een beknopte beschrijving.

Modellen procesoptimalisatie en proces analyse modellen

Bovenstaande procesoptimalisatie modellen en theorieën helpen je om je bedrijfsprocessen en activiteiten te analyseren en optimaliseren. De theorie bij procesoptimalisatie is dat door procesanalyse (nauwgezet onderzoek) zaken aan het licht komen die je kunt verbeteren. De praktijk leert dat je altijd wel iets vindt dat je kunt verbeteren in je proces wanneer je een procesanalyse uitvoert. Idealiter gebruik je daarbij relevante data zoals bij process mining software. Hierbij gebruik je onder andere ook proces analyse modellen. Proces verbeteren modellen kennen vaak een filosofie (visie op continu verbeteren), pijlers waarop het model rust en verschillende stappen, denk aan de stappen PDCA, DMAIC bij Lean of de zes stappen van Kaizen.

Aan de slag met verbeteren, kwaliteit en processen

Een belangrijke stap bij continu verbeteren en alle procesoptimalisatie modellen is doen. Dit geldt ook voor het implementeren van een verbetermethode zodat je kwaliteit en processen op een hoger prestatieniveau kunnen functioneren. Onze specialisten hebben alle praktijkkennis in huis voor het succesvol toepassen van bovenstaande verbetermethoden en proces verbeteren modellen. Blijf niet te lang hangen in beleid, de theorie en plannenmakerij, maar ga vandaag al aan de slag, bijvoorbeeld:
Aan de slag met procesoptimalisatie modellen

Onze experts in procesanalyse, procesoptimalisatie modellen en verbeterprocessen helpen je graag verder met advies en de implementatie. Neem hier contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Wat zegt Dirk Schaele over Passionned Group?

Een waardevolle & krachtige Lean training van de Passionned Group. Het team gaf waardevolle feedback bij de nabespreking. Mensen laten nu al ander gedrag zien. Ze gaan anders met elkaar om, benoemen verbeteringen concreter en proberen die te kwantificeren. We gaan nu aan de slag om te kijken hoe we samen met andere teams binnen Lapperre Hearing Systems verbeterprocessen verder kunnen toepassen.

Dirk Schaele
Director Operations
Lapperre Hearing Systems

Wij helpen je graag verder met het verbeterproces

Wil je weten welke verbetermethode of procesanalyse model het beste bij jouw situatie past? Of wil je meer te weten komen over het implementeren van een verbeterproces? Neem dan hier contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Wij helpen je graag verder met advies over modellen voor procesoptimalisatie (theorie) en de implementatie van proces analyse modellen (praktijk).

Over Passionned Group

Logo Passionned Group, de specialist in verbetermethodes en proces analyse modellenPassionned Group is de verstandige, datagedreven verbeterspecialist. Onze ervaren en gepassioneerde adviseurs helpen jou graag met duurzaam verbeteren. En natuurlijk het liefst met data, want daar zijn we gek op. Zodat jouw bedrijf kan kantelen naar een intelligente, datagedreven organisatie.

neem contact met ons op

Onze senior verbeterspecialisten

Leo Kerklaan - Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk)

mr. LEO KERKLAAN

Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk)

Daan van Beek - Senior consultant verbetermethoden & auteur van 'Datacratisch werken'

DAAN VAN BEEK MSc

Senior consultant verbetermethoden & auteur van ‘Datacratisch werken’

Dick Pouw - Senior consultant procesmanagement, ICT en klantgerichtheid

DICK POUW MBA

Senior consultant procesmanagement, ICT en klantgerichtheid

Ko Achterberg - Auteur van 'Grip op processen in organisaties' (2e druk)

dr KO ACHTERBERG

Auteur van ‘Grip op processen in organisaties’ (2e druk)

Willem van der Does - Senior Programmamanager & interim CFO

WILLEM VAN DER DOES MBA

Senior Programmamanager & interim CFO

» Bekijk alle experts

Reviews over "Verbetermethoden"

Vesna Drobnjak | Kwaliteitsfunctionaris Subsidies | Provincie Noord-Holland | 11 mei 2022

Ik vond de samenwerking met Leo Kerklaan van Passionned Group bij het ontwerpen van een kwaliteitsmanagementsysteem heel prettig. Hij begreep meteen waar het bij subsidie-processen - voor veel mensen een niet makkelijk onderwerp - om draait. We kunnen nu verder met de implementatie. Review over Kwaliteitsmanagementsysteem.

Toon alle reviews Plaats review

Geef je mening over dit product, artikel of dienst

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht! optioneel
Dit veld is verplicht!
Review verzendenHet formulier bevat fouten.

Deze organisaties gingen je voor

Word nu ook klant

Wil je ook klant bij ons worden? Wij helpen je maar wat graag verder met datagedreven werken of andere zaken waar je slimmer van wordt.

Leo Kerklaan - Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk)

mr. LEO KERKLAAN

Auteur van De cockpit van de organisatie (5e druk)

Neem contact met mij op

Fact sheet

Organisaties geholpen
___
Trainingen & workshops
___
Deelnemers opgeleid
___
Beoordeling klanten
8,9
Consultants & docenten
___
Kantoren
3
Jaar ervaring
17
EDIT POST